Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ Βάζουν ακόμα ψηλότερα τον αντιλαϊκό πήχη


Οι εργοδοτικές ενώσεις αποτιμούν θετικά τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και ενθαρρύνουν τη νέα κυβέρνηση να «χτίσει» στο έδαφος που της έστρωσε

Από παλιότερη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ
Eurokinissi
Από παλιότερη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ
Την «άμεση παραγωγή έργου», να μη χαθεί δηλαδή ούτε λεπτό στη συνέχιση και κλιμάκωση της πολιτικής στήριξης των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ζήτησαν από την κυβέρνηση ΝΔ οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι σύνδεσμοι των βιομηχάνων και τα διάφορα Επιμελητήρια με τις παρεμβάσεις τους μέσα στη βδομάδα.
 Οι ίδιοι που μέχρι χτες αναγνώριζαν τις «υψηλές επιδόσεις» του ΣΥΡΙΖΑ και την προσήλωσή του στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και συμφωνίες, υποδέχονται σήμερα «μετά βαΐων και κλάδων» τη νέα κυβέρνηση, δίνοντας το στίγμα ότι «έγιναν πολλά, απομένουν όμως κι άλλα να γίνουν» και επιβεβαιώνοντας πως είναι οι δικές τους απαιτήσεις, αυτές που κάθε φορά τοποθετούν όλο και ψηλότερα τον αντιλαϊκό πήχη.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»
 
  • Πρώτος έσπευσε να καλωσορίσει τη νέα κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (πρώην ΣΒΒΕ, γνωστός και για τις «αγαστές» σχέσεις του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Με επιστολή του προέδρου του, Αθ. Σαββάκη, προς τον νέο πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος της ελληνικής περιφέρειας υιοθετεί πλήρως και υποστηρίζει συνολικά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης» και ότι «αναμένει το γρηγορότερο δυνατόν από τη νέα κυβέρνηση αποφάσεις για την έμπρακτη υποστήριξη της βιομηχανίας και τη θεσμοθέτηση φιλικού και ευέλικτου περιβάλλοντος δραστηριοποίησης».

Η ΝΔ θέτει στο στόχαστρο τους πρόσφυγες


Με απόφαση του Γ.Βρούτση καταργείται εγκύκλιος για την πρόσβαση των προσφύγων και των παιδιών τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Ο φασίστας Ορμπάν έχει κλείσει τα σύνορα της Ουγγαρίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο ακροδεξιός Σαλβίνι τα λιμάνια της Ιταλίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται τώρα και δίνει το δικό της στίγμα στην κατεύθυνση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση να εξαγγέλλει την ανάκληση της εγκυκλίου που προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ ώστε να τους δίνεται δυνατότητα πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μια τέτοια κίνηση, που αφορά σε βασανισμένους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά, πολύ περισσότερο με το σκεπτικό και τις “ιαχές” Βρούτση που συνόδευσαν την ανακοίνωσή της, είναι εξ αντικειμένου μια ενέργεια που κουβαλά “άρωμα” ρατσισμού και απανθρωπιάς. Ακρως αποκαλυπτικό για τον χαρακτήρα της απόφασης Βρούτση είναι το γεγονός ότι οι πρώτες επιδοκιμασίες για την κίνησή του ήρθαν από το ακροδεξιό μόρφωμα του φαιδρού Βελόπουλου. 

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε για τη Μάχη του Καρπενησίου (VIDEO)





Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο χώρο της κατασκήνωσης του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ για την κατάληψη του Καρπενησίου, αλλά και συνολικότερα τη δράση του ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ στην περιοχή.

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε – Τους παλαίμαχους της μάχης του Καρπενησίου τίμησε η ΚΝΕ στο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο



Δεκαετίες μετά την τελευταία τους συνάντηση, η Κατίνα Μανιτάρα και ο Ηλίας Καλλέργης, ξαναβρέθηκαν στο Καρπενήσι με την ευκαιρία της βράβευσής του από την ΚΝΕ. 

