Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ:  ΙΚΑ, OAEE, OΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

                                                                         Θεσσαλονίκη 27/09/2024

     Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 1η Οκτώβρη, που έχει κηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία, συνεδρίασε την Πέμπτη 25/09/2024 και αποφάσισε να καλέσει τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στις 10:00 το πρωί, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

      Η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλη την αντιλαϊκή ατζέντα, με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Παρέμβαση στη Βουλή για την ασφαλή λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

 

MotionTeam

Παρέμβαση για την ασφαλή λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για παραλείψεις και καθυστερήσεις που επιχειρείται να μπουν κάτω από το χαλί, προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή της η κυβέρνηση για παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δοκιμές ασφάλειας και λειτουργικότητας όλων των συστημάτων του Μετρό Θεσσαλονίκης πριν την παράδοση και την έναρξη λειτουργίας του. Επίσης, να εξασφαλιστεί η επαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της εταιρείας λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες.

Αναδεικνύουν ότι η κατάσταση στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη εδώ και χρόνια, η δε κατάσταση χειροτερεύει με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Flyover. Οι πολίτες δικαίως είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και με τις διαχρονικές παλινωδίες όλων των κυβερνήσεων αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, με τις ημερομηνίες παράδοσης να γίνονται λάστιχο ειδικότερα τα τελευταία 6 χρόνια της κατασκευής, όπου τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν μεταβάλει ούτε μία ούτε δύο αλλά πέντε φορές τον ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου.

Πανεξόρμηση!


 

Με τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα να είναι καταιγιστικές, με τη χώρα μας να βρίσκεται στο στόμα του λύκου λόγω της βαθιάς εμπλοκής στον πόλεμο και με την ανησυχία του λαού να μεγαλώνει, μαζί και η αναζήτηση διεξόδου από τη σημερινή βαρβαρότητα, το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία, που από αύριο το πρωί θα διακινείται πλατιά με τον «Ριζοσπάστη», δίνει το έναυσμα για ένα πλατύ άνοιγμα.

Για να δυναμώσουν η συζήτηση και η οργάνωση, η μαχητική λαϊκή παρέμβαση με σύνθημα «Από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων υπάρχει διέξοδος! Με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για τον Σοσιαλισμό».

Με εφόδιο το Κάλεσμα, με το οποίο θα ξεδιπλωθεί και η μεγάλη εξόρμηση, πιάνουμε το «νήμα» της επαφής με τους χιλιάδες που συναντηθήκαμε στις πρόσφατες εκλογικές μάχες, στο επιτυχημένο 50ό Φεστιβάλ, στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.