Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ο «ανθός» της υποκρισίας!



 

Κροκοδείλια δάκρυα για τον …«ανθό της χώρας», τους νέους και τις νέες που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο και «χαραμίζουν» τα πιο παραγωγικά τους χρόνια, χύνουν δημοσιεύματα στον Τύπο, για να στηρίξουν την επιβολή ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Ο «ανθός» της υποκρισίας

 

Σύμφωνα με όσα γράφουν, ένα 30% των φοιτητών καταγράφεται ως «διαρροή», ενώ υπάρχουν σχολές όπου τα ποσοστά αποφοίτησης είναι μονοψήφια.

Με χαφιέ - «φάντασμα» δικάζουν στέλεχος του ΚΚΕ για αφισοκόλληση!

 

Σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ, με βάση... μάρτυρα - «φάντασμα»!
 
  • Με ανώνυμο χαφιεδίστικο email παραπέμπουν σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ για αφισοκόλληση!
  • Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής που έχουν ενοχληθεί από τη δράση για να μη μετατραπεί η περιοχή σε βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
 
Σε δίκη παραπέμπεται στέλεχος της Οργάνωσης του ΚΚΕ στον Εβρο ως αποτέλεσμα της επιχείρησης φίμωσης του ΚΚΕ και ευθείας στοχοποίησης της πολιτικής δράσης από τη δημοτική αρχή και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, με τεράστιες τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως η επιχείρηση στοχοποίησης μελών και στελεχών της τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ ξεκίνησε με αφορμή ορισμένες αφίσες οι οποίες γνωστοποιούσαν πολιτική εκδήλωση του Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 17 Ιούνη του 2020 με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η παραπομπή στελέχους του Κόμματος ως κατηγορουμένου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Ολη η έρευνα της Εισαγγελίας, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και το δήμο Αλεξανδρούπολης, φέρεται να ξεκίνησε από ένα email γεμάτο ανακρίβειες, ασάφειες και χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι θεωρήθηκαν δεδομένες οι κατηγορίες όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί σε ένα email και μάλιστα ανυπόγραφο, ενώ δεν καλείται καν ως μάρτυρας ο άνθρωπος που φαίνεται (από την ηλεκτρονική διεύθυνση) ότι έστειλε το «επίμαχο» χαφιεδίστικο email στις αστυνομικές αρχές. Στο συγκεκριμένο email, ο άγνωστος άνδρας κατήγγειλε τότε πως «δύο τύποι κάνουν αφισοκόλληση» και πως οι αφίσες «(...) υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της Αλεξανδρούπολης κι απειλούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας», στέλνοντας μαζί μερικές φωτογραφίες αφισών και πανό του ΚΚΕ όπως και τα στοιχεία της πινακίδας του αυτοκινήτου που ο ίδιος είδε με τα μάτια του να χρησιμοποιείται στην αφισοκόλληση.

«Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό» το σύστημα Υγείας

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ


Ετοιμάζει νέο ΕΣΥ της πλήρους εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Το σύστημα Υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για την Υγεία, κάνοντας σαφές πως το νέο ΕΣΥ που οραματίζεται η κυβέρνηση θα χτιστεί με τα υλικά της πλήρους εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης!

Στόχος είναι να πριμοδοτηθεί ακόμα περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία παρά το γεγονός ότι η πανδημία κατέρριψε το μύθο της δήθεν αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αντίθετα καταδείχθηκε πως ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Υγείας κερδίζει από τις ελλείψεις του δημόσιου τομέα που διαχρονικά συντηρούν οι ασκούμενες πολιτικές.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ Άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες - Νέα επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας

 

Από την ...ανακήρυξη του υπουργείου Εργασίας σε Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας 
Από την ...ανακήρυξη του υπουργείου Εργασίας σε Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας

 

Επιβεβαίωση ότι κάθε παρέμβαση «διόρθωσης» ή «βελτίωσης» του νομοσχεδίου - εκτρώματος για τα Εργασιακά το κάνει ακόμα χειρότερο αποτελούν οι καταρχήν παρεμβάσεις εργοδοτικών ενώσεων που σχολιάζουν το περιεχόμενό του. Ταυτόχρονα, κάθε τέτοια παρέμβαση, που δείχνει ότι βιομήχανοι, ξενοδόχοι και άλλες μερίδες της μεγαλοεργοδοσίας δεν κρατιούνται όχι απλά να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αλλά να έρθουν και ακόμα χειρότερα μέτρα, προσθέτει ακόμα περισσότερους λόγους για να δυναμώσει η απαίτηση να αποσυρθεί το έκτρωμα και να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο.

