Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Είναι πολύ μελαμψοί για να αισθανόμαστε Ιρακινοί;!



irak-bagdath-bombistikh-epithesh-2



Όσο περνάει η ώρα ο αριθμός των νεκρών Ιρακινών από την τρομοκρατική επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» μεγαλώνει! Δεν θα θέλαμε να αρχίσουμε τις ίδιες «πνευματικές αναζητήσεις» μ’ εκείνες που είχαμε πριν από μερικές ημέρες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης! Θα θέλαμε απλά να σχολιάσουμε ότι δεν τους έφταναν τους Ιρακινούς οι δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ, που επί χρόνια διέλυσαν τη χώρα τους, τώρα ανέλαβαν δράση και τα τσιράκια τους, οι εκπαιδευμένοι από την CIA τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους»!

Το ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» και όλων των άλλων παρακλαδιών της CIA ανά τον κόσμο γίνονται στα πλαίσια του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης είναι ηλίου φαεινότερο! Το ποιος το καταλαβαίνει αυτό, είναι και προσωπικό πρόβλημα του καθενός, καθώς κανένας δεν μπορεί ν’ ανοίξει το κεφάλι κανενός για να βάλει μέσα τη γνώση και την αντίληψη! Στο 2016 ζούμε και εκτός από τις αποπροσανατολιστικές σαχλαμάρες κυκλοφορεί και μπόλικη γνώση! Ας ψάξει ο καθένας να τη βρει και ας μη σφυρίζει κλέφτικα!

«Φωστήρας» στην υπεράσπιση των βάρβαρων μέτρων αποδεικνύεται ο υφυπουργός Εργασίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

«Φωστήρας» στην υπεράσπιση των βάρβαρων μέτρων αποδεικνύεται ο υφυπουργός Εργασίας



Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου 


«Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, αποδεικνύεται "φωστήρας" στην υπεράσπιση των βάρβαρων μέτρων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα οποία χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους μειωμένες και άμεσα θα χάσουν και το ΕΚΑΣ», σημειώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτησή του στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Η κλαδική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο υφυπουργός Εργασίας, έβαλε την πραγματικότητα με το "κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω".
Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, κυνικά αναφέρθηκε στους οικοδόμους λέγοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι "αποφεύγανε" να κολλάνε ένσημα για να εξασφαλίσουν το "μεγαλοπρεπές" ποσό του ΕΚΑΣ!

Πως λέγεται η “ξεφτίλα” στα κινέζικα;




 φωτο για καρουσελ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 4 Ιουλιου 2016,
«…κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο»
Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος 1ος, σελ. 622
«…η ανάπτυξη της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής έριξε τους εργάτες όλου του κόσμου. Δεν πρόκειται πια για το κατέβασμα των αγγλικών μισθών στο επίπεδο των μισθών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά για το κατέβασμα στο λίγο – πολύ κοντινό μέλλον των ευρωπαϊκών μισθών στο κινέζικο επίπεδο»
Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος 1ος, σελ. 885
    Κατ’ αρχάς – και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων – ας πάρουμε μια ισχυρή δόση πολιτικής αξιοπρέπειας, φιλότιμου, τσίπας, συνέπειας, ευθύτητας, ειλικρίνειας κοκ:



Ας έρθουμε, τώρα, στα καθέκαστα:

   Ο μεν πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα, με αφορμή το ταξίδι του Τσίπρα στο Πεκίνο, δήλωσε περιχαρής ότι «η συμφωνία με την Cosco είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου. Θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια, ολόκληρο το σώμα του»…

   Σωστά τα λέει ο πρέσβης. Με το ξεπούλημα του λιμανιού, με την παράδοση 24 χιλιομέτρων ακτογραμμής και 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων εδάφους για να αλωνίζει η Cosco, όχι μόνο ο δράκος χωράει, αλλά κι όλο του το σόι…