Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

«Τραβήξανε ψηλά πολύ ψηλά, δύσκολο και να χαμηλώσουνε…»(1)




«Τραβήξανε ψηλά πολύ ψηλά, δύσκολο και να χαμηλώσουνε…»(1)



Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Πριν πολλά χρόνια έγραφε ο Μίκης στον Γρηγόρη Μπιθικώτση:

«Γρηγόρη. Διάβασα με κατάπληξη ότι πρόκειται να τραγουδήσεις στα «Δειλινά» τον «Ύμνο της Επαναστάσεως». Νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνεις τι πρόκειται να κάνεις. Πόσες ευθύνες επωμίζεσαι και σε τι σοβαρούς κινδύνους μπαίνεις. Κάθισε σπίτι σου με αξιοπρέπεια. Μην γκρεμίζεις με μια κλωτσιά αυτό που χτίσαμε μαζί τόσα χρόνια. Μην ακούς τους κερδοσκόπους και τους προσκυνημένους. Μη ρίχνεις στον βούρκο το όνομά σου και το όνομα των παιδιών σου, που σε λίγο θα ντρέπονται για σένα. Κάνε τον άρρωστο. Φύγε για το εξωτερικό… Γιατί αν εσύ ο Μπιθικώτσης, το πρωτοπαλίκαρο του Θεοδωράκη, γίνεις επίσημος τραγουδιστής της Δικτατορίας τραγουδώντας αυτό το άθλιο κατασκεύασμα, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα γίνεις ο πιο αχάριστος και τιποτένιος προδότης που γέννησε ο Λαός μας…

Ιταλία: Το «έξυπνο βραχιολάκι» της Amazon φτιάχνει ένα νέο εργασιακό κάτεργο




Ιταλία: Το «έξυπνο βραχιολάκι» της Amazon φτιάχνει ένα νέο εργασιακό κάτεργο

 

 
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του επιχειρηματικού ομίλου του ηλεκτρονικού εμπορίου «Amazon», να εφαρμόσει το μέτρο της επίβλεψης και καθοδήγησης των κινήσεων των εργαζομένων της με ένα ‘έξυπνο βραχιολάκι’.

Η Amazon κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία (που επισήμως εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη, αλλά είχε κατατεθεί το 2016) για το έξυπνο ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια πως και που τοποθετούν τα χέρια τους οι εργαζόμενοι και με μικρές δονήσεις, εάν κριθεί πως δεν είναι «σωστή» η κίνησή τους, θα τους καθοδηγεί προς την σωστή κατεύθυνση και θέση των προϊόντων, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις κινήσεις τους.
Η νέα τούτη τεχνολογική εφαρμογή έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία καθώς αυξάνει την δυνατότητα της εταιρείας να ελέγχει καθ’ ολοκληρίαν τους εργαζομένους της, ενημερώνει η εφημερίδα La Repubblica.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ



Πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης στο λαό πραγματοποιεί το ΚΚΕ, για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ. Στην ανακοίνωση - φυλλάδιο σημειώνει:

«Οι εμπρηστές των Βαλκανίων - ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ - δεν θέλουν να δώσουν λύση υπέρ των λαών!

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που δικαιολογημένα ανησυχεί για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, να δει την ουσία του προβλήματος, το “δάσος” και όχι το “δέντρο”. Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και εκείνες οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό κι αλυτρωτισμό.

Και οι δύο πλευρές, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή τους, αναγορεύουν σε κύριο ζήτημα το όνομα και κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται. Κρύβουν τη συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, κάτω από την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ούτε κιχ


Οσα είπε το βράδυ της Τρίτης στη συνέντευξή του ο Τζ. Πάιατ σχετικά με τα Δ. Βαλκάνια, τα Σκόπια και τις διαπραγματεύσεις με επίκεντρο το όνομα, φαίνεται ότι δεν έκαναν καμιά εντύπωση στους «ονοματολόγους» της ΠΓΔΜ. Δεν προβλημάτισαν ούτε τους εθνικιστές, που πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Κυριακής, ούτε όμως και τους κοσμοπολίτες. Οι πρώτοι δεν έχουν βγάλει κιχ για την παρέμβαση του αξιωματούχου των ΗΠΑ, που έδωσε το σήμα για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια, ενώ οι δεύτεροι, με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, πανηγυρίζουν για τα καλά λόγια του πρέσβη για την κυβέρνηση... Είπαμε: Μπορεί το όνομα να είναι αφορμή για καβγά, αλλά η όλη αντιπαράθεση είναι πάντα εντός του ευρωΝΑΤΟικού πλαισίου και των αναγκαίων διευθετήσεων για την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης. Αλλωστε, προχτές, σε δήλωσή της μία εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου είπε: «Θέλουμε αυτό το κράτος (σ.σ. η ΠΓΔΜ) να προοδεύσει, να μπει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ». Σε αυτό, που είναι και η ουσία των διευθετήσεων, υπάρχει απόλυτη ομοφωνία ανάμεσα σε όσους, κατά τ' άλλα, τσακώνονται για το όνομα της ΠΓΔΜ