Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Βουλευτής της ΝΔ ενοχοποίησε τους υγειονομικούς για να ξεπλύνει τις κυβερνητικές ευθύνες (VIDEO)

 

ΕΛΑΒΕ ΣΦΟΔΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

Στους υγειονομικούς προσπάθησε να φορτώσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την άσχημη κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προκαλώντας την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη που τον κατηγόρησε ότι επιτίθεται στους ανθρώπους που τα έδωσαν όλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αφού διάβασε στην Επιτροπή της Βουλής ένα μήνυμα από συμπολίτισσα του η οποία νοσηλεύτηκε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου που αναφερόταν στην κατάσταση του Νοσοκομείου της πόλης, είπε ότι «όσοι γνωρίζουν από ιατρική, ας απαντήσουν αν η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο ακόμα και στην επιβίωση» και πρόσθεσε πως «αν κάνεις ένα τρίωρο να επισκεφτείς ασθενή, δεν ξέρεις αν αυτός ο ασθενής συνεχίζει να έχει το οξυγόνο στη μύτη του» και κατέληξε πως «αυτό που λείπει είναι η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι ακόμα και ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να υπάρχει για να αξιολογούνται οι υπηρεσίες, πρωτίστως από τους χρήστες των ίδιων των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς».

Ο λαός μας όσο έχει δίπλα του και κοντά του το ΚΚΕ θα συνεχίζει να αγωνίζεται



 
Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι,

Γεια χαρά, εύχομαι καλή επιτυχία στο 21o Συνέδριό μας και να βγουν στο τέλος γόνιμα συμπεράσματα από αυτό.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Οι άνθρωποι, μας τα αφαιρούν όλα, η ζωή μας τα χρωστάει και χρωστάει πάρα πολλά…..

Απευθύνομαι σε όλους σας, αλλά θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ ιδιαιτέρως στα νιά βλαστάρια, στα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, στα φλογερά νιάτα, που είναι η ζωή, η χαρά και η ελπίδα του μέλλοντος.

Ο ποιητής λέει… "κρατάς τον κόσμο στα δύο σου τα χέρια"

Εεεεε, εσείς κρατάτε τον κόσμο στα δύο σας χέρια και όλοι μαζί είστε οι νέοι κυρίαρχοι της γης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

έφτασε η ώρα, με πολύ σθένος μεγάλη τόλμη και αποφασιστικότητα, να αντιπαλέψουμε παλικαρίσια, με αυταπάρνηση ενάντια στους πάνοπλους ιμπεριαλιστές, καπιταλιστές, ντόπιους και ξένους δυνάστες που συνειδητά και προμελετημένα τσακίζουν τους εργάτες, σαν βασιλιάδες, για να ζουν μια χούφτα πλουτοκράτες. Ήρθε η ώρα!!! Αρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Η παραλλαγή «Δέλτα» αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη μέχρι τον Αύγουστο

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Προειδοποιήσεις» για νοσηλείες και θανάτους ακόμα και στα επίπεδα του περσινού φθινοπώρου... ενώ «ξεχειλώνουν» ξανά τα «πρωτόκολλα» για τον Τουρισμό

 

INTIME NEWS

Το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού («ινδική» μετάλλαξη), το οποίο είναι πιο μεταδοτικό και πιο ανθεκτικό απέναντι στα εμβόλια, αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 90% των νέων κρουσμάτων της COVID-19 στην ΕΕ μέχρι τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το οποίο καλεί σε «επαγρύπνηση».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι εμβολιασμοί προχωρούν με αργούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, διαμορφώνοντας έδαφος για νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις, τα δημόσια συστήματα Υγείας παραμένουν χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση, ενώ ακόμα και τα ελάχιστα προληπτικά μέτρα σε μια σειρά ευρωπαϊκά και άλλα κράτη «χαλαρώνουν» ακόμα περισσότερο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την «αγορά» του Τουρισμού (π.χ. περιορισμός των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ για τα ταξίδια στο εξωτερικό κ.ά.).

«Είναι πολύ πιθανό η παραλλαγή "Δέλτα" να κυκλοφορεί ευρέως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως μεταξύ των νέων» και να αντιπροσωπεύει το 70% των νέων λοιμώξεων στην ΕΕ έως τις αρχές Αυγούστου και το 90% έως τα τέλη Αυγούστου, επισήμανε το ECDC.

