Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αντίβαρα για το κεφάλαιο...




Πηγή: Eurokinissi 
 
Με τις αδιαμεσολάβητες, απευθείας συνεννοήσεις του ΣΕΒ με την πλευρά του κουαρτέτου, εξελίσσονται τα αντιλαϊκά παζάρια γύρω από τον κύκλο της δεύτερης «αξιολόγησης», με ειδικό βάρος στα λεγόμενα «αναπτυξιακά αντίβαρα», δηλαδή τις παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες των λεγόμενων «αντίμετρων» και του υποτιθέμενου «ουδέτερου» δημοσιονομικά πακέτου. Ουσιαστικά οι προτάσεις του ΣΕΒ ταυτίζονται με αυτές των Ευρωπαίων βιομηχάνων και εργοδοτών της «Business Europe», ενώ το συγκεκριμένο πακέτο έρχεται να «δέσει» με τις σχετικές προτάσεις της συγκυβέρνησης, που έγιναν γνωστές τις προάλλες από την εφημερίδα «Αυγή».

Την ίδια ώρα, η «μεγάλη εικόνα» φωτίζεται και από την πλευρά της ενδοαστικής διαπάλης και των ανταγωνισμών γύρω από το μέλλον της ΕΕ και των διαφόρων σεναρίων σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης στην Ευρωζώνη. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται από το Σύνδεσμο των Ευρωπαίων βιομηχάνων έρχονται να «δέσουν» και με τα 5 «διαφορετικά» σενάρια της «Επιτροπής Γιούνκερ», στην πραγματικότητα αποτελούν τον συνεκτικό τους ιστό και τον κοινό παρονομαστή στην πορεία κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και των αναδιαρθρώσεων για την «ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη», όπως τονίζουν οι βιομήχανοι.

Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!



Συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης Πέμπτη 9 Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου  (VIDEO - ΦΩΤΟ)






Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε  στο δρόμο του αγώνα, για την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής, βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, οι Συνταξιούχοι που συμμετείχαμε παρά της δύσκολες  καιρικές συνθήκες,  στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Πέμπτη 9 Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η  συγκέντρωσης ξεκίνησε με χαιρετισμό του συνάδελφου Τέκνη Βαγγέλη Αντιπροέδρου του Σωματείου ΟΑΕΕ  Ν. Θεσσαλονίκης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο συνάδελφος Νικολαΐδης Μανώλης Γ. Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης, στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Συνάδελφος  Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μεταφέροντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Το ψήφισμα διαβάστηκε από τον Συνάδελφο Αμαξόπουλο Θρασύβουλο Πρόεδρο του σωματείου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.
Στην συνέχεια έγινε πορεία με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου παρά το από μέρες κλισμένο ραντεβού με την Υπουργό οι πόρτες του Υπουργείου δεν άνοιξαν για να μας δηχθεί.

Αισθητή ήταν η παρουσία των ΜΑΤ και άλλων Αστυνομικών δυνάμεων, σε όλοι την διάρκεια της κινητοποίησης.     



Η Κεντρική ομιλία

Οι «γκρίζες ζώνες» και το ΝΑΤΟ



Τα παρακάτω ειπώθηκαν στην ίδια συνέντευξη, από τον ίδιο άνθρωπο, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Βίτσα: 1. «Το ξεκάθαρο για εμάς, για την Ελλάδα, είναι ότι δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο. Ξέρουμε, και με διεθνείς συνθήκες, οι οποίες ήρθαν να επικυρώσουν αγώνες, ποια είναι τα δικά μας». 2. «Και εμείς και η Τουρκία είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ήταν πολύ ωφέλιμη, για την εικόνα, σε σχέση με την Ελλάδα, που διαμορφώνεται σε διεθνές πλαίσιο, παρά για την Τουρκία». Τώρα, πώς γίνεται, και «γκρίζες ζώνες» να μην υπάρχουν και η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να αποθεώνεται, μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα) μπορεί να το εξηγήσει. Αραγε ο αναπληρωτής υπουργός δεν έχει ακουστά τη θέση του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο; Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι όλο το Αιγαίο είναι μια «γκρίζα ζώνη» για το ΝΑΤΟ; Αλλωστε, ένα από τα λίγα κατοχυρωμένα πράγματα για το ΝΑΤΟ είναι η μη αναγνώριση συνόρων ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Οποιος παραβλέπει αυτό το γεγονός δεν κοροϊδεύει απλά το λαό, αλλά φέρει και σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη των ανταγωνισμών με την τουρκική αστική τάξη και την εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην περιοχή.