Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Από το μεγάλο συλλαλητήριο του Κιλκίς ενάντια στα μεταλλεία: δυο παρεμβάσεις που συγκίνησαν και προβλημάτισαν (Video-foto)



Η έκπληξη της βραδιάς, όσον αφορά τους ομιλητές, άκουγε στο όνομα Φιλίπ Ζουρώ, ένας Γάλλος οικονομολόγος που με άψογα ελληνικά μετέφερε τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα μελετών από εξορύξεις χρυσού ανά τον κόσμο και κυρίως απ` τον Καναδά. «Αν γίνουν τα μεταλλεία στον τόπο σας, τότε ετοιμαστείτε είτε για μετακόμιση αλλού είτε για απώλειες ζωών», ήταν η δραματική κατάληξη της ομιλίας του
Σημειώνουμε ότι Φιλίπ Ζουρώ είναι λάτρης της βόρειας Χαλκιδικής, περνάει όλα του τα καλοκαίρια στην Ιερισσό και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα συντονιστικά συμβουλια και σε όλες τις κινητοποιήσεις κατά της “επένδυσης”.
Θερμά χειροκροτήθηκε κι ο χαιρετισμός ενός απλού κτηνοτρόφου απ` τη Βάθη, του Παντελή Κοτσιάδη, που τόνισε ότι «οι πρόγονοί μας διώχτηκαν απ` τους Τούρκους το `22, αλλά τώρα θέλουν να μας διώξουν απ` τον τόπο μας Έλληνες. Τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Ο αγώνας είναι μεγάλος και θα κερδηθεί».
 

Για τα νέα μέτρα των σωτήρων μας

Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα.
 

 

Οι πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο εισόδημα από τους φτωχότερους

Οι πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο εισόδημα από τους φτωχότερους.


Τεράστιες αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Σύμφωνα με αυτά, οι πιο πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από τους φτωχότερους. Σε ευρώ, η διαφορά είναι της τάξης των 535.000 ευρώ. Οι πλουσιότεροι Έλληνες κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό και οι φτωχότεροι στην Οργανή Ροδόπης.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους «τα ΝΕΑ», σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.