Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Άρθρο - απάντηση στην "Εφημερίδα των Συντακτών":Το γαρ πολύ της θλίψεως…

 

Σάβ, Ιουν 11, 2022
 
Thumb_Politiki_to_gar_poly_tis_thlipseos

 

Κάποιοι δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν τη νίκη της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές και καταφεύγουν σε απίστευτες ανακρίβειες και fake news εναντίον της ΚΝΕ, ειδικά τώρα που τα μέλη της πρωτοστατούν στην πάλη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Η εμπάθεια ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι μάλλον κολλητική και μετά την κυβερνητική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χτύπησε καποιους στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Φαίνεται πως κάποιοι έχουν αναλάβει ειδικές αποστολές … 

 

Έχουμε και λέμε:

Ωμή παραδοχή για τις απολύσεις: «Η μεταβίβαση της επιχείρησης πρέπει να γίνει χωρίς μεταβίβαση των εργαζομένων», σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

 

 

Αποκαλυπτική είναι η τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και επιδιώκεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, με στόχο να μπει λουκέτο και να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την απαράδεκτη τροπολογία, πρώτον περιλαμβάνεται η κυνική παραδοχή ότι οι απολύσεις γίνονται για να περάσει η επιχείρηση «καθαρή» από εργαζόμενους στους επόμενους επενδυτές και δεύτερον ότι αυτό το έγκλημα αποτελεί εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ από το 2014!

“Δεν μπορείτε να έχετε παιδίατρο κάθε 50 μέτρα…Υπάρχει και η τηλεϊατρική που μπορεί να βοηθήσει”!

 



Την Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 12:00μ.μ. στο Κ.Υ. Ευδήλου η Ένωση Γονέων Ικαρίας  καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας γονείς,  εκπαιδευτικούς, συλλόγους, σωματεία, τους κατοίκους του νησιού. Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Ντράπηκε και η ντροπή αφού δεν ντρέπονται αυτοί που ξεστόμισαν με τόση ευκολία ψέματα και ειρωνεία! Αφού δε ντράπηκε η υφυπουργός Υγείας κα Γκάγκα, να απαντήσει όσα απάντησε σε επερώτηση στην Βουλή για ένα θέμα που καίει εδώ και χρόνια τους κατοίκους του νησιού, αφού εκτός των άλλων μεγάλων ελλείψεων (παθολόγος, πνευμονολόγος, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, οφθαλμίατρος), η νεοσύστατη μονάδα νεφρού υπολειτουργεί, το νησί παραμένει με έναν μοναδικό παιδίατρο, ο οποίος όταν αρρωστήσει, όταν πάρει άδεια, δεν υπάρχει κανείς για να μπορέσει να την αντικαταστήσει.  Το αποτέλεσμα το ζούμε  στο πετσί μας, εμείς και τα παιδιά μας. 

Αλήθειες και ψέματα για τις αιτίες και τα προσχήματα του πολέμου στην Ουκρανία

 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ελ. Βαγενά σε εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

 

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τις αιτίες και τα προσχήματα του πολέμου στην Ουκρανία», με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία.

***

Συμπληρώσαμε 100 μέρες πολέμου στην Ουκρανία και οι μάχες καλά κρατούν. Σ' αυτό το διάστημα χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι τραυματίστηκαν, εκατομμύρια αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους. Πολλοί είναι αυτοί που στα λόγια καταδικάζουν τον πόλεμο, την αιματοχυσία, αλλά στα ερωτήματα «για ποιο λόγο γίνεται αυτός ο πόλεμος» και «τι πρέπει να γίνει», δίνονται εντελώς διαφορετικές απαντήσεις (...)

Βεβαίως, κάθε πλευρά, που εμπλέκεται σε αυτήν τη σύγκρουση, προσπαθεί να «ντύσει» με τα δικά της προσχήματα τις επιδιώξεις της. Κάποια από αυτά τα προσχήματα αξιοποιούν και αληθινά γεγονότα, αλλά ο πόλεμος σαφώς δεν γίνεται γι' αυτά.

Ο πόλεμος αυτός γίνεται γιατί όλα αυτά που για 70 χρόνια ο σοβιετικός λαός οικοδόμησε με σκληρή δουλειά, με θυσίες, με τον ιδρώτα του και κάτω από την καθοδήγηση του Κόμματος των Μπολσεβίκων, και τα οποία δούλευαν σε μεγάλο βαθμό για την κοινωνία, για όλο τον λαό, μετά το 1991 έγιναν εμπόρευμα, ατομική ιδιοκτησία (...)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους

 

 

Περισσότερες από 400 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί 18 - 19 Ιούνη.

Ο αριθμός αυτός, 8 μέρες πριν την έναρξη της σύσκεψης, είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2016 και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται δεκάδες ακόμα συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις σωματείων για να δηλώσουν συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής συμμετέχουν 14 Ομοσπονδίες, 20 Εργατικά Κέντρα, περισσότερα από 365 σωματεία και συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και 42 συνταξιουχικά σωματεία. Αναλυτικά:

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Ιούνη


 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Ιούνη 2022:

 

  • Μαγνήτης μεγάλων κινδύνων για τον λαό η κλιμάκωση της εμπλοκής στον πόλεμο. Μετά τα όπλα στην Ουκρανία τώρα και Έλληνες στρατιωτικοί στην Βουλγαρία!
  • Μεγάλο αφιέρωμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας τους αγώνα όλης της εργατικής τάξης!
  • Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18 και 19 Ιούνη. Κάθε εργαζόμενος και συνδικάτο έχει θέση στη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος