Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

«Μη φωνάζεις» (VIDEO)


Πηγή: aegeanews.gr
Πηγή: aegeanews.gr

 

«Δουλεύουμε με παράνομα προγράμματα, 4 νύχτες την εβδομάδα. Κάνετε διακομιδές που στοιχίζει η κάθε μία από 3.000 ευρώ μέχρι 36.000 ευρώ. Πόσους γιατρούς θα είχατε προσλάβει με αυτά τα χρήματα; Έρχεται ο κόσμος και ζητάει να τον δει καρδιολόγος και του λέμε δεν έχουμε. Ζητάει παιδίατρο, του λέμε δεν έχουμε, τον στέλνουμε σε ιδιώτες.

Να κοιτάξετε τον κόσμο στα μάτια και να του απαντήσετε. Άνθρωποι πεθαίνουν στις καρότσες γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Έχουμε βάλει πλάτη οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον δεν αντέχουμε άλλο. Ποιός θα έρθει να δουλέψει σ΄ αυτές τις συνθήκες, πώς να μη βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις; Δε μας σπουδάσατε εσείς. Μας σπούδασαν οι γονείς μας με τον κόπο και τον ιδρώτα τους».

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΒΑΝΟΣ Νέες σφαγές σε σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα

 

Από τη νέα θηριωδία των Ισραηλινών στον καταυλισμό των ξεσπιτωμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ

Copyright 2024 The Associated

Από τη νέα θηριωδία των Ισραηλινών στον καταυλισμό των ξεσπιτωμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ
Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις σε σχολεία του ΟΗΕ όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες άμαχοι της Γάζας, αυξάνοντας καθημερινά τα αφόρητα δεινά των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας.

Το Γραφείο Ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι χτες, 304η μέρα πολέμου, οι νεκροί του τελευταίου 24ωρου ήταν τουλάχιστον 40 και οι τραυματίες 71. Μεταξύ των θυμάτων του τελευταίου 48ωρου ήταν δύο στελέχη της Χαμάς στη Γάζα, εκ των οποίων ήταν ο Αμπντ αλ Φατάχ αλ Ζαρίι που διετέλεσε υπουργός Οικονομίας και θεωρούνταν από τον ισραηλινό στρατό «υπεύθυνος για τη διανομή καυσίμων, φυσικού αερίου και κεφαλαίων για τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Ο νεότερος συνολικός απολογισμός αναφέρει πλέον 39.623 νεκρούς και 91.469 τραυματίες.

Την Κυριακή ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν (ακόμη) δύο σχολεία του ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας προκαλώντας πάνω από 30 νεκρούς (σύμφωνα με Reuters, ενώ το αραβικό δίκτυο «Al Jazeera» ανέφερε 40 νεκρούς) και πολλές δεκάδες τραυματίες. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά, ενώ αξιωματούχοι του ΟΗΕ μιλώντας στο «Al Jazeera» τόνισαν ότι το 80% των θυμάτων από ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα είναι γυναικόπαιδα.

Τσιμουδιά


Πηγή: Eurokinissi

 

«Στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσω που διαβάσατε και αυτή την ανασκόπηση. Καλή Κυριακή, καλές διακοπές και ραντεβού μετά τη σύντομη αλλά τόσο αναγκαία ανάπαυλα των ημερών». Με τον τρόπο αυτό τελειώνει το κυριακάτικο κήρυγμα του πρωθυπουργού πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Διαβάσατε κάτι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή; Για τον κίνδυνο της γενικευμένης ανάφλεξης, που έρχεται ακόμα πιο κοντά μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των Ισραηλινών και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων τους σε Βηρυτό και Τεχεράνη; Για την άμεση ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο που βαθαίνει; Για τον ρόλο της Κύπρου που είναι κομβικός στην κλιμάκωση του πολέμου και έχει γίνει ήδη δέκτης προειδοποιήσεων για αντίποινα;

Τίποτα απ' αυτά δεν περιείχε το πρωθυπουργικό διάγγελμα. Σαν να συμβαίνουν στην άλλη άκρη της Γης ή σε έναν άλλον πλανήτη! Την ώρα που η πολεμική μηχανή ανεβάζει στροφές και τα τύμπανα ακούγονται όλο και πιο δυνατά, η κυβέρνηση καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό για τις εξελίξεις, σαν να είναι απλά ...Κυριακή! Και το κάνει πρωτίστως επειδή έχει εγκληματικές ευθύνες στην πολεμική εμπλοκή και κλιμάκωση που απειλεί τον λαό, με σύμμαχο και τα άλλα κόμματα, που στηρίζουν τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και σκιαμαχούν μαζί της μια για τους κοριούς και τα τσιμπούρια και μια για τα πηγάδια και τις πισίνες...

 

902gr

Μόνιμοι πρωταθλητές οι ... χορηγοί!

 

Ολο και πιο κερδισμένοι βγαίνουν οι χορηγοί μετά από κάθε διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί «πρωταθλητές» πίσω από τις επιδόσεις των αθλητών και τα μετάλλια. Με τις ευλογίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), τρεις από τους βασικούς σπόνσορες, η «Moet Hennessy Louis Vuitton», ευρέως γνωστή ως LVMH, η «Coca-Cola» και η «Samsung», εξασφάλισαν μια πρωτοφανή χορηγική τοποθέτηση των προϊόντων τους στους Αγώνες του Παρισιού.

Για παράδειγμα, στο Παρίσι έχει εγκαινιαστεί ένα νέο «πρωτόκολλο», η επίσημη «σέλφι της νίκης». Τι ακριβώς είναι αυτή; Κάθε χάλκινος Ολυμπιονίκης, στο τέλος του εθνικού ύμνου για τον νικητή, λαμβάνει από τους διοργανωτές ένα χρυσαφί smartphone της «Samsung», για να βγάλει φωτογραφία με τον εαυτό του και τους άλλους δύο νικητές, το οποίο επιστρέφει στη διοργάνωση. Τα μετάλλια μεταφέρονται σε δίσκους Louis Vuitton, ενώ κατά την τελετή έναρξης, αθλητές έπιναν νερό σε χρυσαφί μπουκάλια της «Coca-Cola».

Αν και τα παραπάνω αποτελούν τις πιο «χτυπητές» περιπτώσεις, το «πάρτι» των χορηγών, που αποτελούνται από πολυεθνικές - μεγαθήρια, δεν περιορίζεται σε αυτές. Στο πλαίσιο της αχαλίνωτης εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της υποταγής στο κέρδος και στα πάσης φύσης επιχειρηματικά συμφέροντα, με αποκορύφωμα τις διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι χορηγοί κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα συμβόλαια που έχουν συνάψει με τη ΔΟΕ, αποκομίζοντας τα ανάλογα οφέλη - κέρδη.