Η ορμή της νεολαίας συναντά το δρόμο που χάραξαν οι βετεράνοι μαχητές του ΔΣΕ, που βρέθηκαν ανάμεσα στο πλήθος που συρρέει από χθες στο αντιϊμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι. Σε μια έντονα φορτισμένη σκηνή, που χαράχθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όσων την έζησαν, ο Ηλίας Καραγιάννης και η Κατίνα Μανιτάρα, από τους λίγους εν ζωή αντάρτες της ιστορικής μάχης του Καρπενησίου, συναντήθηκαν την ώρα που πήγαιναν να χαιρετήσουν το γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Επρόκειτο για μια επανένωση μετά από δεκαετίες, καθώς οι δυο τους ανήκαν στην ίδια σειρά αποφοίτησης της θρυλικής Σχολής Αξιωματικών Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ, που έκτοτε μέσα στη δίνη των γεγονότων δεν έτυχε να ξαναβρεθούν. Οι δύο μαχητές, που παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά τους ως σήμερα, βρέθηκαν στο χώρο για να βραβευτούν, στα ίδια μέρη όπου ως νέοι είχαν αγωνιστεί με το όπλο στο χέρι, υπό αντίξοες συνθήκες για τον κόσμο που οραματιζόταν, απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση.

Αλλη μια «στεντόρεια» φωνή του κεφαλαίου στη Βουλή


Eurokinissi
«Αυτή η φωνή πρέπει είναι στη Βουλή», έλεγε στο προεκλογικό του σύνθημα το κόμμα του Βαρουφάκη, το ΜεΡΑ25, και όντως τα αστικά επιτελεία και τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την αντίστοιχη φυσικά προβολή και τους μηχανισμούς, φρόντισαν την περασμένη Κυριακή να στείλουν άλλη μια δική τους φωνή στη Βουλή, για να συμπληρωθούν έτσι η αντιλαϊκή «συγχορδία» και οι κενές θέσεις που άφησαν πίσω τους τα υπόλοιπα κόμματα «μιας χρήσης».
 
Η γνωστή σοσιαλδημοκρατική σαβούρα με φερετζέ «ανυπακοής»
 
Ως προς αυτό, αρκεί μια ματιά όχι μόνο στην πείρα του 2015, τότε που ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και «asset» του Τσίπρα έβαζε την υπογραφή του στην επέκταση του 2ου μνημονίου, με την υποσημείωση ότι συμφωνεί με το 70% των μέτρων που είχαν ψηφίσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ούτε όταν βάφτιζε την τρόικα «θεσμούς» για να τους... εκπολιτίσει στα μάτια του λαού, ανοίγοντας με τα τερτίπια αυτά το δρόμο για το τρίτο και «φαρμακερό» μνημόνιο που και ο ίδιος ψήφισε με επιστολική ψήφο.

Αντεπίθεση η απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση της κυβέρνησης ΝΔ




«Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε, αλλά να χτίσουμε πάνω σ' αυτά που παραλαμβάνουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ...». Η παραπάνω ατάκα ήταν ίσως η πολυφορεμένη από τους νέους υπουργούς της ΝΔ τη βδομάδα που μας πέρασε, δείχνοντας όχι απλά ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αλλά την αποφασιστικότητά της να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα με στρωμένο το έδαφος από τους προκατόχους της.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπουργοί της ΝΔ, παραλαμβάνοντας τα χαρτοφυλάκια από τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ, θύμιζαν την «εποικοδομητική αντιπολίτευση» που ασκούσαν τα προηγούμενα χρόνια και τη συμφωνία τους στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Κι έτσι δικαιούνταν να ζητούν «συναίνεση» και στήριξη, όπως άλλωστε και οι ίδιοι έπραξαν σε κάθε μέτρο που είχε να κάνει με διευκόλυνση στο κεφάλαιο: Από τα «κόκκινα» δάνεια και τη δρομολόγηση της κατάργησης της όποιας προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών μέχρι την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλου του μνημονιακού νομοθετικού οπλοστασίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Από την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος μέχρι την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ο.κ. Ομως, εκεί που η συναίνεση και η δέσμευση της ΝΔ ότι θα βαδίσει στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ακόμα πιο σαφείς, ήταν στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, με την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Προφανώς δεν υπάρχουν καλύτερα διαπιστευτήρια της νέας κυβέρνησης προς το μεγάλο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ότι είναι αποφασισμένη να στηριχτεί στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι αμφίβολο αν υπήρξε άλλη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, που να αισθανόταν ακόμα και προκαταβολικά τόσο δικαιωμένη για την πολιτική που θα ακολουθήσει, όσο η σημερινή της ΝΔ.