Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αυτούς όμως, να είστε βέβαιοι, δε θα τους βάλουν ούτε φωτογραφία στο Σπίτι της Δημοκρατίας ΤΟΥΣ .





2 ώρες
 
Κάνουν διαδήλωση για τους "λαθρομετανάστες" φτωχοδιαβόλους που σιτίζονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα με φακές βαθιάς κατάψυξης, που πεθαίνουν απ την παγωνιά και την κακουχία, που δεν έχουν πού να ακουμπήσουν το ταλαίπωρο σαρκίο τους χωρίς τρόμο θανάτου και παραδίδουν προδοτικά και απολύτως συναινετικά τη χώρα μας στους λαθροεισβολείς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Τουρκία και Ισραήλ, στις αρπακτικές κουρούνες που μας κατατρώνε το ήπαρ, που μας αφαιμάζουν απ τον πλούτο μας, που μας στερούν την αξιοπρέπεια της αυτοδιάθεσης και της όποιου βαθμού στερούμενης αξιοβίοτης ζωής μας .

Μάς τσιμπολογάνε σαν όρνεα, μας κατασπαράζουν ως ύαινες πτωματοφάγες τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, των ισχυρών λυκοσυμμαχιών, σε συμφωνία με τα συμφέροντα της μαφίας των ελληνικών πλουτοκρατών, των Ελλήνων πολιτικών που ψηφίζουν να κυβερνήσουν, των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που τους στηρίζουν .

Το όνομα των φονιάδων του Τσε στη Στρατιωτική Ακαδημία της Βολιβίας δίνουν οι πραξικοπηματίες



Να απαλείψουν τον αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ακαδημίας που ίδρυσε το 2016 ο Έβο Μοράλες επιχειρούν οι σφετεριστές της εξουσίας στη Βολιβία, καταργώντας την αυτονομία της και δίνοντάς της το όνομα του αποσπάσματος που δολοφόνησε τον Τσε Γκεβάρα το 1967. 

Μέρα με τη μέρα η ψευδοκυβέρνηση των πραξικοπηματιών της Βολιβίας αποκαλύπτει τον ακροδεξιό της χαρακτήρα, προσπαθώντας να σβήσει κυριολεκτικά κάθε σημάδι της προηγούμενης κυβέρνησης στη δημόσια ζωή και εμπεδώνοντας αντίθετα τη βαθιά μισάνθρωπη ιδεολογία τους σε επίσημους θεσμούς της χώρας. Αυτή τη φορά, ο υπουργός άμυνας Λουίς Φερνάντο Λόπες, σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, ανακοίνωσε τη μετονομασία της αντιϊμπεριαλιστικής στρατιωτικής ακαδημίας που είχε ιδρύσει ο Έβο Μοράλες το 2016 σε Σχολή “Ηρώων του Νανκαούαζου”, όπως ήταν η ονομασία του στρατιωτικού αποσπάσματος που, κατ’ εντολή της CIA, δολοφόνησε τον Τσε Γκεβάρα στις ζούγκλες της Βολιβίας το 1967.

Ποια εμπλοκή;


Μπορεί τα σχέδια για συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε πολυεθνική αποστολή στον Περσικό να μην προχώρησαν για την ώρα, όμως η πόρτα για μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή παραμένει ορθάνοιχτη. Η Σαουδική Αραβία, μέσω των ΗΠΑ, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει στην «πολυεθνική αντιαεροπορική ασπίδα» που στήνεται στην περιοχή, με την παραχώρηση συστημάτων «Patriot», αίτημα το οποίο βρίσκει σύμφωνο το ΥΠΕΞ. Μάλιστα, παριστάνοντας πως δεν ακούει τις πολεμικές ιαχές ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ιράν, το ελληνικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση η αποστολή των ελληνικών «Patriot» δεν πρέπει να θεωρηθεί εμπλοκή της Ελλάδας στη στρατιωτική αντιπαράθεση! Πέρα από το γεγονός ότι προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα της επικίνδυνης συμμετοχής της χώρας σε σχέδια και ανταγωνισμούς που μυρίζουν μπαρούτι και αίμα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα τεράστια ποσά που δαπανά η χώρα από την τσέπη του λαού για εξοπλισμούς έχουν ως κριτήριο τη στήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών αποστολών και όχι την ενίσχυση της άμυνας. Το ίδιο ισχύει και με τη φρεγάτα που θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο. Ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα ότι έτσι περιφρουρούνται τα δικά του συμφέροντα, αλλά και να απορρίψει τη συζήτηση περί «ανταλλαγμάτων» για τη συμμετοχή σε αυτές τις στρατιωτικές αποστολές, που έχει ήδη αρχίσει.

Κυριάκος: Της κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη — Σας ευχαριστώ παιδιά που με ψηφίσατε, αλλά δεν θα πάρετε... — ΚΚΕ: Σε πάγωμα μισθών παραπέμπουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου


 
ΚΚΕ
Σε πάγωμα μισθών παραπέμπουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Σάββατο 18/01/2020 - 19:30
Για αύξηση μόλις 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό τα επόμενα τρία χρόνια έκανε λόγο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» ανέφερε ότι ο υπουργός Εργασίας εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου και πρόσθεσε πως «η αύξηση αυτή να είναι τέτοια ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ».