Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κραυγή γι’ αυτούς που παίζουν κορώνα-γράμματα ζωή και μεροκάματο στη ναυπηγοεπισκευή


Απο το e-oikodomos.

Να υπήρχε τρόπος να το διαβάσουν όλοι αυτοί που διατυμπανίζουν για τα «μεγάλα μεροκάματα» της Ζώνης, ξεχνώντας ή αποσιωπώντας ότι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, στ' αμπάρια ή στις σκαλωσιές των βαποριών, κάνοντας ελάχιστα μεροκάματα το χρόνο, σ' ένα επάγγελμα όπου τα εργατικά «ατυχήματα»-δυστυχήματα είναι πολύ συχνά και δεν συμβαίνουν λόγω της κακιάς ώρας…

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Το φαγοπότι μένει ίδιο


Περί διαφθοράς ο λόγος χτες στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να λέει ανάμεσα σε άλλα, απαντώντας σε Ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού: «Δεν μπορεί, λοιπόν, παρά να είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αλλά, ξέρετε, αυτό έχει και πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση. Κι εμείς αυτό το πολιτικό κόστος το αναλαμβάνουμε, αφού τα ισχυρά συμφέροντα που έμαθαν να πορεύονται με αυτούς τους όρους και να κερδίζουν μέσα σε αυτό το πολύπλοκο δίκτυο, αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά μια λυσσαλέα επίθεση. Ξέρετε κάτι, ακριβώς αυτή η επίθεση είναι που αποτελεί για εμάς ένα δείκτη ότι κάτι κάνουμε καλά. Θα αρχίσω να ανησυχώ, όταν οι επιθέσεις σταματήσουν». Η συζήτηση περί διαφθοράς και διαπλοκής ήταν πάντα το ασφαλές καταφύγιο των αστικών κυβερνήσεων, για να αποπροσανατολίσουν το λαό από την ουσία της αντιλαϊκής τους πολιτικής, κυρίως σε περιόδους που αυτή κλιμακωνόταν. Το ίδιο κάνει και τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παριστάνοντας μάλιστα το θύμα (!). Η αλήθεια είναι ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση επιδρά σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και στην αναμόρφωση του επιχειρηματικού τοπίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πρώην δυσαρεστημένοι που γίνονται ευχαριστημένοι και το αντίστροφο. Με άλλα λόγια, το φαγοπότι της διαπλοκής του κεφαλαίου με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του παραμένει, ακόμα κι αν κατά καιρούς αλλάζουν οι συνδαιτυμόνες και οι καλεσμένοι.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ....ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ !!!


 
Κύμα συμπαράστασης έχει αναπτυχθεί γύρω από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος στις 13 Φεβρουαρίου δικάζεται ύστερα από μήνυση του τότε υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη για «παράβαση καθήκοντος», επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - δεν παραχώρησε στην Χ.Α. δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Αλλά δεν σταμάτησε εδώ. Ο Κώστας Πελετίδης εκτός των άλλων προσπαθεί να μετατρέψει την αχαϊκή πρωτεύουσα σε σοβιετία, καθώς αποδεικνύεται (εκλεγμένος με το ΚΚΕ) ότι είναι δολοφόνος της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Ο κομμουνιστής 


Πελετίδης αφού...Αποτέλεσμα εικόνας για ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους πολίτες της Πάτρας


...εξασφάλισε ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους πολίτες της Πάτρας (Σώσον Κύριε, που ακούστηκε αυτό...),

Ολοι στο πόδι!



Διαστάσεις «θρίλερ» προσπαθούν να προσδώσουν κυβέρνηση και κουαρτέτο στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη «αξιολόγηση», με διαδοχικές συναντήσεις και μπαράζ δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από το πότε θα οριστικοποιηθούν και θα αποφασιστούν τα μέτρα, αυτό που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι ένα νέο αντιλαϊκό πακέτο, με ορίζοντα εφαρμογής το επόμενο διάστημα, βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και γίνεται προσπάθεια να το «σερβίρουν» στο λαό με εκβιασμούς και εμπόριο ελπίδας.

Το «κυρίως πιάτο» περιλαμβάνει την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, που θα πλήξει τα φτωχότερα από τα λαϊκά στρώματα. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι αμείβονται με μισθό λίγο πάνω από τον κατώτερο και μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν από φόρο εισοδήματος. Θα πληγούν όμως και άλλοι, όπως οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι οποίοι από τη μια φορολογούνται με τεκμήρια και από την άλλη έχουν το ίδιο αφορολόγητο όριο με τους εργαζόμενους, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα κουτσουρευτεί. Αρα, θα πληρώσουν κι αυτοί μεγαλύτερο φόρο.