Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Έγκλημα και τιμωρία (Οι νεοφιλελεύθεροι λύκοι του μεσαίωνα)

 


Το μήνυμα αν και υποσυνείδητο είναι ξεκάθαρο: αν κολλήσετε, αν πεθάνετε δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά εσείς. Εσείς είστε η πραγματική απειλή. Εσείς και οι επιθυμίες και οι ανάγκες σας.

“Διακόπτουμε για μία σπουδαία ανακοίνωση. Η Ελλάδα είναι κάτω από στρατιωτικό νόμο, τα κοινωνικά δικαιώματά σας συρρικνώνονται. Μείνετε στο σπίτι, μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με γνωστούς και συγγενείς σας. Σκάστε! Μην τολμήσετε να σκεφτείτε ότι σας καταπιέζουμε! Μείνετε σπίτι! Όποιος κυκλοφορεί βράδυ θα εκτελείται. Μείνετε ήσυχοι! Μην πανικοβάλλεστε! Ένας αστυνομικός θα είναι πάντα έξω απ’ την πόρτα σας. Για σας. Μείνετε σπίτι! Μείνετε ήσυχοι! Ο νούμερο ένα εχθρός του πολιτισμού είναι οι ερωτήσεις. Η εθνική ασφάλεια είναι πάντα πιο ψηλά από τις προσωπικές επιθυμίες. Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις πάνω από δύο άτομα. Χρησιμοποιείτε μόνο τα ναρκωτικά που πουλάει το κράτος. Σκάστε! Να ‘στε ευτυχισμένοι. Υποταχθείτε! Χωρίς ερωτήσεις. Να θυμάστε ότι όλα έχουν φτιαχτεί για σας. Μόνο για σας.” Πάρτυ κωφαλάλων, Panx Romana 

Δελτία ειδήσεων, διαγγέλματα, υπουργικά συμβούλια. Η νέα καθημερινότητα. Ένας κοινός παρονομαστής, η ατομική ευθύνη, ο λαός που φταίει: από το ερωτικό καλοκαίρι των νέων στις πορείες που κουβαλούν ιό και αρρώστια (πόσο ανατριχιαστική φράση άραγε), από τα μπαρ στις καφετέριες και τις πλατείες, από την πόλη της Δράμας που έχει πρόβλημα (σε αντίθεση με το νοσοκομείο που είναι μια χαρά) έως το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς. Το μήνυμα κοινό. Φταίτε, φταίτε, φταίτε. Η κυβέρνηση τα έχει σχεδιάσει όλα στην εντέλεια και εσείς με την ανευθυνότητά σας τα καταστρέφετε όλα.

Πίσσα και πούπουλα

 


Δεν είναι ο Πισσαρίδης το πρόβλημα. Μ' όλο το σεβασμό, που δεν τρέφω για τα Νόμπελ Οικονομίας γενικώς. Είναι κυριολεκτικά πίσσα και πούπουλα όσα μεθοδεύονται, προτείνονται, νομοθετούνται και εφαρμόζονται εναντίον των εργαζομένων. Σε όλες μάλιστα τις καπιταλιστικές χώρες, είτε σατράπικες, είτε της αντιπροσωπευτικής αστικοδημοκρατίας, είτε ακόμη και σε κολοσσούς σαν την Κίνα, που πλασάρουν έναν μεταμοντέρνο «καπιταλιστικό κομμουνισμό». Η έλλειψη ομοιομορφίας των μέτρων στο Μεγάλο Πόλεμο κατά του Κορονοϊού δεν είναι ούτε άλλοθι ούτε απάντηση στις περισσότερο ή λιγότερο εύπεπτες θεωρίες συνωμοσίας. Είναι απλώς οι διαφορετικές ρίζες, ιστορικές και κοινωνικές, και το εποικοδόμημα ανάπτυξης των οικονομιών τους.

Ο κορονοϊός, ως πανδημία, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο μεγάλος οπορτουνισμός του εικοστού πρώτου αιώνα. Η εκφοβιστική και λογικοφανής ευκαιρία στην εποχή της εξελιγμένης τεχνολογίας, που έψαχνε το κεφάλαιο για να γυρίσει την εργασία, με πρόσχημα την προσωρινή προσαρμογή στις συνθήκες, πίσω στο 18ο - 19ο αιώνα, και εμφανίστηκε, και αδράχτηκε κυριολεκτικά από τα μαλλιά.

Να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του «Μαμάτσειου»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο» κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη:

«Επανερχόμαστε στην Ερώτησή μας, με αρ. πρωτ. 9273/4.9.2020 και θέμα "Προβλήματα στη λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο»", η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο παρόλο που έχει περάσει ο χρόνος που προβλέπει ο κανονισμός για την απάντησή της.

Η Ερώτησή μας είναι η εξής:

Επιχείρηση ωραιοποίησης από την Περιφέρεια για τη ρύπανση και δυσοσμία στη Δ. Θεσσαλονίκη

 

 

Την επιχείρηση ωραιοποίησης, εφησυχασμού και της αντιστροφής της πραγματικότητας σχετικά με την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπως προσπάθησε να στήσει η διοίκηση της Περιφέρειας κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στηλιτεύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας.  

Όπως τονίζει, με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να συγκαλύψει τις εγκληματικές καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος τη στιγμή που άφησε και αναπάντητα ερωτήματα.

«Το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ομίλου ΕΛΠΕ για περιορισμό του κόστους του και συντελείται με την ανοχή διαδοχικών κυβερνήσεων και της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», επισημαίνει μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» και υπογραμμίζει πως «για χρόνια έκαναν πως δεν άκουγαν τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής που διεκδικούσαν το αυτονόητο, την αναπνοή τους, ενώ ταυτόχρονα ήταν σχεδόν προφανές ότι η πηγή της δυσοσμίας προερχόταν από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

«Ο Θρασύς και ο Ξεχασιάρης» (vid)

 

«Ο Θρασύς και ο Ξεχασιάρης»

«Ο Θρασύς και ο Ξεχασιάρης» (vid)

Με αφορμή την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και την πόλη της Δράμας, αλλά και με τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Αλέξη Τσίπρα, οι Οργανώσεις Δράμας της ΚΝΕ, δημοσίευσαν το βίντεο με τίτλο:

«Ο Θρασύς και ο Ξεχασιάρης» (vid)

 

   

 

Πηγή: 902.gr  Μέσω: rovespieros.gr