Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ναζισμός – «Υπάνθρωποι» οι Έλληνες κι οι Τούρκοι μετανάστες!





Δίκη Ναζιστικού Κόμματος στη Γερμανία – Δίκη Χρυσής Αυγής:
Ενδιαφέρουσες ομοιότητες ανάμεσα στις υποθέσεις



Η συστημική σχέση μεταξύ κρατικών μηχανισμών – νεοναζί στη Γερμανία, ο ρόλος διωκτικών αρχών και κρατικών υπαλλήλων στην υπόθεση δίκης του ναζιστικού κόμματος NSU στη Γερμανία, αναδείχθηκαν στην προχτεσινή συζήτηση που διοργανώθηκε από το Golden Dawn Watch με τίτλο:

«Ο νεοναζισμός στο εδώλιο: Οι υποθέσεις του NSU και της Χρυσής Αυγής».

Ναζισμός - «Υπάνθρωποι» οι Έλληνες κι οι Τούρκοι μετανάστες 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλη του 2018, έπειτα από 5 χρόνια, ολοκληρώθηκε η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης NSU στη Γερμανία.

Ο Νίκος Γόδας και οι… εκπτώσεις!




Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Νίκο Γόδα, ο οποίος πριν από 70 χρόνια εκτελέστηκε στο νησάκι Λαζαρέτο της Κέρκυρας.

Την περασμένη Δευτέρα 19 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την εκτέλεση του  Νίκου Γόδα στο νησάκι Λαζαρέτο της Κέρκυρας.

Ο Νίκος Γόδας υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εκτελέστηκε γιατί ήταν κομμουνιστής.

Ανήκει στην περήφανη τάξη των αθανάτων, των αλύγιστων της ταξικής πάλης, όλων αυτών που πλήρωσαν με το βαρύτερο τίμημα την πίστη τους στις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους.

Όπως ο Ναπολέων Σουκατζίδης (πέρασαν χρόνια για να μάθει ο κόσμος την ηρωική του στάση η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Τελευταίο Σημείωμα»), ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Ηλίας Αργυριάδης, ο Νίκος Καλούμενος , ο Δημήτρης Μπάτσης, ο Νίκος Πλουμπίδης, ο Νίκος Νικηφορίδης, ο Ρήγας Παραθυράς και τόσοι άλλοι.

Υπηρεσίες




Η καταδίκη από δικαστήριο της Ηλείας δυο ακόμα αγωνιστών αγροτών σε 12μηνη φυλάκιση ήταν το τελευταίο από μια σειρά κρούσματα καταστολής και τρομοκράτησης σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η λίστα είναι πολύ μακριά και περιλαμβάνει καταδίκες αγροτών και άλλων συνδικαλιστών, αποφάσεις που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, κλήσεις συνδικαλιστών στο τμήμα επειδή αντέδρασαν στη νοθεία και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, συνέδρια Εργατικών Κέντρων με την παρουσία ασφαλιτών ή και αστυνομικών, ύστερα μάλιστα από αίτημα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Η απαρίθμηση όλων αυτών δημιουργεί έναν ογκώδη «φάκελο» απαράδεκτων και επικίνδυνων κρουσμάτων, που ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι κι αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει στο στόχαστρό της το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τις πιο ζωντανές και ριζοσπαστικές δυνάμεις, για να εκφοβίσει με συνδικαλιστικές διώξεις και καταδίκες τους εργαζόμενους που αναζητούν αγωνιστική διέξοδο από τη «μεταμνημονιακή κανονικότητα» της αντιλαϊκής επίθεσης που συνεχίζεται και την κοροϊδία δίχως τέλος. Παράλληλα με το χαμήλωμα των απαιτήσεων, την καλλιέργεια κλίματος απογοήτευσης και την αναπαραγωγή του «μικρότερου κακού», η καταστολή σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος είναι μια ακόμα πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κεφάλαιο, για να θωρακίσει τα συμφέροντά του, όσο κι αν είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και μοιράζει κόλλυβα και καφέ για παρηγοριά (VIDEO)





«Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας περί μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό, στην πραγματικότητα είναι μνημόσυνο του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εισφορές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση διατηρώντας όλο το πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης, μειώνοντας την κρατική ενίσχυση και συνολικά υλοποιώντας στο ακέραιο την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η ΝΔ, βάζει κυριολεκτικά ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης «και μοιράζει κόλλυβα και καφέ για παρηγοριά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κινείται στην γραμμή της ΕΕ και του κεφαλαίου τσακίζοντας τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα τους κοροϊδεύει, καθώς σε καμία περίπτωση οι μειώσεις που φέρνει και αυτό το νομοσχέδιο δεν εξισορροπούν τις αυξήσεις στη φοροληστεία και στα χαράτσια όλων των προηγούμενων ετών. «Αν νομίζετε ότι προσωρινά θα ξεγελάσετε τον κόσμο μοιράζοντας καθρεφτάκια, κάνετε λάθος», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός θα πάρει όλα τα κλεμμένα πίσω μόνο αν ανατρέψει και τις κυβερνήσεις και το σύστημα ολόκληρο.

