Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Γράμμα ενός πνευμονολόγου:

 


Από: Stelios Kanakis

4 ώρ. 
 
Γράμμα ενός πνευμονολόγου:
 
Ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανά δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας;
 
Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους;
 
Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος;

Αντί για ενίσχυση του εμβολιασμού η κυβέρνηση καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό»

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 

Την αγανάκτηση στους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας και Φροντίδας ηλικιωμένων και ανθρώπων με αναπηρία που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, η οποία - αντί για την ενίσχυση του αναγκαίου εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων για την αντιμετώπιση της πανδημίας - καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και ανοίγει τον δρόμο για αναστολή εργασίας και απολύσεις, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οπως σημειώνει, με την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «γίνεται προσπάθεια να κρυφτούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την εξάπλωση του 4ου κύματος της επιδημίας, αφού, για άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα "προσαρμόσθηκαν" στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων».

Με την επίκληση, τονίζει, «της "ατομικής ευθύνης" για την αντιμετώπιση της επιδημίας, προσπαθούν να κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες για το ότι το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των φιλοξενούμενων στους οίκους ευγηρίας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, 7 μήνες μετά την έναρξή του, το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον, όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ενώ το 97% των φιλοξενούμενων προσφύγων στα 6 Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στα 35 Κέντρα Φιλοξενίας παραμένουν ανεμβολίαστοι».

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, παραμένουν οι αιτίες που απειλούν κάθε φορά τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων (ΦΩΤΟ)

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

Πηγή: Eurokinissi

Λίγες μέρες μετά την θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Όμως, οι αιτίες που προκαλούν τέτοιες καταστροφές είναι εδώ και απειλούν τη ζωή και την περιουσία του λαού όπως η εμπορευματοποίηση της γης, τα δάφορα επενδυτικά σχέδια, η υποχρηματοδότηση στον τομέα της πρόληψης, η υποστελέχωση στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. Ως επί το πλείστον υπάρχουν πολλές διάσπαρτες μικροεστίες (τα «καντηλάκια» όπως λέγονται), σε όλη την έκταση που κατέκαψε η πυρκαγιά.

«Πέρα και πάνω από όλα» οι δεξιότητες που υπαγορεύει η αγορά

 

Αποκαλυπτικοί για τις στοχεύσεις του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας

 

Eurokinissi

Το εφιαλτικό τοπίο που διαμορφώνει σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των εργατικών οικογενειών το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης διαφάνηκε ολοκάθαρα από τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου επιβεβαίωσε ότι στόχος του νομοθετικού αυτού τερατουργήματος είναι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Παιδείας με τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Είπε ευθαρσώς ότι «αν υπάρχει μία δύναμη που κινεί την εθνική οικονομία», όπως χαρακτηρίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αυτή «είναι η δημόσια Παιδεία». Γι' αυτό «ένας από τους λόγους που τόσες μεγάλες ξένες επιχειρήσεις τεχνολογίας ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην πατρίδα μας δεν είναι μόνο τα όποια φορολογικά κίνητρα μπορεί να έχουμε θεσπίσει για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Είναι πρώτα και πάνω από όλα το μορφωτικό επίπεδο, οι γνώσεις, αλλά και η εργατικότητα των νέων πτυχιούχων και το ανθρώπινο δυναμικό», που πρέπει να βελτιωθούν, γι' αυτό «το ανθρώπινο δυναμικό είναι που θα πρέπει σε συνεννόηση και διάλογο με την αγορά εργασίας», δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους, «να οδηγήσει στις απαραίτητες προσαρμογές το εκπαιδευτικό σύστημα έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες μιας αγοράς εργασίας σε μία οικονομία που αναπτύσσεται από καταρτισμένους αποφοίτους, αλλά και από κατόχους Τεχνικής Εκπαίδευσης που τόσο πολύ τους χρειάζεται η χώρα μας».

Αντιασφαλιστικός κρίκος

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει άλλον ένα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, των περικοπών σε συντάξεις και παροχές, της σταδιακής απόσυρσης του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Έρχεται να συμπληρώσει τις αντιδραστικές παρεμβάσεις που έγιναν στις κύριες συντάξεις πριν από πέντε χρόνια με τον νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), ο οποίος με τις σχετικές προσαρμογές και συμπληρώσεις από τη σημερινή κυβέρνηση, το 2020, προδιαγράφει τη διαρκή συρρίκνωση σε επίπεδα πτωχοκομείου, «παλιών» και νέων συντάξεων σε βάθος 50ετίας, κατοχυρώνει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και ενισχύει την ανασφάλεια για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.