Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Μόνοι τους και όλοι μας!

 

 

Οσο πιο κοντά στις κάλπες βρισκόμαστε, τόσο προσπαθούν οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων να ανεβάζουν το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης για ανούσια τις περισσότερες φορές ζητήματα, προκειμένου να κρύβεται η στρατηγική τους σύμπλευση. Επειδή όμως οδεύουμε προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου και από το βράδυ της επόμενης Κυριακής θα αρχίσουν τα «ποιος με ποιον» στα σενάρια των κυβερνητικών συνεργασιών, εμείς θυμίζουμε ορισμένες από τις δικές τους δηλώσεις, ώστε με μεγαλύτερη ...απόλαυση να παρακολουθεί ο καθένας τις εξελίξεις πριν και μετά την κάλπη της 21ης Μάη.

Αν κάτι επιβεβαιώνουν αυτές οι δηλώσεις, είναι ότι υπάρχει το έδαφος να συμπράξουν όλοι με όλους, μέχρι και σε συγκυβέρνηση σε κάθε πιθανό συνδυασμό, αφού συμφωνούν και συμπλέουν στα βασικά για το κεφάλαιο, σ' αυτά που τελικά καθορίζουν και το πώς ζει ο λαός. Εχουμε και λέμε λοιπόν...

Να τους κατεβάσει ο λαός τον διακόπτη! Και γρήγορα...

 



INTIME NEWS

Τι αυξήσεις μισθών, τι μειωμένοι φόροι, τι θα πέφτουν οι τιμές...

Απ' όλα είχε ο μπαξές του Μητσοτάκη με το «καλημέρα» του ντιμπέιτ...

Κι αφού έκανε τη σούμα, είπε τη μαγική φράση...

Στα «πλαίσια τα δημοσιονομικά»...

Τουτέστιν - όπως συμπλήρωσε - πάρτε ένα ακόμα market pass για το 2ο 6μηνο του 2023, δηλαδή 20 ευρώ τον μήνα, κι ευχαριστημένοι να 'στε...

Και τα 'λεγε όλα αυτά τη μέρα που μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν στην Ευρωβουλή νέα χαράτσια, στο όνομα του Ταμείου Ανάκαμψης...

***

Ρε παιδιά, τα ψηφίσαμε όλα!

Και τα «Ραφάλ» και τα «Μπελαρά»... Τι άλλο να κάνουμε;

Ετσι είπε ο Τσίπρας και με το δίκιο του. Εδώ, το ίδιο το ΝΑΤΟ πανηγυρίζει για το πόσο συνεπής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα επιτάσσουν τα γεράκια...

Και του κάνουμε και παρατηρήσεις;

Λεπτομέρεια: Οταν ψήφιζαν τα «Ραφάλ» και τα 1,7 δισ., τα νοσοκομεία - εν μέσω πανδημίας - δεν είχαν μάσκες για τους γιατρούς της Εντατικής...

***

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωτουρκικά», είπε ο Ανδρουλάκης.

Κι ως τα «ΝΑΤΟικά σύνορα», που λέει ο Μητσοτάκης, «ένα τσιγάρο δρόμος», λέμε εμείς.

Και έτσι και αλλιώς, άλλο ένα κοινό σημείο στο κοινό τους πρόγραμμα.

Ε, για τον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και καμαρώνει, αυτονόητα.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Σάρωσε η «Πανσπουδαστική ΚΣ» - Ξανά 1η με άνοδο σε ψήφους και ποσοστό

 

 

Η σαρωτική νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνεται και από τα νεότερα αποτελέσματα.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα. 

Με βάση την επίσημη καταμέτρηση σε 255 από 272 συλλόγους πανελλαδικά, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» λαμβάνει 18.589 ψήφους (35,15%), αυξάνοντας τις ψήφους που έλαβε σε σχέση με πέρυσι κατά σχεδόν 3 χιλιάδες (+2.874).

Ακολουθούν η ΔΑΠ με 13.942 ψήφους (26,36%), η ΠΑΣΠ με 5.114 ψήφους (9,67%), η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 4980 ψήφους (9,42%) και τα ΕΑΑΚ με 3.667 (6,93%). Το ΔΙΚΤΥΟ έλαβε 1276 ψήφους και ποσοστό 2,41% ενώ τα λοιπά πήραν 4.078 και 7,71%.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ

 

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν νέα χαράτσια στους λαούς για το «φαγοπότι» των ομίλων
 

«Ξεγύμνωμα» για τα προεκλογικά παραμύθια: Ψήφισαν «ίδιους πόρους» - φόρους για ...ό,τι κινείται, διασφαλίζοντας ότι το πραγματικό λαϊκό εισόδημα θα μειώνεται τα επόμενα χρόνια

 

Ηχηρή επιβεβαίωση ότι οι λαοί θα πληρώσουν βαριά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για τους επιχειρηματικούς ομίλους έδωσε η συζήτηση για τον «προϋπολογισμό της ΕΕ και τους ίδιους πόρους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Αποφάσεις λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, που περιλαμβάνουν πρόσθετα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2027, «δημοσιονομική σταθερότητα», που σημαίνει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλιμάκωση της ακρίβειας, νέους «ίδιους πόρους» - φόρους.

Οι αποφάσεις αυτές ψηφίστηκαν από τους ευρωβουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και πάρθηκαν με γνώμονα την αύξηση του κόστους δανεισμού της ΕΕ και τη «διατήρηση της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας της» να προσφεύγει στις αγορές ώστε να εξασφαλίζει «ζεστό» χρήμα για τα μονοπώλιά της, δάνεια που αξιώνει από τους λαούς να αποπληρώσουν, σπρώχνοντάς τους σε μια νέα περίοδο θυσιών (έως το 2027 τουλάχιστον).

Δέκα μέρες!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Δέκα μέρες μένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης της 21ης Μάη και είναι μέρες που μπορούν να γίνουν πάρα πολλά ακόμα από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, για να φτάσει το Κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Με τα ψηφοδέλτια από κάθε περιφέρεια στο χέρι που πλέον έχουν φτάσει σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, τις μέρες που απομένουν, μέχρι την τελευταία στιγμή, οργανώνουμε ένα ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα στον λαό και τη νεολαία.

Σπίτι το σπίτι στις συνοικίες, πόστο το πόστο στους χώρους δουλειάς, άνθρωπο τον άνθρωπο παντού, να μεταφέρουμε το κάλεσμα του Κόμματος, για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, ώστε να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός την επόμενη μέρα των εκλογών.