Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Γιατί ο Μεταξάς ήταν φασίστας!

 
 

Με αφορμή την αυριανή μαύρη επέτειο που εδώ και χρόνια-και για πολύ συγκεκριμένους λόγους-προσπαθούν να ξεπλύνουν διάφορα αστικά ΜΜΕ και «άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών»…..




……..Τ​​ην Παρασκευή  στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας, απευθυνόμενος στην αριστερά, τόλμησε να αναφερθεί στον Ιωάννη Μεταξά. Είχε προηγηθεί διαξιφισμός ανάμεσα στον κ. Παφίλη του ΚΚΕ, ο οποίος, απαντώντας στον κ. Παππά της Χρυσής Αυγής, απεφάνθη ότι ο Μεταξάς δεν ήταν πατριώτης. Εκτός από τα ρετσινόλαδα και τα γνωστά, δεν αποφυλάκισε τους κομμουνιστές για να τους επιτρέψει να αγωνιστούν στην Αλβανία. Δεν χρειάζεται να ξέρεις καλά την Ιστορία της εποχής για να θυμηθείς ότι το 1940 η Σοβιετική Eνωση ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας, ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν μέλος του σοβιετικού κόμματος και ότι το ελληνικό ΚΚ υπάκουε στις εντολές του. Ο κ. Δένδιας κάλεσε την αριστερά να μην αφήνει τον Μεταξά στα χέρια της Χρυσής Αυγής, διότι αυτός είπε το «Οχι». Κοινώς έθιξε ένα από τα ταμπού της Ιστορίας μας. Διότι, ως γνωστόν, για την αριστερά μας το «Οχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, το είπε ο «λαός» – αυτός που λέει πάντα «όχι».

Χρωστάς πολλά; Τη γλύτωσες Χρωστάς λίγα; Την πάτησες…




Χρωστάς πολλά; Τη γλύτωσες
Χρωστάς λίγα; Την πάτησες…

 

Αποκαλυπτικά στοιχεία από μια έκθεση της ΑΑΔΕ 

 

«Τι συμφέρει, να χρωστάς πολλά, ή λίγα;». Το ερώτημα μπορεί να ακούγεται αφελές, αφού όλοι (σχεδόν) θα συμφωνήσουμε ότι καλύτερα είναι να χρωστάς όσο το δυνατόν λιγότερα. Λάθος! 

Από την πιο επίσημη πηγή, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πληροφορούμαστε ότι όσο περισσότερα χρωστάει κανείς στο ελληνικό κράτος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μην πληρώσει τίποτα. Αντιθέτως, αν κάποιος χρωστάει 100 ευρώ, δεν πρόκειται να τη γλυτώσει… 

«Ευαίσθητοι»...


Την ίδια ώρα που οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν καλά καλά συνέλθει από το σοκ των προηγούμενων λογαριασμών ρεύματος που προκάλεσαν «ηλεκτροπληξία», με την κυβέρνηση να λέει ότι έφταιγε ο... κακός χειμώνας, νέο τσεκούρι ετοιμάζει στο ήδη κουτσουρεμένο «κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο» της ΔΕΗ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας - ως «διαρροές» που προετοιμάζουν το έδαφος - η ΡΑΕ προτείνει να λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη στο «κοινωνικό τιμολόγιο» κριτήρια τραπεζικών καταθέσεων και ακίνητης περιουσίας, πρόταση που αν τελικά υιοθετηθεί είναι δεδομένο ότι θα πετάξει εκτός «κοινωνικού τιμολογίου» χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που π.χ. από μια προηγούμενη περίοδο έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Την ίδια ώρα, η πρόταση της ΡΑΕ είναι τα λαϊκά στρώματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να φορτωθούν άλλα 350 εκατομμύρια, για να καλυφθεί έως το 2022 το κόστος ανάκτησης από τη ΔΕΗ των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τα έτη 2012 - 2015. Αν μη τι άλλο, και οι συγκεκριμένες εξελίξεις, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν σύντομα, δείχνουν το πώς η φτηνή προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει «κοινωνική ευαισθησία» συντρίβεται κάτω από την πραγματικότητα που ζει ο λαός.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: Υπονομεύουν το δικαίωμα στις μεταφορές και χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα


Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων των ναυτεργατών
Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων των ναυτεργατών
Ενα εκρηκτικό μείγμα που προειδοποιεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα συνεχίζει να διαμορφώνει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, η οποία τροφοδοτείται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι εφοπλιστές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους, πατώντας στους αντεργατικούς νόμους και της σημερινής κυβέρνησης, παραβιάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα ωράρια εργασίας, έχουν αποδρομολογήσει το μεγαλύτερο μέρος του ακτοπλοϊκού στόλου εξαντλώντας έτσι πληρώματα και πλοία με ασταμάτητα δρομολόγια για να καλυφθούν τα κενά. 
Επιβιβάζουν εκατοντάδες επιβάτες σε πλοία ηλικίας ακόμα και πάνω από τα 40 έτη, οι τιμές - φωτιά που έχουν επιβάλει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν μετατρέψει σε «άπιαστο όνειρο» μία μικρή ανάσα στα νησιά για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες και από πάνω επιδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ!