Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

9 πράγματα που κόστισαν περίπου όσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ



 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε νύχτα (εμείς χτες το βράδυ το μάθαμε). Και ενώ η χαρά μας είναι μεγάλη, αφού η οικονομία τώρα θα αναπτυχθεί και οι καλύτερες μέρες περιμένουν στη γωνία, προσπαθούμε να θυμηθούμε εννιά αντικείμενα ή ανθρώπους (στην ελεύθερη αγορά είναι δύσκολη η διάκριση) που να κόστισαν περίπου όσο η κρατική εταιρεία. Δηλαδή 45 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο περίπου 38 βαγόνια

1

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα, την περίοδο 2004-2007, ο ΟΣΕ προμηθεύτηκε 185 ολοκαίνουργια βαγόνια, υψηλής τεχνολογίας, αντί 1,2 εκατ. ευρώ έκαστο, δαπάνησε, δηλαδή, συνολικά 220 εκατ. ευρώ. Σήμερα πουλάμε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο και το τροχήλατο υλικό, στην τιμή που κοστίζουν περίπου 38 από αυτά.

Όσο μια πολυκατοικία έντεκα ορόφων στη Νέα Ζηλανδία

2

Είναι μια πολύ ωραία πολυκατοικία βέβαια, και έχει 62 διαμερίσματα. Αυτά.

Όσο περίπου πουλήθηκε το site EliteDaily.com στη Daily Mail

3


To EliteDaily ένα ενημερωτικό site, πουλήθηκε στη Daily Mail, το 2015 για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Στην περίπτωση που αναρωτιέστε για το αν κάνει κάτι το σπουδαίο αυτό το site, σας ενημερώνουμε πως όχι. Είναι απλά ένα ενημερωτικό portal. Και πάλι κόστισε περισσότερο από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας…

χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στο νόμο για τις απεργίες, αλλά πρέπει να γίνει με συλλογικό τρόπο,

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Μ. ΤΑΪΣΕΝ

«Βαθιές μεταρρυθμίσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο και ομαδικές απολύσεις χρειάζεται η Ελλάδα

Η Μαριάν Τάισεν στο Συμβούλιο Απασχόλησης Η Μαριάν Τάισεν στο Συμβούλιο Απασχόλησης


«Βαθιές μεταρρυθμίσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο για θέματα Απασχόλησης, Μαριάν Τάισεν.

Η Βελγίδα επίτροπος, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δηλώνει πως «χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στο νόμο για τις απεργίες, αλλά πρέπει να γίνει με συλλογικό τρόπο, στη νομοθεσία για τον ιδιωτικό τομέα, τις συλλογικές απολύσεις που είναι πραγματικά ένα εμπόδιο στις επενδύσεις, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».

Καθιστά σαφές πως οι περιβόητες βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ θέλουν ελευθερία στις ομαδικές απολύσεις και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην ΕΕ «δεν απαγορεύουμε τις συλλογικές απολύσεις, όπως γίνεται μόνο στην Ελλάδα και σε καμία άλλη χώρα, γιατί κάτι κοστίζει σε επενδύσεις». Όσο δε για του κανόνες αναφέρει πως αυτοί είναι για μετά την απόλυση, λέγοντας «έχουμε συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, έχουμε κεφάλαια που διατίθενται για τη στήριξη των απολυμένων και τον προσανατολισμό τους σε άλλη εργασία».

ΗΠΑ:«Μαύρες ζωές αξίζουν»(;)…



ΗΠΑ
 
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 14 Ιουλίου 2016


ΗΠΑ:«Μαύρες ζωές αξίζουν»(;)…

Από τον Αύγουστο του 2014 όταν ο άοπλος 18χρονος μαύρος Μάικλ Μπράουν – την στιγμή που προσπαθούσε να παραδοθεί – δεχόταν 6 σφαίρες από τον (λευκό) αστυνομικό στο Φέργκιουσον μέχρι την δολοφονία των Φιλάντο Καστίλε και Αλτον Στέρλινγκ την περασμένη βδομάδα σε Μινεζότα και Λουιζιάνα και τα γεγονότα στο Ντάλας, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι – αφροαμερικανοί στην συντριπτική πλειοψηφία – έχουν πέσει νεκροί στις ΗΠΑ από τα πυρά αμερικανών αστυνομικών.

Κάθε μέρα στις ΗΠΑ τουλάχιστον 3 άνθρωποι κατά μέσο όρο δολοφονούνται από τις σφαίρες των αστυνομικών. Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 490 περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ – στην συντριπτική τους πλειοψηφία εναντίον μαύρων πολιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ  (http://www.thepressproject.gr, 9/7/2016) ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι «δομικός και θεσμικός», συνιστά «κανονικότητα», οι ΗΠΑ «βρίσκονται μακριά από το να αναγνωρίζουν τα ίδια δικαιώματα σε όλους τους πολίτες τους» καθώς «ένας αφροαμερικανός στις ΗΠΑ έχει τις διπλάσιες πιθανότητες να δολοφονηθεί από αστυνομικό από εκείνες ενός λευκού».

ΗΠΑ 1

Στις ΗΠΑ το κίνημα «Black Lives Matter» («Οι μαύρες ζωές αξίζουν») φουντώνει. Χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες διαδηλώνουν καθημερινά απέναντι στις «κάννες» ενός συστήματος εξουσίας και δικαιοσύνης που απέναντι στις αναίτιες δολοφονίες μαύρων πολιτών επιδεικνύει την ατιμωρησία των οργάνων της τάξης που ευθύνονται για αυτές τις δολοφονίες.