Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η αναβάθμιση...


Αποφασισμένη να παίξει ενεργότερο ρόλο στα Βαλκάνια εμφανίζεται η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά στην ΠΓΔΜ. Είναι βέβαιο ότι στη δημοσιότητα βγαίνουν ελάχιστα απ' όσα πραγματικά συμβαίνουν στο παρασκήνιο, κρίνοντας από τις πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό ΥΠΕΞ να ετοιμάζει επίσης πρωτοβουλίες για επαφές με την αλβανική κυβέρνηση, όπως και μεσολάβηση ανάμεσα σε Σερβία και Κόσσοβο, για την οποία μάλιστα λέγεται ότι βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ, σχετικά με τη συμφωνία για τη βάση της Σούδας, ενώ σοβαρά φαίνεται πως απασχολεί και η τύχη των πυρηνικών κεφαλών που διατηρούν οι Αμερικανοί στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις και μιλώντας για την Ελλάδα από την οπτική των συμφερόντων της Γερμανίας και της ΕΕ, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα αναγνώρισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «η στρατηγική σημασία της Ελλάδας ως νοτιοανατολικού πυλώνα της ΕΕ έχει μάλλον αυξηθεί, ενώπιον των γεωπολιτικών αναταράξεων και των δύσκολων καταστάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εύα Καϊλή: «Τίνος εγγονή εισ’ εσύ παιδάκι μου»;





Εύα Καϊλή: «Τίνος εγγονή εισ’ εσύ παιδάκι μου»;

 

    «Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου (…). Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν».

    Είναι γνωστή η παραπάνω κραυγή πολιτικής (και ιστορικής) απόγνωσης που πρόσφατα βγήκε από τα χείλη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Εύας Καϊλή, η οποία με την μαρτυρία της πρόσθεσε το δικό της λιθαράκι αλήθειας ώστε να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τα… εγκλήματα των κομμουνιστών.

    Που έγιναν αυτά που λέει η κυρία Καϊλή; Στην Κωνσταντία Μακεδονίας, όπως μας πληροφόρησε.

    Μόνο που, ξέρετε, με την διήγηση της κυρίας Καϊλή υπάρχουν μερικά προβλήματα. Και για την ακρίβεια: Δεν συμφωνούν οι ημερομηνίες…

    Εξηγούμαστε:

«Κοινωνική ευαισθησία... »




Το κοστούμι της «κοινωνικής ευαισθησίας» ξαναπροβάρει ενόψει ΔΕΘ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση προς όφελος του κεφαλαίου. Στο επίκεντρο της προπαγανδιστικής απάτης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, ενώ έχει προηγηθεί το σχετικό ταρατατζούμ (υπουργικά και κυβερνητικά συμβούλια, συνάντηση Τσίπρα - Αχτσιόγλου, συνεντεύξεις και «διαρροές» στον Τύπο).

Το νομοσχέδιο λανσάρεται ως «ανταπόκριση σε δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας» και «σημαντική ενίσχυση των εργαλείων ελέγχου και επιβολής της νομοθεσίας».