Για την προστασία από την εμφάνιση της παραλλαγής, που εκτιμάται ότι είναι 40% με 60% πιο μεταδοτική από την «Αλφα», το ECDC ζητά να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, καθώς η λήψη μίας μόνο δόσης εμβολίου παρέχει περιορισμένη προστασία κατά της παραλλαγής «Δέλτα».

Εγγυημένα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους - Στη «λοταρία» η επικουρική σύνταξη των ασφαλισμένων

 

NΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ζεστό χρήμα στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης, που θα βάλουν στο χέρι τις εισφορές των εργαζομένων, παρέχει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. 

Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που ανάβει το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στο Ασφαλιστικό, θέτοντας στη «λοταρία» του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις. 

Παρουσιάζοντας το νέο έκτρωμα, το οποίο έρχεται λίγες μέρες μετά το νόμο για τη δεκάωρη δουλειά, ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, πίσω από τον «εύηχο» τίτλο του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», επιχείρησε να εμφανίσει ως «καινοτομία» την επέκταση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, μέσω της  δημιουργίας ενός «ατομικού κουμπαρά» - λογαριασμού.

Τα τρελά κέρδη δεν έπεσαν από τον ουρανό...

 

Μπούκωσαν στα κέρδη! Αυτή είναι με τρεις λέξεις η εικόνα για τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη και την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τα κέρδη τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας («Oxfam»), οι πωλήσεις τροφίμων από τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 11,1% την περίοδο ανάμεσα στο β' και στο δ' τρίμηνο του 2020. Την αντίστοιχη περίοδο του 2019, η αύξηση ήταν μόλις 1,6%. Η χρηματιστηριακή αξία τους αυξήθηκε κατά 101 δισ. δολάρια την περίοδο Μάρτης - Δεκέμβρης 2020, στην καρδιά δηλαδή του πρώτου κύματος της πανδημίας, έναντι 75 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στους μετόχους δόθηκαν μερίσματα 22,3 δισ. δολάρια το 2020 από 10 δισ. το 2019, καταγράφοντας αύξηση 123%! Να σημειωθεί ότι πριν το 2020 το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος μερισμάτων ήταν αυτό το 2017, με 12,3 δισ. δολάρια. Ανάλογη είναι η εικόνα και για αλυσίδες μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο, που επίσης μετρούν τα κέρδη τους σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετικές μελέτες οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά σχεδόν 10% και τα ταμεία τους να γεμίζουν με 12 δισ. ευρώ την περίοδο της πανδημίας. Αλήθεια, όμως, από πού προέκυψαν όλα αυτά τα δυσθεώρητα ποσά; Πώς «αυγάτισαν» τα κέρδη των μετόχων σε τέτοιο βαθμό μέσα σε έναν χρόνο;

* * *

Για ερωτήματα όπως τα παραπάνω αρκεί μια ματιά στο πώς βίωσαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες αυτήν τη φρενήρη αύξηση της κερδοφορίας για τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου. Η κατάσταση περιγράφεται συνοπτικά από την εξής φράση: «Τους στύβουν σαν λεμονόκουπες»! Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Αντίστροφα

 

Από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 23 Ιούνη 2021 
Από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 23 Ιούνη 2021
Πηγή: Eurokinissi

 

Λέξη προς λέξη, ακριβώς αντίστροφα πρέπει να «μεταφράζει» ο λαός όσα ακούει να λένε η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και επιτελεία για «ισχυρή και βιώσιμη» ανάπτυξη, από την οποία θα βγουν τάχα κερδισμένοι ο ίδιος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ταυτόχρονα. Μία ακόμα επιβεβαίωση έδωσε το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι άξονες της οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

Με νέα δάνεια και επιδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, φτηνό δανεισμό από τις διεθνείς αγορές και έναν ακόμα «αναπτυξιακό» νόμο, η κυβέρνηση βάζει στόχο να περιορίσει το «επενδυτικό κενό» και να εγγυηθεί την καπιταλιστική κερδοφορία, δίνοντας διέξοδο σε συσσωρευμένα κεφάλαια.

Με τον ίδιο ακριβώς στόχο, παρουσίασε χτες στο υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες αντιλαϊκές παρεμβάσεις σε Ασφάλιση και Παιδεία. Τα νομοσχέδια αυτά προστίθενται στα πάνω από 180 που έχουν ήδη ψηφιστεί μέσα σε δύο χρόνια, με «κορωνίδα» το έκτρωμα για τα Εργασιακά.