Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Πολεμικές αποφάσεις για να γεμίσουν τα οπλοστάσια του Κιέβου και των κρατών-μελών

 

Αποφάσεις για την ενίσχυση της πολεμικής προετοιμασίας της ΕΕ, αλλά και την επιτάχυνση του εξοπλισμού της Ουκρανίας, έλαβε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωένωσης, στο πλαίσιο της εντεινόμενης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Από τη Σύνοδο δεν έλειψαν και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις με επίκεντρο το θέμα του «ευρωομολόγου» για την αγορά όπλων και πυρομαχικών για την Ουκρανία, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη λήψη μίας σειράς ανησυχητικών αποφάσεων που οδηγούν του λαούς της Ευρώπης σε σκοτεινά μονοπάτια.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, οι «27» θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και την αντιαγροτική πολιτική.

Μονομπλόκ

 

Πάνω από 200 συμβασιούχοι είναι υπό απόλυση στον δήμο Πειραιά, παρόλο που υπάρχει προσωρινή διαταγή από τη Δικαιοσύνη να παραμείνουν στις θέσεις τους. Κι αυτό επειδή ο δήμαρχος Γ. Μώραλης κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της παραπάνω απόφασης, ζητώντας να απολυθούν οι εργαζόμενοι εδώ και τώρα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον κατάπτυστο «νόμο Βορίδη» οι δημοτικές αρχές υποχρεούνται να προσφεύγουν ενάντια σε πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους. Ωστόσο, ο Γ. Μώραλης ξεπέρασε ακόμα κι αυτόν τον επαίσχυντο νόμο, αφού προσέφυγε ενάντια σε προσωρινή διαταγή που ισχύει για 9 μήνες, μέχρι να παρθεί η πρωτόδικη απόφαση. Οι 211 εργαζόμενοι, λοιπόν, βρίσκουν απέναντί τους «μονομπλόκ» κυβέρνηση και δημοτική αρχή, έτσι που αν «ξεφύγουν» από τους νόμους της πρώτης ...να πέσουν θύματα της αντεργατικής στάσης της δεύτερης. Οσο για τον δήμαρχο; Υπενθυμίζεται ότι εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποτελεί «κοινό μυστικό» στον Πειραιά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται και κανένας ...«ορκισμένος» αντίπαλός του. Αλλωστε, ακόμα και ο δικός του υποψήφιος για την Περιφέρεια (Ιωακειμίδης) ήταν ανάμεσα σε όσους καλωσόρισαν την εκ νέου υποψηφιότητα Μώραλη, συμμετέχοντας στην προεκλογική του φιέστα! Οπως και να το δει κανείς, οι εκατοντάδες απολύσεις, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στενάζουν από την εντατικοποίηση και στον δήμο Πειραιά, θυμίζουν ξανά ότι η δουλειά - λάστιχο και η εργασιακή ομηρία είναι στην καρδιά της πολιτικής που όλοι μαζί υπηρετούν.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης προκαλεί και εγκαλεί με ψέματα το ΚΚΕ για πολιτική εκμετάλλευση!

 


 

Ανερμάτιστα προκλητικός και με υπερβάλλοντα κυνισμό ο Υπουργός Υγείας και… Εμπορίου έβαλε στο στόμα του την αυτοκτονία του 72χρονου καρκινοπαθούς επιρρίπτοντας την ευθύνη στο θύμα (!) και επιχείρησε να κουκουλώσει την πραγματικότητα για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. 

Μετά την αποκάλυψη του ψέματος του ότι τάχα το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου -όπου μεταφέρθηκε ο νέος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα– δεν εφημέρευε, άλλαξε το τροπάρι. «Το νοσοκομείο μπορεί να εφημερεύει, αλλά δεν εφημέρευε η χειρουργική κλινική», είπε, καθώς όντως εκείνη τη μέρα δεν υπήρχε γενικός χειρουργός σε εφημερία, σε μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής υποστελέχωσης του συστήματος Υγείας που καλείται να σηκώσει ένα τεράστιο βάρος χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. 

