Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σφίγγει ο κλοιός των πλειστηριασμών γύρω από τη λαϊκή κατοικία




Τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διαχείριση των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων στην ΕΕ, την περαιτέρω ανάπτυξη των «δευτερογενών αγορών» με την εμπλοκή νέων «παικτών» και επίδοξων «επενδυτών» προκειμένου να απαλλαγούν οι τραπεζικοί όμιλοι από τα «βαρίδια» και για τον επιμερισμό των κινδύνων που εμφανίζονται στο προσκήνιο εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της διεργασίας για την ολοκλήρωση της «τραπεζικής ένωσης».

Αυτή με τη σειρά της αποτελεί κορυφαίο ζήτημα στην πορεία για την «εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης» (ΟΝΕ) στην Ευρωζώνη, που βέβαια προϋποθέτει και μια σειρά από νέες αντιλαϊκές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, με κατεύθυνση τη διοχέτευση φτηνής χρηματοδότησης στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτό το φόντο, η «τρίτη έκθεση προόδου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα «μη εξυπηρετούμενα δάνεια» στην ΕΕ αναδεικνύει ταυτόχρονα και την «ανάγκη» επιτάχυνσης των διαδικασιών στην πορεία για την «ένωση των κεφαλαιαγορών» με στόχο τη διαμόρφωση και άλλων (εξωτραπεζικών) μηχανισμών χρηματοδότησης των τμημάτων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Με τη σφραγίδα της ΕΕ οι αντικομμουνιστικές διώξεις στην Πολωνία



Τον ηγετικό της ρόλο στην αντικομμουνιστική εκστρατεία επιβεβαιώνει η ΕΕ με την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη για την προκλητική επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας και των κομμουνιστικών συμβόλων, δίνοντας πλήρη κάλυψη στην πολωνική κυβέρνηση.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε τις προωθούμενες αλλαγές στον πολωνικό ποινικό κώδικα προκειμένου να απαγορευθούν τα κομμουνιστικά σύμβολα μέσω της απαράδεκτης εξομοίωσης τους με τα «φασιστικά σύμβολα» και την επικείμενη διερεύνηση της «νομιμότητας» της ύπαρξης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πολωνίας από το Συνταγματικό Δικαστήριο (το οποίο ελέγχεται από την πολωνική κυβέρνηση) μετά από σχετικό αίτημα συγκεκριμένης αντιδραστικής οργάνωσης.

Δολοφονίες μαθητών στις ΗΠΑ: «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει έναν κακό άνθρωπο με ένα όπλο στο χέρι είναι ένας καλός άνθρωπος με το όπλο στο χέρι!»






Από Panos στο Νοέ 30, 2018 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

ΗΠΑ: όσοι μαθητές κάθονται στα πρώτα θρανία πεθαίνουν πρώτοι..

31 δολοφονημένοι και 45 τραυματίες μαθητές από συμμαθητές τους μέσα σε 5 μήνες.

  • 23 Ιανουαρίου 2018 Marshall County High School, Benton, Kentucky
2 νεκροί, 16 τραυματίες. Δράστης ένας 15χρονος με πιστόλι.
  • 14 Φεβρουαρίου 2018 Marjory Stoneman Douglas High School, Parkland, Florida
17 νεκροί, 17 τραυματίες. Δράστης 19χρονος με αυτόματο.
  • 7 Μαρτίου 2018 Huffman High School, Birmingham, Alabama
1 νεκρός, 1 τραυματίας. Ένας 17χρονος σκοτώνει μια 17χρονη
  • 20 Μαρτίου2018 Great Mills High School, Great Mills Maryland
1 νεκρός, 1 τραυματίας. Ένας 17χρονος σκοτώνει μαθητή με αυτόματο
  • 18 Μαίου 2018 Santa Fe High School, Santa Fe, Texas
10 νεκροί, 10 τραυματίες. Ένας 17χρονος σκοτώνει συμμαθητές και δασκάλους με ρεβόλβερ και πολεμικό όπλο.

