Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική… ο Στάλιν και ο Σουσλόφ!





Από  atexnos


Αν δεν επρόκειτο για αρθρογραφία σε «ιστορική» και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει κείμενο για…επιθεώρηση. Και αυτή όμως στο έδαφος της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ασχολούμαστε μαζί της για να δείξουμε όχι το γελοίο των επιχειρημάτων, όσο για το πού μπορεί να οδηγήσει ο αγοραίος αντικομμουνισμός- αντισοβιετισμός…

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Σε άρθρο του με τίτλο «Σπρετσατούρα» * (ΝΕΑ 1/8 – Ηλίας Κανέλης) ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση σε σχέση με τις πυρκαγιές αναφέρει ανάμεσα στ’ άλλα: «…Πού νομίζουν άραγε οι σύμβουλοι του Τσίπρα και όσοι τον κολακεύουν ότι ζούμε; Στην Ουκρανία του λιμού του 1932-33- όταν επίσης, ο Στάλιν φόρτωνε στα έξι εκατομμύρια νεκρούς το κόστος της εξαναγκαστικής κολεκτιβοποίησης; Ευτυχώς , τα εγγόνια του Στάλιν ήρθαν στα πράγματα στη δημοκρατική Ελλάδα…»

73 χρόνια, σήμερα, από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι


  Πηγή: Associated Press

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Δύο λέξεις που φέρνουν στο νου εικόνες τρόμου, οδύνης, πολέμου, ένα τεράστιο «μανιτάρι», επιβεβαιώνοντας τους στίχους του Μπρεχτ: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

Οι εικόνες από αυτές τις δύο πόλεις τον Αύγουστο του 1945 σηματοδοτούν ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός σε βάρος των λαών, με το πρόσχημα της συντόμευσης του πολέμου. Ενα πρόσχημα που αξιοποιείται μέχρι και σήμερα, για να δικαιολογηθούν ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και επεμβάσεις σε διάφορες χώρες, με τελευταία την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία.

Το Μάη του 1945, με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και την ύψωση της κόκκινης σημαίας στην «καρδιά» του ναζισμού, στο Ράιχσταγκ, η Γερμανία αναγκάζεται σε συνθηκολόγηση. Είχε προηγηθεί η συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το Σεπτέμβρη του 1943. Το τρίτο μέρος της φασιστικής συμμαχίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιαπωνία, συνέχιζε τον πόλεμο. Ομως, οι συνθήκες έδειχναν ότι ήταν ζήτημα ημερών να συνθηκολογήσει κι αυτή, αφού ο στόλος της ήταν κατεστραμμένος και η ίδια η χώρα ήταν περικυκλωμένη από εχθρικές δυνάμεις.

Στη βάρδια μας...




Πάνε πολλά χρόνια, σχεδόν μια εικοσαετία, που παίρνω το παιδί, φορτώνω το αυτοκίνητο και ξεκινάω χειμώνα για την Αιδηψό και τα Λουτρά. Δεν θυμάμαι καθόλου τη διαδρομή, έχω να πάω από γυμνασιόπαιδο, δεν τρέχω. Ο δρόμος έχει στροφές, στενός σύριζα στο βουνό, κάπου κάπου συναντάω κοτρόνες στο οδόστρωμα, ψιλοτρομάζω. Ο πανικός μου αρχίζει όταν συναντώ μια πινακίδα που λέει «προσοχή στις κατολισθήσεις». Λίγο παρακάτω τρομοκρατούμαι όταν πρέπει να παρακάμψω έναν βράχο μεγέθους πλυντηρίου που έχει θρονιαστεί περίπου στη νοητή διαχωριστική γραμμή της άθλιας ασφάλτου. Είμαι ανάμεσα στο να γυρίσω πίσω ή να συνεχίσω. 
Εκανα το δεύτερο συναντώντας άλλη μια πινακίδα παρόμοια και αναζητώντας μάταια κάποιο πλέγμα που να συγκρατεί πέτρες, ένα έργο ανθρώπινο, μια παρέμβαση ανάμεσα σε μένα που αποφασίζω να τρέξω, ενώ δεν πρέπει, μπας και ξορκίσω το ενδεχόμενο να μας πλακώσει ο βράχος, και το κράτος. Ολο το κράτος ήταν κρυμμένο, εξαντλημένο αλλά και αποκαλυπτικό στη χειρόγραφη πινακίδα «προσοχή κατολισθήσεις». Τι να προσέξω δηλαδή; Σε πόσα δευτερόλεπτα; Εφιάλτης.