Το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης φαίνεται να «άνοιξε την όρεξη» του ΣΕΒ, ο οποίος με ανακοίνωσή του όχι μόνο το επικροτεί, αλλά απαιτεί την παραπέρα ενίσχυση του οπλοστασίου που ήδη έχει στα χέρια του, βάζοντας επί τάπητος τον κατάλογο των επόμενων αξιώσεών του.

Με τροχιοδεικτικές βολές στην κατεύθυνση της ακόμα μεγαλύτερης «ευελιξίας» ισοδυναμεί και η τοποθέτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για το αντεργατικό νομοσχέδιο. Προτάσσοντας, ως συνήθως, τις «ανάγκες», τις «ιδιαιτερότητες» και την «έντονη εποχικότητα» του κλάδου, η εργοδοτική Ομοσπονδία δεν αρκείται στις ρυθμίσεις που ενισχύουν το αντεργατικό οπλοστάσιο αλλά ζητά με επιστολή της από το υπουργείο Εργασίας μια σειρά από μέτρα.

ΚΑΝΑΔΑΣ Μαζικός τάφος παιδιών αυτοχθόνων ανακαλύφθηκε σε παλιό οικοτροφείο (ΦΩΤΟ)


Εκδήλωση αυτοχθόνων του Κάμλουπς για τις σορούς των παιδιών που βρέθηκαν στον μαζικό τάφο 
Εκδήλωση αυτοχθόνων του Κάμλουπς για τις σορούς των παιδιών που βρέθηκαν στον μαζικό τάφο
Πηγή: Associated Press

 

Ο Καναδάς εντάσσεται και επισήμως στη μακάβρια λίστα των χωρών που εξανδραπόδισαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς τους, στερώντας τους τη γη και την κουλτούρα τους, στο όνομα της «ενσωμάτωσης» και φυσικά της εκμετάλλευσης των ίδιων των ανθρώπων και των φυσικών πόρων.

Το «σκοτεινό» κεφάλαιο του -όχι και τόσο μακρινού- παρελθόντος του Καναδά ήρθε στην επιφάνεια, με την ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου με τουλάχιστον 215 παιδιά στην πίσω αυλή ενός οικοτροφείου αυτοχθόνων στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας που λειτουργούσε μέχρι το 1998.

Το Kamloops Indian Residential School είχε ανοίξει υπό τη διοίκηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 1890 και έφτασε να έχει 500 μαθητές το 1950. Η κεντρική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχό του το 1969 και το 1978 αποφασίστηκε το κλείσιμό του. Παρ' όλα αυτά το οικοτροφείο λειτούργησε μέχρι το 1998, οπότε και τα τελευταία παιδιά ενηλικιώθηκαν και έφυγαν.

Απεργία στις 10 Ιούνη και συλλαλητήριο στις 3/6 στα Προπύλαια για να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Κάλεσμα σε μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 10 Ιούνη και σε συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 3 Ιούνη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, απευθύνουν σε ανακοίνωσή τους Ομοσπονδίες Εργαζομένων, απαιτώντας να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα εργασιακά.

Σημειώνεται ότι απόφαση μετάθεσης της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης έλαβαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Επίσης απόφαση μεταφοράς της απεργίας για τις 10 Ιούνη έλαβε και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

 «Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις»

Οι νέοι στο στόχαστρο

 

 

Αν υπάρχει μια μερίδα εργαζομένων που θα βιώσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις συνέπειες από το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα, αυτή είναι η σημερινή και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι νέοι εργαζόμενοι. Αυτοί που, στο όνομα της «καινοτομίας» και της «ψηφιακής επανάστασης», ακούνε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να αντιστρέφουν προκλητικά την πραγματικότητα που ζούνε.

Να τους λένε δηλαδή ότι σήμερα, παρά την άνοδο της παραγωγικότητας και την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής, ο «σύγχρονος εργαζόμενος» πρέπει να μάθει να ζει με λιγότερα δικαιώματα από ό,τι οι γονείς και οι παππούδες του, να δουλεύει περισσότερες ώρες και πιο εντατικά, για μικρότερο μισθό.

Παρουσιάζουν ως «κανονικότητα» αυτό που ήδη ζουν χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, ειδικά σε κλάδους όπως η Πληροφορική, οι Τηλεπικοινωνίες, το Εμπόριο, ο Επισιτισμός και προσπαθούν να τους πείσουν ότι είναι «εκσυγχρονισμός» να κατοχυρώνονται και με νόμο οι ατελείωτες και ακανόνιστες ώρες δουλειάς, το «όποτε και όπως» θέλει ο εργοδότης.