Αν οι 300 του Λεωνίδα πολεμούσαν σαν χρυσαυγίτες (μια υπόθεση ρε αδερφέ) τι θα είχε γίνει;




Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωϊκά για την πατρίδα!
Ο … Πρέκας κι αυτός στο… σινεμά!



Όχι μόνο σαν πολύ «πατριώτες» (Τα είπαμε αυτά) αλλά και σαν πολύ «μάχιμοι» και «παληκαράδες», εμφανίζονται τα εθνίκια.


Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωϊκά για την πατρίδα 


Ένας διθύραμβος πολεμικής ικανότητας κυριαρχεί στα λόγια και στα συνθήματα των εθνικιστών.


«Ελληνικό πνεύμα» και «πολεμική αρετή» και τέτοια. Εργολάβοι πατριωτισμού κι αλυτρωτισμού.


Κάνουν και μαθήματα για το πως πολεμούσαν λέει οι αρχαίοι Έλληνες.
Λες και πολέμησαν ποτέ αυτοί κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, στα ίσια και χωρίς προστάτες.

Θάψιμο




Το «θάψιμο» και η διαστρέβλωση ήταν για άλλη μια φορά τα κύρια χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από την πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων η 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την περασμένη Τετάρτη και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έδωσαν το στίγμα. Ορισμένα μάλιστα Μέσα, μην μπορώντας να τις αγνοήσουν, αναδείχτηκαν σε εξπέρ της παραπληροφόρησης, προβάλλοντας τη «συγκέντρωση» της ΓΣΕΕ με συνοδεία φωτογραφιών και πλάνων από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Και βέβαια, από το πρωί, στα ραδιόφωνα η απεργία συμπυκνωνόταν στο γνωστό μήνυμα «κυκλοφοριακό κομφούζιο» και «ταλαιπωρία των επιβατών»... Ούτε λέξη για τα δίκαια αιτήματα των απεργών και τις διεκδικήσεις τους. Τα ρέστα της έδωσε ιδιαίτερα η χτεσινή «Καθημερινή», η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στη γνωστή «ευαισθησία» της για το «κυκλοφοριακό κομφούζιο», αλλά εγκαλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίοι - άκουσον, άκουσον - αντί να περιοριστούν στη στάση εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο τους, τόλμησαν να απεργήσουν όλο το 24ωρο, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με καθοριστική παρέμβαση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ! Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και συνολικά οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ταλαιπωρούνται 365 μέρες το χρόνο, επειδή οι συγκοινωνίες βρίσκονται σε κακό χάλι, δεν φαίνεται να προκαλεί τις ευαισθησίες της εφημερίδας, οι οποίες, όλως τυχαίως, εκδηλώνονται μόνο τις μέρες που γίνεται απεργία.

Ταξική...κοροϊδία


   Πηγή: Eurokinissi

Ως το «απαύγασμα» της «ταξικής μεροληψίας» της υπέρ του λαού παρουσιάζει η κυβέρνηση τις τροπολογίες που κατέθεσε για τον ΕΝΦΙΑ και το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», όσο και τα «αντίμετρα» που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας ότι η πρόκληση δεν έχει όρια.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και τα προπαγανδιστικά επιτελεία της κυβέρνησης είπαν να μην το τσιγκουνευτούν και ανακάλυψαν ότι οι ωφελούμενοι από τις εξαγγελίες τους είναι η μισή Ελλάδα! Δηλαδή, 5 εκατομμύρια Ελληνες!

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα «πανηγύρια» αυτά τα έστηνε η κυβέρνηση την ώρα που απέρριπτε την τροπολογία του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μπορεί να καταλάβει ότι εδώ πια μιλάμε για νέο επίπεδο εξαπάτησης.

Η κυβέρνηση αθροίζει αυτούς που προσπαθεί να ξεγελάσει με λίγα ψίχουλα, με τους πραγματικά ωφελημένους από τις ρυθμίσεις της.