Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 26 - 27 Οκτώβρη 2024


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 26 - 27 Οκτώβρη 2024:

  • Στις «νέες» συναινέσεις και αυταπάτες...Απάντηση η πάλη του λαού για μισθούς - Υγεία - Παιδεία, καμία εμπλοκή στον πόλεμο! Ελπιδοφόρα μηνύματα από τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν στις 20 Νοέμβρη με τη γενική πανελλαδική απεργία. Ανησυχούν για τη λαϊκή δυσαρέσκεια που μεγαλώνει και προσπαθούν να την εγκλωβίσουν σε χρεοκοπημένα δίπολα και νέες αυταπάτες.Συναίνεση που«βγάζει μάτι» από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα σε βασικές επιλογές του κεφαλαίου που «τρέχει» η κυβέρνηση της ΝΔ. Πραγματική αντιπολίτευση υπάρχει! Είναι οι αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Εκεί πρωτοστατεί το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η σύγκρουση και η αντεπίθεση για την ανατροπή.
  • Από την Ερυθρά μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα:Βαρέλι δίχως πάτο η ελληνική εμπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια. Έλληνας αρχιπλοίαρχος αναλαμβάνει και την «εν πλω» διοίκηση της πολεμικής αποστολής «Ασπίδες» | «Σύμφωνο ασφαλείας» με την Ουκρανία υπέγραψε η κυβέρνηση, συναινούν και τα άλλα κόμματα | Νέα φορτία με πολεμικό υλικό στέλνει η χώρα μας στα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν - Για "περιορισμένες" ζημιές μιλά η Τεχεράνη (ΦΩΤΟ)

 

«Ελιγμοί αυτοάμυνας» του Ισραήλ είναι για τις ΗΠΑ το μπουρλότο και το μακέλεμα των λαών στην Μέση Ανατολή
 

 

Διαρκώς μπουρλότο στην Μέση Ανατολή βάζει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας την πλήρη στήριξη και ενίσχυση των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν μερίδιο από την αιματοβαμμένη λεία των πηγών και δρόμων ενέργειας και των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής.

Το Ισραήλ κατά την πάγια προκλητική και κυνική του τακτική, ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα «στοχευμένα πλήγματα ακριβείας» εναντίον του Ιράν, σε απάντηση για την ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, με στόχο κυρίως εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων. Η Τεχεράνη από την πλευρά της ανακοίνωσε «περιορισμένες ζημιές».

Τα πολεμικά αεροσκάφη «έπληξαν εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων (...) τους οποίους το Ιράν εκτοξεύει εναντίον του κράτους του Ισραήλ εδώ και έναν χρόνο. Αυτοί οι πύραυλοι αποτελούσαν άμεση και επικείμενη απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ», τόνισε προκλητικά ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επεσήμαναν ότι στοχοθέτησαν «συστοιχίες πυραύλων εδάφους- αέρος και άλλα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας».