Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι

Γράφει ο Σφυροδρέπανος  απο Ατέχνως


Το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι 

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που καλείσαι να πεις το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι», αλλά βλέπεις πως δε διαφέρουν πρακτικά σε τίποτα μεταξύ τους. Και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που θα μοιράζουν οι κομμουνιστές έξω από τα εκλογικά τμήματα, μπορεί να λογιστεί ως άκυρο στη δική τους καταμέτρηση, αλλά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να ακυρώσεις το κάλπικο δίπολο που έχουν στήσει και να πεις:

ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή συμφωνία, κυβέρνησης κι εταίρων-δανειστών.

ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα.

ΟΧΙ  στην καρμανιόλα ΟΧΙ και στη λαιμητόμο.

ΟΧΙ σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας.

ΟΧΙ σε όσα μας ζωγραφίζουν παύλα-τελεία, για να χωρέσουν τη σκέψη μας σε έτοιμους, προκατασκευασμένους πόλους, χωρίς ουσία.

ΟΧΙ  στο φόβο και την τρομοκρατία των εργοδοτικών απειλών, υποδείξεων, υποχρεωτικών αδειών, κοκ, στους χώρους δουλειάς.

ΟΧΙ στον υστερικό φόβο, που καλλιεργούν τα κανάλια, περιμένοντας τη σπορά των εκφασισμένων κι αποχαυνωμένων συνειδήσεων που διαμορφώνουν.

ΟΧΙ στο ελληνικό Μεϊντάν και τα άσφαιρα πυρά των αγανακτισμένων.

ΟΧΙ στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που υποτιμά τη νοημοσύνη μας και μας πλασάρει νέο μνημόνιο σε «αντιμνημονιακό» περιτύλιγμα.

ΟΧΙ στη λογική του μικρότερου κακού, που φέρνει πάντα, με μαθηματική ακρίβεια, το μεγαλύτερο.

ΟΧΙ στη φυλακή της ΕΕ, που σημαίνει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς της Ευρώπης.

ΟΧΙ στις αυταπάτες πως η λυκοσυμμαχία αυτή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, με διαπραγμάτευση και εκλογικές διαδικασίες.

ΟΧΙ στα μνημόνια, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

ΟΧΙ στη διαχείριση του συστήματος που γεννά την αδικία και την εκμετάλλευση, μαζί με όλα τα παραπάνω, όπως το σύννεφο τη βροχή.

ΝΑΙ, ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ελπίδα και την προοπτική που δίνει ο δρόμος, το οργανωμένο, μαζικό κίνημα, ο ιστορικός ρόλος της τάξης μας, η ρήξη με όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την εξουσία του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η πιο ισχυρή λαϊκή εντολή. Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος που οφείλει να βαδίσει ο λαός μας.

Σαββατιάτικα (62) - τα δημοψηφισματικά

Σαββατιάτικα (62 Cogito ergo sum) - τα δημοψηφισματικά


*** Αν δεν το μάθατε, ο Σάκης Ρουβάς ψηφίζει "Ναι". *** Του Σάκη Ρουβά ο τράχηλος Ζυγούλη υπομένει και δεν θα υπομείνει Μέρκελ; *** Πώς σας φαίνεται τώρα που ζήσατε τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς μνημόνιο; *** Αφού δεν θέλατε Γιωργάκη κι Αντωνάκη, φάτε σκατούλες τώρα. *** Πέντε χρόνια μνημόνια κι οι τράπεζες δεν έκλεισαν ούτε ώρα. *** Κλείσαμε σχολεία, κλείσαμε νοσοκομεία, κλείσαμε υπηρεσίες, κλείσαμε την χώρα ολόκληρη αλλά τις τράπεζες τις κρατήσαμε ανοιχτές. *** Σουλτς: "Αν νικήσει το Ναι, πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ώστε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε." *** Ρε Μάρτιν, εκλογές να κάνουμε ή θα μας πεις εσύ ποιον να βάλουμε πρωθυπουργό; *** Αυτή η δημοκρατική Ευρώπη... να μη μπορώ να την καταλάβω με τίποτε, την πουτάνα! *** Λυμπεράκη: "Οι φτωχοί είναι φτωχοί γιατί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές." *** Έτσι είναι, Αντιγονάκι μου. *** Κι εγώ μαλακία επιλογή έκανα κι έμεινα φτωχός. *** Αντί να πάρω τα μεταλλεία τής Χαλκιδικής πήγα κι έγινα λογιστής. ***
Αυτό το μουστάκι...
Σία προς Ζωίτσα: "Μα θα μου κάνετε έλεγχο από πού έχω το ρεπορτάζ;" *** Πες τα, ρε Σία, που θα αμφισβητήσει την εγκυρότητα του Σκάι, η τσούρδω! *** Ζωίτσα προς Σία: "υπηρετείτε τα συμφέροντα των δανειστών." *** Ντροπή, βρε! *** Μιλάνε έτσι σε μια οικοδέσποινα ενός καναλιού που πριν λίγες μέρες ευχόταν να αντέξει το ΔΝΤ; *** Πάντως, δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι κάποιοι εκεί στο Φάληρο έχουν την Κοσιώνη έτοιμη για φάγωμα. *** Για ποιόν άλλο λόγο θα την έβαζαν να πάθει τέτοια ξεφτίλα απέναντι στην Ζωίτσα, η οποία θέλει δέκα Σίες για πρωινό; *** Αν δεν το μάθατε, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ψηφίζει "Ναι". *** Με το επίδομα ανεργίας στα 20 ευρώ την ημέρα, το όριο των 60 ευρώ στα ΑΤΜ είναι προκλητικά υψηλό. *** Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις αύριο... βλέπεις ποιοι τάσσονται υπέρ του "Ναι"... ξέρεις τι ΔΕΝ θα ψηφίσεις. *** Α, μη το ξεχάσω: ο Άνθιμος θα ψηφίσει "Ναι".