Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων - Να ανακληθεί η απόφαση

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

 Η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων είναι αντισυνταγματική τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.

Το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…». Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο.

Φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων τη «χασούρα» και από το 2ο lockdown


Σε πλήρη εφαρμογή παλιά και νέα αντεργατικά εργαλεία για την εργοδοσία - Στο στόχαστρο το Δώρο Χριστουγέννων

 

Οπως και στο πρώτο, την περασμένη άνοιξη, έτσι και τώρα, στο δεύτερο lockdown, που αποφασίστηκε για μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση και η εργοδοσία επιχειρούν να φορτώσουν όσο περισσότερο μπορούν τη «χασούρα» στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας παράλληλα πάγιους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Ετσι, την ώρα που ήδη οι εργαζόμενοι βρίσκονται «με το κεφάλι μέσα στο νερό», με σημαντικές απώλειες εισοδήματος όλους τους προηγούμενους μήνες, τα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με όσα «τρέχουν» από την προηγούμενη φάση, στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν «προστατεύουν» τους εργαζόμενους αλλά τους οδηγούν σε νέες απώλειες.

Πάνω στην επίθεση που ήδη αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα είναι αποκαλυπτικά για την κατάσταση που ήδη αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με αυτά: Το β' τρίμηνο του 2020, ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και από τον κατώτατο μισθό (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από το 1% το 2019 στο 12% το 2020, με την κυβέρνηση να έχει νομοθετήσει πλέον σήμερα τη δυνατότητα της εργοδοσίας να απασχολεί μακροχρόνια ανέργους με μισθό μόλις 200 ευρώ και με πλήρη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, χωρίς να βάζει ούτε 1 ευρώ!

Τα μέλη της μειοψηφίας του Συνδέσμου φρόντισαν να συνδράμουν στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο

 

  Πηγή: Eurokinissi

Σχετικά με το δημοσίευμα του «DOCUMENTO» στις 14 Νοέμβρη 2020 με τίτλο: «Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974: Για λόγους υγείας να μην πραγματοποιηθούν φέτος διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο», το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ) σχολιάζει:

«Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του ΣΦΕΑ με ανακοίνωσή τους στην εφημερίδα "DOCUMENTO" φρόντισαν να συνδράμουν στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για την 47η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι "λόγοι προστασίας της υγείας επιβάλουν να μην πραγματοποιηθούν φέτος διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου". Μάλιστα, η παρουσίαση της ανακοίνωσής τους εμφανίζεται με μια λαθροχειρία από την "DOCUMENTO", ως "ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΦΕΑ", γεγονός ψευδές, απαράδεκτο και καταδικαστέο.

«Δείχνει ότι χαίρεται με την εξάπλωση του ιού…»! – Βρώμικη και χοντροκομμένη προβοκάτσια σε βάρος του γιατρού και Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

 


Εκείνοι που αυτές τις μέρες ξερνούν χολή για την πορεία του Πολυτεχνείου, δεν έκρυψαν ποτέ την επιθυμία τους να ξεμπερδεύουν με αυτήν και τα μηνύματά της, δεν ενοχλήθηκαν ούτε θα ενοχληθούν από τα κρούσματα σε νοσοκομεία, εργοστάσια, ευαίσθητους χώρους.

Η δημοτική παράταξη της Ν.Δ., «Πάτρα Ενωμένη», σε ανακοίνωσή της επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή, γιατί θα συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας -που από κοινού αποφάσισαν μετά από σύσκεψη, εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Φοιτητών και άλλοι φορείς- για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να πάρει έκτακτα μέτρα θωρακίζοντας το λαό και τη χώρα μας, αξιοποιεί την πανδημία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Ετοιμάζει 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, χτύπημα τη συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργίας των σωματείων. Και ταυτόχρονα προσπαθεί να επιβάλει απαγορεύσεις στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, επικαλούμενη υγειονομικούς λόγους.

Το φόβο μας να 'χετε…

 

 

* Του Βάλσαμου Συρίγου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Η κυβέρνηση μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει ενάντια στην δημόσια υγεία, νιώθει την οργή του λαού να μεγαλώνει και να πνίγει την πολιτική της.

Αυτή την πολιτική που έκανε το δημόσιο σύστημα Υγείας ένα χάρτινο πύργο έτοιμο προς κατάρρευση. Γνωρίζουν ότι τα θύματά από τον κορονοϊό έχουν την υπογραφή τους, την υπογραφή του κέρδους για τους λίγους και φτώχεια και θάνατος για τους πολλούς. Δεν πήραν γιατρούς, νοσηλευτές, δεν άνοιξαν εντατικές από συνειδητή επιλογή. Η κυβέρνηση, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό έχει ένα παράδειγμα, τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, όπου η τακτική είναι παρόμοια. Όμως γνωρίζει ότι η συνεπής στάση των υγειονομικών και των συνδικάτων, τα ρεαλιστικά αιτήματα που προβάλουν και σώζουν ζωές και όχι κέρδη έχουν αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας και το επιχείρημα «πεθαίνουν και αλλού, αλλού είναι χειρότερα» δεν περνάει.

ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

 

Η κυβέρνηση ξεσπά σε δύο νέους στην Καρδίτσα που δέχθηκαν αναίτια επίθεση αστυνομικών (VIDEO)

 

 

 

Αυταρχικός κατήφορος από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της μπήκαν δύο νέοι που έκαναν το «έγκλημα» να κάθονται στην πλατεία της Καρδίτσας.

Παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες, ξαφνικά δέχτηκαν την αναίτια επίθεση αστυνομικών, που αφού έριξαν με βίαιο τρόπο κάτω μια μαθήτρια, τις πέρασαν χειροπέδες(!) και προχώρησαν στην προσαγωγή της. Το αυταρχικό γεγονός εξόργισε τους περαστικούς που έσπευσαν στο σημείο και φώναζαν «ντροπή» προς τους αστυνομικούς.