Η χυδαιότητα των ΜΜΕ για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο



Του Άρη Χατζηστεφάνου

Πώς θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ αν κάποιος προσπαθούσε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της χώρας με δυο drones με εκρηκτικά; Πιθανότατα θα εισέβαλαν σε μια ή περισσότερες χώρες ακόμη και αν δεν είχαν καμία απόδειξη ότι αυτές εμπλέκονται στην υπόθεση – όπως ακριβώς έκαναν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Σε ανάλογη περίπτωση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Ισραήλ θα βομβάρδιζε τη Γάζα και το Λίβανο, όπως κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ακόμη και αν δεν έχει κάποιο τόσο σοβαρό πρόσχημα.

Η Αγγλία από την πλευρά της, θα έκοβε τις διπλωματικές σχέσεις και θα επέβαλλε κυρώσεις στη Ρωσία, ακόμη και αν δεν είχε να παρουσιάσει καμία απόδειξη για την ενοχή της.

«Χρυσάφι για τον Τουρισμό το 2018» - Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ & Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


πρακτικάριος: «Αμείβομαι με 1,75 ευρώ για κάθε ώρα που δουλεύω, την ίδια στιγμή που πιο ακριβό είναι ακόμη και το μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό». 


ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
 
«Χρυσωρυχείο» για τους ξενοδόχους, κάτεργο για τους σπουδαστές
Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος χιλιάδες νέοι γίνονται θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης για τα κέρδη των ομίλων του Τουρισμού
 
Η μαθητεία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιος κερδίζει και από πού στο «θαύμα του Τουρισμού»
Η μαθητεία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιος κερδίζει και από πού στο «θαύμα του Τουρισμού»
«Χρυσάφι για τον τουρισμό το 2018», αναγράφει στον τίτλο της γνωστή εφημερίδα. Μόνο που το χρυσάφι αυτό κάποιοι το «βγάζουν» και κάποιοι το «αρπάζουν», δίνοντας ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το τι σημαίνει η «ανάπτυξη» στην οποία αναφέρονται κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι.
 
Στην καρδιά του καλοκαιριού, οι επίσημες εκτιμήσεις δείχνουν ήδη γενναία αύξηση σε αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό, ενώ τα προβλεπόμενα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου αναμένεται να προσεγγίσουν τα 20 δισ. ευρώ.
 
Στην Κρήτη, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης» κατά την υπουργό Τουρισμού, η ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει το 7%. Ενδεικτική των προσδοκιών είναι και η έντονη κινητικότητα που προηγήθηκε τους μήνες του χειμώνα, στη «νεκρή περίοδο», με την πλειοψηφία των ξενοδοχείων να προχωρούν σε επεκτάσεις και ανακαινίσεις.

Κάλεσμα οργάνωσης στους πυρόπληκτους για να μη βρεθούν στο περιθώριο (ΦΩΤΟ)



Με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων της Αττικής αλλά και κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, έγινε το απόγευμα της Κυριακής η συγκέντρωση ενημέρωσης και οργάνωσης της δράσης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς.

Η συγκέντρωση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η ανάγκη οργάνωσης της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης πλήρους αποκατάστασης τω πληγέντων, έγινε στο Στέκι Αλληλεγγύης που λειτουργεί από τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.

Στην συγκέντρωση - σύσκεψη συμμετείχε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπείες σωματείων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και σωματεία της δύναμής της, σύλλογοι και ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).