Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Χρυσή Αυγή: Ήρωες οι ναζί εισβολείς! – Αφελείς και εκτελεστές αιχμαλώτων οι Κρητικοί!


Οι ναζί της Χρυσής Αυγής για τη Μάχη της Κρήτης

(…) «Εκεί κοντά στο Μάλεμε, υπάρχει η τελευταία κατοικία, εκείνων που αψήφησαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν. Αναγνωρίζοντας την πραγματική εικόνα και σημασία των γεγονότων της εποχής εκείνης, τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό», αναφέρει έγγραφο που βρέθηκε στα αρχεία των χρυσαυγιτών και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους.
Ενώ, τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την ελευθερία τους, τους  χαρακτηρίζουν στο ίδιο έγγραφο, «αφελείς» και «θύματα στον δούρειο ίππο του αντιγερμανισμού», αλλά και  «οπλαρχηγούς» και «εκ του ασφαλούς πάντοτε πολέμαρχους μαχαιροβγάλτες» που εκτελούσαν «αιχμάλωτους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές».

Να σταματήσει τώρα η καταστολή και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έστειλε η κυβέρνηση στην Τήνο



Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το χτύπημα των διαδηλωτών στην Τήνο, οι οποίο αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους:

«Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν το λόγο.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας την καταστολή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


«Όχι» στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ»




Να σταματήσει τώρα η προώθηση της καύσης SRF/RDF στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ ΑΕ», στην Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, απαιτούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Η προώθηση της καύσης SRF/RDF στο εργοστάσιο της "ΤΙΤΑΝ ΑΕ" στην Ευκαρπία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των μέχρι και σήμερα αστικών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) και στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που εκπορεύεται από τη στρατηγική και τις οδηγίες της ΕΕ και προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, με κύριο στόχο την εξασφάλιση υψηλών κερδών για το κεφάλαιο. Πλήττεται έτσι η δημόσια Υγεία, η υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας στην καθαριότητα, υποβαθμίζεται το περιβάλλον, λεηλατείται παραπέρα το πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Σε διατεταγμένη αποστολή




Από την αρχή της πανδημίας έγινε φανερή η επίδραση που ασκεί ο νέος κορονοϊός στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ο πόλεμος της προπαγάνδας που πυροδότησε η πανδημία, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, γίνεται ιδιαίτερα ορατός σήμερα, με τις καταγγελίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα ευθύνεται για τη διασπορά του ιού. Η επιθετική αυτή στάση των Αμερικανών είναι μια προσπάθεια να απαντήσουν και στη «διπλωματία του κορονοϊού» που αναπτύσσει η Κίνα, προσφέροντας υγειονομική βοήθεια σε χώρες - συμμάχους των ΗΠΑ. Τα «πλοκάμια» αυτού του προπαγανδιστικού δικτύου έχουν απλωθεί παντού, και βέβαια στη χώρα μας, με καθοριστική συμβολή της υπερ-δραστήριας αμερικάνικης πρεσβείας, που αξιοποιεί όλα τα μέσα για να προβάλει ως «κακόβουλη» κάθε άλλη άποψη για την πανδημία, πέρα από την «ευρωατλαντική».

Πλήρης χρεωκοπία


Φωτό αρχείου από άσκηση του ΝΑΤΟ 
Φωτό αρχείου από άσκηση του ΝΑΤΟ

Πλήρης και εκκωφαντική είναι για μια ακόμη φορά η χρεοκοπία των παραμυθιών που διακινούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ότι η εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελεί τάχα «ασπίδα ασφαλείας» για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Εκεί όπου μαζί με όσα συμβαίνουν «επί του πεδίου», η βασικότερη εξέλιξη είναι η πρόσφατη «ομπρέλα» που πρόσφερε δημοσίως ο γγ του ΝΑΤΟ στην κυβέρνηση Σάρατζ και στην επέμβαση της Τουρκίας στο πλευρό της.

Οι ΝΑΤΟικές διαβεβαιώσεις βουλιάζουν τα παραμύθια του εφησυχασμού που διακινούσε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, μετά την υπογραφή του αυθαίρετου τουρκολιβυκού μνημονίου.