Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές»

 
Σεκιουριτάδες της «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν την ανάθεση της φύλαξης στην εταιρεία «Blackwater»
Εντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».
Εκεί άλλωστε παρέπεμπαν και με το πανό που είχαν αναρτήσει στη προχθεσινή διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στο οποίο έγραφαν «Εξω οι φονιάδες των λαών».
Η εταιρεία έχει μετονομαστεί πλέον σε «Academi», αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια ιδιωτική ομάδα ένοπλων μισθοφόρων, που πουλάει προστασία σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε εμπόλεμες περιοχές, όπως το Ιράκ. Από τους κυριότερους πελάτες της είναι η γνωστή εταιρεία τροφίμων «Monsanto».
Τα σενάρια για την παρουσία της «Blackwater» στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από αποκάλυψη του Ελληνα πρέσβη, Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, σε καναδική εφημερίδα, για ανάθεση της φύλαξης της Βουλής από την ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Λίγο αργότερα, και καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν διέψευδε τις δηλώσεις του Λ. Χρυσανθόπουλου, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας και Δημήτρης Τσουκαλάς, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με την οποία ζητούσαν να μάθουν αν υπήρξε ποτέ κάποια επαφή με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών, προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του Κοινοβουλίου ή άλλων δημόσιων χώρων ή να προσφέρει τεχνογνωσία ή εκπαίδευση ή κάποιο συνδυασμό των παραπάνω, και αν υπήρξε, ποια ήταν η κατάληξή της.
Η απάντηση του Ν. Δένδια, η οποία ουσιαστικά ήταν μη απάντηση, ήταν περισσότερο ανησυχητική παρά καθησυχαστική. Ο υπουργός απάντησε ότι για θέματα φύλαξης της Βουλής αρμόδιος δεν είναι ο εκάστοτε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής.

ΣΜΑ Ευκαρπίας :Εκδήλωση - Ημερίδα - Πάμε να τους σταματήσου​με ΞΑΝΑ

Δίκτυο 50 φορέων ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ  ¨ Πάμε να τους σταματήσουμε ΞΑΝΑ¨  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας (προωθήστε- κοινοποιήστε)

 
Δήμοι και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ένας ένας αρχίζουν να ομολογούν και να συμφωνούν με όσα εδώ και 2 χρόνια το ΔΙΚΤΥΟ 50 λέει:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Τελευταία ο Δήμος Λαγκαδά και ο Δήμος Θέρμης .  Είπαν ΟΧΙ σε αυτόν τον άθλιο περιφερειακό σχεδιασμό και στα υπέρμετρα έργα του.
Μήπως τελικά ο Δήμος Παύλου Μελά θα καταντήσει να είναι ο μόνος τελικά , ο οποίος συναινεί  και συμμετέχει στην αντιδημοκρατική επιβολή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία, που προωθεί ο Γεράνης με τον Ζουρνά  και την κλειστή παρέα τους;
Και αυτό, ενώ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση κατά του έργου, για ποιο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποχώρηση από το σύνδεσμο ΟΤΑ – ΦΟΔΣΑ; Για πιο λόγο δεν πιέστηκε ο σύνδεσμος ΟΤΑ- ΦΟΔΣΑ  για ειδική  συνεδρίαση;
Μήπως εμείς τελικά θα πληρώσουμε τη νύφη;
Επιμένουν στο να εξυπηρετούν το λόμπυ της καύσης και να αντιμάχονται την Ανακύκλωση και την Ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με τα ΜΑΤ και την Αστυνομία !
Επιμένουν και επιδιώκουν  την καύση σύμμεικτων των σκουπιδιών, στο βωμό των κερδών του Φούχτελ . Εμείς πιστεύουμε  πως τα σκουπίδια είναι θησαυρός  για τον πολίτη . Πως η διαχείριση του από τους ίδιους τους Δήμους θα έχει μόνο πολλαπλό κέρδος  για όλους τους κατοίκους.
Το ΔΙΚΤΥΟ 50 με ΝΕΑ ΟΡΜΗ,  αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες και ξεκινά την αντεπίθεση μιας και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ (ό,τι έχει απομείνει από αυτόν) καταστρέφει , ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ένα ολόκληρο Βουνό , ολοκληρώνοντας  την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ευκαρπίας και του Δήμου Παύλου Μελά.

Καλούμε τους κατοίκους , τους συλλόγους , τους φορείς , τις οργανώσεις και τις Παρατάξεις του Δήμου να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-12-2013,  στις 19:00΄ στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ , όπου θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου γιγάντιου ΣΜΑ δίπλα στο ΤΙΤΑΝ, την καύση αλλά και μέτρα για το σταμάτημα των εργασιών, την Οριστική ματαίωση του περιβαλλοντοκτόνου έργου κ.ά.

ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και οι ΦΟΒΟΙ που αποκαλύπτονται πλέον φανερά και πρέπει να μάθει ο κόσμος.
Τέλος καλούμε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους να μην αποσιωπούν και επιτέλους να προβάλουν την αλήθεια στο λαό της Πόλης , όπως δειλά άρχισαν να το κάνουν τελευταία.
Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν οι :
1. Dr . Κ.ωστας Νικολάου, Χημικός Περιβάλλοντος
2. Κοσμάς Καζάνας, Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
3.  Μηνάς Μοναστηρίδης, Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕ –ΟΤΑ
 
… και εκπρόσωποι από το συντονιστικό του δικτύου 50
 

 

Το «ριφιφί» των αιώνων ήταν «νόμιμο», ίσως και «ηθικό»!

 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
 Ήταν Ιούνιος 1999. Προεκλογική περίοδος. Τους δρόμους της Αθήνας και όλης της χώρας κοσμούσε η… καλαίσθητη αυτή αφίσα – ύμνος στη φούσκα του Χρηματιστηρίου: «1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ – ΠΑΣΟΚ»…   


   Επειδή πολύ… «κάθαρση» έχει πέσει και πάλι (στα κεφάλια μας), αξίζει να θυμηθούμε: Ήταν 17 Σεπτέμβρη 1999, όταν ο δείκτης της Σοφοκλέους είχε σημειώσει το ρεκόρ ανόδου του, σκαρφαλώνοντας στις 6.500 περίπου μονάδες. Τρία χρόνια μετά, στις 17 Σεπτέμβρη 2002 – και ενώ πια ήταν δεδομένο τι είχε παιχτεί με τη «φούσκα» - ο δείκτης είχε κατρακυλήσει κάτω από τις 2.000 μονάδες.
   Μέσα σε μια τριετία, λοιπόν, η συνολική απώλεια της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους ανήλθε στο αστρονομικό ποσόν των 136 δισ. ευρώ (46,3 τρισ. δραχμές)! Με άλλα λόγια, τόση ήταν η διαφορά μεταξύ της συνολικής αξίας των εισηγμένων μετοχών το Σεπτέμβρη του 1999 και της αντίστοιχης αξίας τους τρία χρόνια αργότερα.
   Για να το πούμε απλά και κατανοητά: Το αποκαλούμενο και σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου συνιστά το μεγαλύτερο «ριφιφί» στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Συνολικά: Πάνω από 140 δισ. ευρώ πέρασαν από τις τσέπες του εξαπατημένου ελληνικού λαού στα «πιράνχας» του χρηματιστηριακού τζόγου. Περιουσίες και κόποι μιας ζωής έλιωσαν στο βωμό της γκανιότας του συστήματος, όπως ακριβώς έλιωσε και η καραμέλα περί «λαϊκού καπιταλισμού». Μια καραμέλα με την οποία το πολιτικό σύστημα αφιόνισε τα θύματά του, που έτρεχαν, εκτός από μισθούς και συντάξεις, να συνάπτουν δάνεια για να τα καταθέτουν στα αρπακτικά που λειτουργούσαν όχι μόνο έχοντας την ανοχή, αλλά και την αρωγή του συστήματος της πολιτικής εξουσίας.
   Μήπως υπερβάλουμε; Ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας το πολιτικό θερμοκήπιο μέσα στο οποίο συντελέστηκε το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ως προεκλογική αφίσα (!) για την διπλή εξαπάτηση των πολιτών: Την εξαπάτησή τους και ως αποταμιευτών και ως ψηφοφόρων!
1)     «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία» (προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ, ευρωεκλογές, Ιούνιος 1999)
2)     «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).
3)     «Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας, είναι ένας θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί την οικονομία» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).
4)     «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα - δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβριος '99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).
5)     «Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές που τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρηματιστήριο να αμείβονται» (Κ.Σημίτης, 5/12/2000)
6)     «Η περίοδος νευρικότητας στο Χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξης. Είναι η 9η Απριλίου. Είναι η επανεκλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι η αποκατάσταση συνθηκών ηρεμίας στο Χρηματιστήριο, στην Οικονομία, στη Χώρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, είμαστε εγγυητές της ομαλής πορείας των αγορών και της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός Οικονομίας, 28/3/2000)
7)     «Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)
8)     «… το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να αντανακλά τη δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, Σεπτέμβριος 1999).
9)     «Το 2000 η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι δυναμικά ανοδική, καθώς η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, θα δώσει ώθηση στη Σοφοκλέους» (Γιάννος Παπαντωνίου,  20/12/1999).
10)  «…όσοι είναι στο Χρηματιστήριο θα είναι κερδισμένοι. Είναι πολύ απλό το μήνυμα, το συμπέρασμα, το δια ταύτα αυτών των εκτιμήσεων. Θα πάει καλά το Χρηματιστήριο, διότι η οικονομία πάει πολύ καλά, πάει καλύτερα και απ’ ό,τι περιμέναμε...» (Γιάννος Παπαντωνίου, 28/3/2000)
11)  «Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος. Πήραμε πολύ έγκαιρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε ήδη σήμερα να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος στο Χρηματιστήριο...» (Γιάννος Παπαντωνίου, 9/11/1999)
12)  «Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση... Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Έλληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία(…)» (Ανακοίνωση Τύπου του ΠΑΣΟΚ, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).