902gr

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - Ερώτηση για τη φυλάκιση της καθαρίστριας στο Βόλο



Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φυλάκιση της καθαρίστριας στο Βόλο κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μια φτωχή καθαρίστρια 53 ετών, που καθάριζε για 20 χρόνια παιδικό σταθμό στο Βόλο, καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και κλείστηκε στις Φυλακές Θήβας, γιατί κατά την πρόσληψή της, το 1996, παρουσίασε πιστοποιητικό αποφοίτησης από την Έκτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου ενώ ήταν απόφοιτη της Πέμπτης. Χαρακτηρίστηκε "κακούργημα" ο αγώνας επιβίωσης ενός φτωχού ανθρώπου, "υπολογίζοντας" ότι εισέπραξε "παράνομα" από το Δημόσιο μισθούς 100.000 (μισθοί μιας 20ετίας).

Η καθαρίστρια δεν έκλεψε. Δούλεψε σκληρά και πληρώθηκε για ψίχουλα. Αγωνιζόταν απεγνωσμένα να ζήσει την οικογένεια της, τα δυο μικρά παιδιά της, να βοηθήσει το σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Μασά ο συνταξιούχος άχυρο;


Απορίες ενός συνταξιούχου


Γιατί ακυρώνουν τις περικοπές συντάξεων; Γιατί (λένε) έχουμε πλεόνασμα. Πώς φτιάχτηκε το πλεόνασμα; Από τις περικοπές. Για βάλτα κάτω να κάνουμε το λογαριασμό. Τι να λογαριάσουμε; Πόσα μας πήραν και πόσα δεν θα μας πάρουν. Για να δώσουν πίσω, ούτε λόγος. Ψίχουλα.

Καλό είναι οπωσδήποτε να μην περικοπούν οι συντάξεις. Όλες οι άλλες όμως τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Όλη η αυξημένη άμεση και έμεση φορολογία; Όλα όσα χάσαμε στις παροχές υγείας; Όλα όσα χάσαμε από τα μνημόνια; Πότε και πώς θα αναπληρωθούν; Να υποθέσω ποτέ;

Δεν έχει δουλειά ο στρατός να σηκώνει την αιματοβαμμένη σημαία του ΝΑΤΟ


Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον ναύτη που κατήγγειλε τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές αποστολές. Πλήθος αντιδράσεων για την απόσπασή του

Η φρεγάτα «Ναβαρίνον»
Η φρεγάτα «Ναβαρίνον»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, ο οποίος υπηρετεί ως Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ στη φρεγάτα «Ναβαρίνον» και αφού δήλωσε ανοιχτά τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian», αποσπάστηκε σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετέχει στη ΝΑΤΟική αποστολή.
 Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα έχει αποπλεύσει από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να αναλάβει στη συνέχεια αποστολή στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο την Ενέργεια. Στη συνέχεια θα ελλιμενιστεί στη Χάιφα του Ισραήλ, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα.
Την αλληλεγγύη τους στον Στ. Παπαδάκη εξέφρασαν συνάδελφοί του στρατευμένοι, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Το θέμα έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Στ. Παπαδάκη, την Κρήτη, με τον Τύπο του νησιού να καλύπτει εκτενώς το περιστατικό.

Σε μόνιμη πρέσα...





Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, υπογραφή ΣΣΕ, ανάκτηση απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.

Αιτήματα αιχμής είναι να καταργηθεί τώρα ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου, να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ για όλους, ως βάση για παραπέρα αυξήσεις, να καταργηθεί ο μνημονιακός νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, τον οποίο ενεργοποίησε η κυβέρνηση.

Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις, όμως στην πραγματικότητα βάζει τον κατώτερο μισθό μόνιμα στην πρέσα της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, εξασφαλίζει σε κράτος και εργοδοσία τη δυνατότητα να καθορίζουν τον κατώτερο μισθό ανάλογα με τις «αντοχές» και τα σκαμπανεβάσματα των κερδών, αφαιρώντας από τα συνδικάτα το δικαίωμα να παλεύουν για ουσιαστικές αυξήσεις.