Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι στρατηγική της ΕΕ, σύντομα θα διαψευστούν όσοι υπόσχονται «διόρθωση» αυτής της πολιτικής

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΕΡΚΕΛ

 

  Πηγή: Associated Press


To Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τη συνάντηση και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Μέρκελ:

«Αν και η επίσκεψη της Α. Μέρκελ προβάλλεται ως “αποχαιρετιστήρια”, το σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν πρόκειται να ''αποχαιρετήσουν'' τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, στα οποία η Μέρκελ πρωτοστάτησε στο πλαίσιο της ΕΕ και σε συνεργασία μ’ όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σήμερα, αυτή η πολιτική εμφανίζεται -με προκλητικό τρόπο- απ’ τον Κ. Μητσοτάκη ως ''κοινοτική αλληλεγγύη'' και η εφαρμογή της απ’ τις ελληνικές κυβερνήσεις ως ''αληθινός πατριωτισμός''.

Στη σύγκρουση με τις αποφάσεις ΕΕ- κυβέρνησης βρίσκεται η διέξοδος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

 

Από το πρόσφατο ναυάγιο στη Χίο 
Από το πρόσφατο ναυάγιο στη Χίο
Πηγή: Eurokinissi

 

Το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς και έναν αγνοούμενο στα ανατολικά της Χίου υπογραμμίζει την οξύτητα του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος διαψεύδοντας τους προκλητικούς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για την δήθεν επιτυχημένη διαχείρισή του, αναφέρει σε δελτίο τύπου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, επισημαίνει: 

«Οι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο αποτελούν άμεση και τραγική συνέπεια των αποφάσεων και της πολιτικής άγριας καταστολής στα σύνορα, την οποία η ΕΕ κι η κυβερνήσεις ονομάζουν «πολιτική ευθύνης» κι έχει ως αναπόσπαστο κομμάτι της την Frontex, τις απελάσεις,τις επαναπροωθήσεις.

Η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας κι ο Κανονισμός του Δουβλίνου έχουν όλα αυτά τα χρόνια ως άμεση συνέπειά τους τον μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε άθλια κολαστήρια τύπου Μόριας που εγκαινιάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. με την κυβέρνηση της ΝΔ να παίρνει τη σκυτάλη χτίζοντας υπερδομές-φυλακές στα ελληνικά νησιά και τον Εβρο και επιβάλλοντας τον δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων. Προκλητικά φτάνει να ισχυρίζεται σήμερα ότι ο πρόσφυγας που εγκαταλείπει γειτονική χώρα της πατρίδας του παύει να είναι πρόσφυγας.

ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ Επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες - Καταγγελία του ΚΚΕ Facebook logo

 

 

Νέα φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον μεταναστών από το Πακιστάν, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, επί της Θηβών, στην Παλιά Κοκκινιά. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα 15 φασιστοειδών που αποτελούσαν τάγμα εφόδου καθώς με μοτοσυκλέτες γυρνούσαν για ώρες στην περιοχή, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν Πακιστανό εργάτη στο κεφάλι με μπουκάλι ενώ εισέβαλαν σε σπίτι άλλων, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, σπάζοντας την πόρτα. 

Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ οι άλλοι δύο Πακιστανοί, γλύτωσαν αφού κατάφεραν να κρυφτούν στην ταράτσα. 

Καταγγελία του ΚΚΕ 

Το νέο περιστατικό, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις θρασύδειλων φασιστοειδών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή του Ρέντη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ.

Οι λέξεις που δεν λένε...

 

 

Εδώ και τρεις ώρες είναι σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση των εργατών της COSCO που πραγματοποιούν για  δεύτερη συνεχόμενη μέρα απεργία με κύρια αιτήματα τα μέτρα ασφαλείας για να μη θρηνήσουν νεκρό άλλο συνάδελφό τους. Η εργοδοσία αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων, έχοντας στο πλευρό της τον σωρό των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί την τελευταία δεκαετία με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη. Στην πεπατημένη της συγκάλυψης των ευθυνών της εργοδοσίας τα αστικά ΜΜΕ, αφού αποσιώπησαν ή αποδέχτηκαν τη διαστρεβλωμένη εκδοχή που μοίρασε το κυβερνητικό ΑΠΕ, τώρα επιλέγουν ξανά τη σιωπή.