Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Χαράτσωμα αναπήρων


Η κυβέρνηση έφτασε να χαρατσώνει ακόμη και ανάπηρους και άνεργους. Ετσι, για πρώτη φορά φέτος επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα που παίρνουν οι ανάπηροι με αναπηρία κάτω από 80%, αλλά και όλοι όσοι δεν είναι τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα και με αναπηρία άνω του 80%! Επίσης, έγιναν περικοπές στα επιδόματα που παίρνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι από τον ΟΓΑ, αφού επέβαλαν σ' αυτά παρακράτηση ύψους 3,6%. Ακόμη, από το χαράτσωμα δεν γλίτωσε ούτε το επίδομα ανεργίας που πήραν από τον ΟΑΕΔ οι απολυμένοι - συνταξιούχοι του εργοστασίου «Λιπασμάτων» Θεσσαλονίκης, αφού έγινε παρακράτηση φόρου και μάλιστα αναδρομική.
 
Οι περικοπές στο εισόδημα των αναπήρων αναμένονται κοντά στα 50 ευρώ το χρόνο, ενώ οι περικοπές στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων κυμαίνονται από 70 έως 180 ευρώ το χρόνο.
Και ύστερα καμώνεται η κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική, πολιτική ανακούφισης για τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Αθλια διαχείριση της κατάστασης των πλέον εξαθλιωμένων λαϊκών στρωμάτων πασχίζει να κάνει, φορολογώντας ακόμη και τα λεγόμενα κοινωνικά επιδόματα - ψίχουλα από ανθρώπους που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες.