Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Πορίσματα - προσβολή στη μνήμη των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη


Για τη ΝΔ φταίει ο σταθμάρχης, για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίει ο Καραμανλής, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε καν να βγάλει πόρισμα...

 

Μόνο ντροπή προκαλεί το απαράδεκτο πόρισμα της ΝΔ από την Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, που από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη αποτελεί μία άθλια συγκάλυψη του εγκλήματος.

Δεν είναι παράξενο βέβαια που οι βασικοί ένοχοι επιχειρούν να αθωώσουν τους εαυτούς τους, ωστόσο είναι ξεδιάντροπος ο τρόπος με τον οποίο ρίχνουν αποκλειστικά τις ευθύνες στον σταθμάρχη και στους μηχανοδηγούς της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Κι αυτό όταν τα συγκλονιστικά στοιχεία που εμφανίστηκαν στην Εξεταστική βοούν για τις ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών Μεταφορών, αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε καταγράφονται στο Πόρισμα του ΚΚΕ που παραδόθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το μνημείο συγκάλυψης που το ονομάζουν πόρισμα, οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν: «Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των δεδομένων είναι ότι ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως παραβιάστηκε επτά φορές, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα». Και προσθέτουν πως «...εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί». Ισχυρισμοί όχι μόνο αβάσιμοι αλλά και ψευδείς, αφού στο πλαίσιο της Εξεταστικής αποκαλύφθηκε ότι τα όποια ανθρώπινα λάθη ήρθαν ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας συστημάτων ασφαλείας, που σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού μεγιστοποίησαν την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους και οδήγησαν στο έγκλημα.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Αμ. Παπασωτηρίου: «Δηλώνω αντίθετη στην υλοποίηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Χαιρετίζοντας το πολύ μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, η Αμαλία Παπασωτηρίου, εν ενεργεία Αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Σήμερα βρίσκομαι ανάμεσά σας με βαθιά συγκίνηση, αλλά και αίσθημα ευθύνης, ως Ελληνίδα εν ενεργεία αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας. Αρκετά χρόνια πριν, έδωσα έναν όρκο στο λαό αυτής της χώρας: Να υπηρετώ και να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου. Σ’ αυτή την πορεία βλέπω τους συναδέλφους μου να στέλνονται σε αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Ήρθε η ώρα να πω το “ως εδώ και μη παρέκει”!

Είναι άραγε πιο πατριωτικό να πολεμάμε με τα ελληνικά διακριτικά, κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εναντίον άλλων λαών με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, όπως έγινε στον πόλεμο κατά της Κορέας ή στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και αλλού ή να μη συμμετέχουμε σε αυτόν; Να πολεμάμε εκεί που επιλέγει το ΝΑΤΟ για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ή να μη συμμετέχουμε;

Κατήφεια

 

Από τις εκλογές στην Πορτογαλία
Από τις εκλογές στην Πορτογαλία
Πηγή: Associated Press

 

Κατήφεια έπεσε στις «προοδευτικές» δυνάμεις της χώρας μας για το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στην Πορτογαλία, όπου μετά από δύο χρόνια αυτοδύναμης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, πρώτη δύναμη αναδείχτηκε ένας κεντροδεξιός συνασπισμός κομμάτων, ενώ το ακροδεξιό Chenga εκτοξεύτηκε στο 18%.

Ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Θυμίζουμε ότι προ διετίας, ο σοσιαλδημοκράτης Κόστα, που τα προηγούμενα χρόνια συγκρότησε κυβέρνηση με τη στήριξη του Πορτογαλικού ΚΚ και του Μπλόκου της Αριστεράς, κέρδισε με αυτοδυναμία τις εκλογές.

Στις φετινές εκλογές τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν από τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας τους. Τότε όλοι μιλούσαν για την «αριστερή ατζέντα» του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που σε συνδυασμό με την κυβέρνηση Σάντσεθ στην Ισπανία, διαμόρφωνε έναν «άλλο συσχετισμό» στην Ευρώπη. Όπως αποδείχτηκε όμως, η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας όχι μόνο δεν έδωσε απάντηση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, αλλά αντίθετα μεγάλωσε τα αδιέξοδα, στηρίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σπέρνοντας απογοήτευση και διαψεύδοντας προσδοκίες, έστρωσε τελικά τον δρόμο στη «δεξιά» και την ακροδεξιά.