Για τον 72χρονο καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του περιμένοντας το φάρμακό του, εμμονικά προκλητικός φόρτωσε την ευθύνη στο ίδιο το θύμα, υποστηρίζοντας πως δεν προσήλθε στο ραντεβού του, δηλαδή όταν πια είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

«Γυρίζουμε τις πλάτες μας στο μέλλον» (ΒΙΝΤΕΟ) – Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάκρης στο 66ο Καρναβάλι Μακρακώμης Φθιώτιδας




Με θέμα εμπνευσμένο από το τραγούδι του Διονύση Τσακνή «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», που ερμηνεύουν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάκρης στο φετινό Καρναβάλι Μακρακώμης Φθιώτιδας

Με θέμα εμπνευσμένο από το τραγούδι του Διονύση Τσακνή «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», που ερμηνεύουν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάκρης στο φετινό 66ο Καρναβάλι Μακρακώμης Φθιώτιδας, όπως φαίνεται και στο βίντεο που λάβαμε:

Τα ίδια και τα ίδια


 

Πέρσι τέτοια εποχή, παραμονές της αντιπυρικής περιόδου του 2023, ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη και δήλωνε πως «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας συνολικά ως πρώτη προτεραιότητα».

Διαβεβαίωνε μάλιστα με στόμφο για την καλύτερη από ποτέ ετοιμότητα του κράτους απέναντι στις δασικές πυρκαγιές...

Μερικούς μήνες αργότερα, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, το μέγεθος των καμένων εκτάσεων υπερτριπλασιάστηκε σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας, με νεκρούς και τραυματίες.

Χτες, η κυβέρνηση παρουσίασε το ...σχέδιό της για την «αντιπυρική προστασία» το 2024, το οποίο βάφτισε «νέο δόγμα». Ενα «νέο» τόσο παλιό και προβλέψιμο, που εάν κάποιος ανατρέξει σε όσα ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, δεν μπορεί παρά να ανησυχεί και να «κουμπώνεται» για όσα πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες.

Θα βρουν απέναντί τους το εργατικό - λαϊκό κίνημα

 

Τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης δηλώνουν ότι από την 1η Απρίλη θα εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μεικτός μισθός, με ένα μικρό ποσό αύξησης, πάνω από τα 800 ευρώ (780 ευρώ είναι σήμερα), απορρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε ιδέα για επιστροφή του Δώρου Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Διαπιστώνουμε ταύτιση, συνολικά, με την πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων για μισθό γύρω στα 810 ευρώ. Στην ίδια κατεύθυνση απάντησε ξεδιάντροπα και η υπουργός Εργασίας, κα Μιχαηλίδου, στους συνταξιούχους, καθώς αρνήθηκε τα αιτήματά τους για αυξήσεις στις συντάξεις και επιστροφή των Δώρων, λέγοντάς τους ότι, αν δεν τους φτάνουν τα χρήματα για να ζήσουν, μπορούν να ξαναγυρίσουν στη δουλειά!

* * *

Μόνιμη επωδός της κυβέρνησης είναι ότι αυτά επιτρέπουν τα όρια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ότι δεν πρέπει να «κινδυνεύσει» η ελληνική οικονομία από μεγάλες αυξήσεις μισθών, που θα τροφοδοτήσουν, δήθεν, μια νέα αύξηση του πληθωρισμού. Αυτήν τη στρατηγική υπηρετεί, άλλωστε, ο κατάπτυστος νόμος «Βρούτση - Αχτσιόγλου», τον οποίο εφαρμόζει η ΝΔ για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού.

Τι κι αν ο πληθωρισμός «τρέχει» εδώ και δύο χρόνια με σπασμένα φρένα, με τον κατώτατο μεικτό μισθό να είναι στο ύψος του 2011 και τον μέσο μεικτό μισθό μειωμένο κατά 25% σε σχέση, επίσης, με το 2011; Τι κι αν το κόστος ζωής έχει γίνει δυσβάσταχτο για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, με τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και στα είδη προσωπικής υγιεινής να ξεπερνούν το 35%, στα ενοίκια το 40% και σε μετακίνηση και Ενέργεια το 60% σε σχέση με δύο χρόνια πριν;

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται στο ύψος του 2000! Τι κι αν ο ένας στους εφτά συμπολίτες μας δεν έχει πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Υγείας, με τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, τα «χαράτσια» στις εξετάσεις και στα νοσήλια να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο τραγική; Τι κι αν ο ελληνικός λαός πληρώνει 7 δισ. κάθε χρόνο για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους πολέμους, όπως με την αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα;