Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ο εφιάλτης των αστών

 


 

Και κει που κάποιες φορές παω να λυγίσω, να τη πετιέται η ελπίδα!

 

Τηλεκπαίδευση: Μαθητές γυμνασίου αγοράζουν τάμπλετ για συμμαθητές τους που δεν έχουν

Και κει που κάποιες φορές παω να λυγίσω, να τη πετιέται η ελπίδα!


Τα παιδιά που λίγο καιρό πριν έκαναν κατάληψη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην μόρφωση με ασφάλεια, αυτά τα παιδιά που η κυβέρνηση τους έριχνε δακρυγόνα, αυτά τα παιδιά έχουν φιλότιμο και στέκονται αλληλέγγυα στους συμμαθητές τους που δεν έχουν υπολογιστή.
Αυτά τα παιδιά κάνουν όσα κανένα υπουργείο, καμιά κυβέρνηση δε φρόντισε να κάνει.


Συγκεκριμένα:

Το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού ζήτησε την άδεια από την διευθύντρια του ωστε να εντοπίσει πόσοι συμμαθητές τους δεν μπορούν να έχουν για οικονομικούς λόγους τεχνικό εξοπλισμό ωστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους .

Ο Μητσοτάκης, η παράταξή του και το Πολυτεχνείο

 

  Φυσικά και οι αγώνες της παράταξης του κ.Μητσοτάκη στο Πολυτεχνείο (και για το Πολυτεχνείο) είναι γνωστοί. Γνωστότατοι:

  • Απ’ όταν ο Καραμανλής παραλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας από τον χουντικό “Πρόεδρο της Δημοκρατίας” Φαίδωνα Γκιζίκη, και ορκιζόταν ενώπιόν του, ενώπιον, δηλαδή, του ίδιου ανθρώπου που την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν Στρατιωτικός Διοικητής Αθηνών και Αττικής. 
  • Απ’ όταν, ανήμερα της πορείας του Πολυτεχνείου (1980) δολοφονούνταν ο Κουμής και η Κανελλοπούλου. Και από τη θέση που κάθεται σήμερα ο Μητσοτάκης, ο τότε πρωθυπουργός Ράλλης αθώωνε την Αστυνομία, λέγοντας για τους φόνους: «Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη»….
  • Απ όταν ο άλλος αρχηγός της παράταξης του Μητσοτάκη, ο Αβέρωφ, δήλωνε (Επίκαιρα, 10/5/1979) για το Πολυτεχνείο: “…Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας, λόγω ανύπαρκτων «πολυαρίθμων νεκρών», να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…”.

«Εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού» - «κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!


Αποκαλυπτική αυτοψία Εποπτών Δημόσιας Υγείας στους σταθμούς Μετρό - ΗΣΑΠ Ομόνοιας

 

 

 

«Δεν υπήρξε επιβάτης, ο οποίος να μην τηρεί το υποχρεωτικό μέτρο της μάσκας προσώπου», ωστόσο «ΔΕΝ τηρείται το μέτρο της αποστασιαποίησης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19, αποτελώντας οι χώροι αυτοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού, με κίνδυνο για τους επιβαίνοντας και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα».

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε αυτοψία Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ στην Ομόνοια. Η αυτοψία επιβεβαιώνει πέρα για πέρα ότι ο λαός αναλαμβάνει την «ατομική ευθύνη», τηρώντας τα μέτρα, αλλά ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις δικές της, δεν έχει κάνει τίποτα για να πυκνώσει τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι συγκοινωνίες να έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης.

Η αυτοψία έγινε στις 6 Νοέμβρη, στις 9.45 το πρωί. Παρόλο που δεν ήταν ώρα αιχμής η αυτοψία διαπιστώνει συνθήκες συγχρωτισμού:

Παρεμβάσεις για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία (ΦΩΤΟ)

 

 

«Κινέζικα» πανό στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, τοποθέτησαν οι Οργανώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο πλατιάς εξόρμησης στους εργαζόμενους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής τους. 

Επίσης, μοίρασαν σχετική ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, διεκδικώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας από την πανδημία.

Μέτρα που αφορούν σε:

- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας - Πρόνοιας.

- Μαζικά τεστ και κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων.

- Αποσυμφόρηση σε Μέσα Μεταφοράς και σχολεία.

- Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Οταν η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ασχολήθηκε με το Πολυτεχνείο...

 

17 Νοέμβρη-Πολυτεχνείο 1973: Ημέρα μνήμης και προβληματισμού -  Mothersblog.gr

 

Με την πορεία του Πολυτεχνείου είπε να ασχοληθεί μετά από πολλά χρόνια και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και τα παπαγαλάκια της, για να δώσει κι αυτή «κλότσο να γυρίσει» στο παραλήρημα ενάντια στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Ετσι, με χτεσινή της ανακοίνωση, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ καλεί «τους φοιτητικούς συλλόγους (...) ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου να τιμήσουν αυτή την ημέρα μνήμης χωρίς να πραγματοποιήσουν πορείες και μαζικές εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό διακινδυνεύοντας την υγεία όλων μας».

Και στην προσφιλή της τακτική, ανακατεύει μέσα τη δημοκρατία, τον φασισμό («οποιουδήποτε χρώματος» προφανώς) και τον αγώνα για να ...«κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία μας» (!).

Προσπερνώντας την ειρωνεία του πράγματος, αφού η ΔΑΠ, που φιλοδοξεί να «κατεβάσει ρολά» στο Πολυτεχνείο, δεν είχε τίποτα πυρετώδεις προετοιμασίες τα προηγούμενα χρόνια για την επέτειο, περνάμε στην ουσία:

Προκαλεί για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, ονειρεύεται ότι θα μπουν στο «γύψο» οι λαϊκές κινητοποιήσεις


Eurokinissi

Σε άλλη μια προκλητική προσπάθεια μετακύλισης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στο λαό και τη νεολαία για την κατάσταση που διαμορφώνεται από την άρνησή της να ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα Υγείας και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, εξελίχθηκε η ενημέρωση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, χτες στη Βουλή, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ενώ επιτιθέμενος στους εργαζόμενους και το λαό που απαιτούν εδώ και τώρα ενίσχυση του συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις και μέσα, όπως και μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία, ο πρωθυπουργός αξίωσε «σιωπητήριο» κι έφτασε να αξιώνει από το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα... να δηλώσουν ότι δεν θα καλούν σε συγκεντρώσεις με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου (βλ. και διπλανό θέμα).

Ο πρωθυπουργός ευθύς εξαρχής, εξάλλου, επιχείρησε να παρουσιάσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αφού - όπως υποστήριξε ανερυθρίαστα - η κυβέρνηση πριν από την επιβολή του λοκντάουν δοκίμασε πολλά σχέδια που «προδόθηκαν από την ανευθυνότητα των λίγων», ενώ χωρίς την παραμικρή αναφορά στην κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις δομές Υγείας και Πρόνοιας, έφτασε να πει πως «η βασική αιτία της διασποράς ήταν η διασκέδαση των νέων ανθρώπων».