Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Θαύμα

 

Και ξαφνικά, θαύμα! Οι μέχρι χτες «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι» και «αυτοδιοικητικοί» των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, έγιναν «ανεμολόγιο» πολιτικών «αλλαγών», «ανατροπών» και συμπερασμάτων - πρόκριμα για τις διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία, συνολικά στο αστικό πολιτικό σύστημα! Αλλά και η κυβέρνηση, που μίλαγε για «αμιγώς πολιτική μάχη» και ήθελε 13 στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους, λέει τώρα ότι «τα πολιτικά συμπεράσματα βγήκαν στον πρώτο γύρο και στις εκλογές του Ιούνη». Ο καβγάς τους βέβαια έχει ημερομηνία λήξης. Γιατί μέχρι τις επόμενες εκλογές θα συνεχίσουν όλοι μαζί σε δήμους και Περιφέρειες να υλοποιούν την πολιτική που χαρατσώνει τον λαό, τσακίζει τους εργαζόμενους, προικίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εργολάβους. Αν κάτι επιβεβαιώνεται, λοιπόν, πέρα απ' την απύθμενη υποκρισία των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, είναι πως η ψήφος σε καθέναν από τους συνδυασμούς που βρέθηκαν απέναντι στον λαό, όσο κι αν τον ερμηνεύουν κατά το δοκούν, στο τέλος καταλήγει στο ίδιο πουγκί: Σε αυτό του συστήματος και της κυρίαρχης πολιτικής. Η μόνη ψήφος που δεν παρερμηνεύεται, δεν άλλαξε χρώμα από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο και δεν ήταν του χεριού τους, είναι η ψήφος στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ, κι αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη νίκη με τους 6 εκλεγμένους κομμουνιστές δημάρχους και το 10% που κατέγραψε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις περιφερειακές εκλογές.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης : Καμιά συμμετοχή-Καμιά στήριξη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77      Τηλ. 2310237694

www.syntaxio.blogspot.com   e-mail: suntax.ika@gmail.com

                                             


                                       

                                                                       Θεσσαλονίκη  17/10/2023


Δελτίο Τύπου


              Η Διοίκηση του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο πολύπαθο  λαό της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη Ισραηλινή κατοχή, την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

              Η επιλεκτική ευαισθησία όλων των παραπάνω, για το «δικαίωμα» του Ισραήλ στη «αυτοάμυνα», αποτελεί μνημείο υποκρισίας, όταν με τη στάση τους τόσα χρόνια αποσιωπούν συστηματικά και κρύβουν όλα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, τη φρικτή καθημερινότητα των εποικισμών, των φυλακίσεων, της ωμής τρομοκρατίας και της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, με τα οποία βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος ο Παλαιστινιακός λαός.

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί

 

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι για άλλη μια φορά η Μέση Ανατολή, με τους συνήθεις υπόπτους - το Ισραήλ και τους Ευρωατλαντικούς συμμάχους του - να βάζουν φωτιά σε όλη την περιοχή για να υπερασπιστούν την εγκληματική κατοχή, τα συμφέροντα και τους επικίνδυνους για τους λαούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η δήλωση Νετανιάχου ότι η στρατιωτική επιχείρηση που ετοιμάζει το Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», σε συνδυασμό με όσα ήδη συμβαίνουν στην πολύπαθη Γάζα, με περισσότερους από 2.800 νεκρούς μέσα σε μια βδομάδα, προϊδεάζουν για κλιμάκωση χωρίς προηγούμενο σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και απειλούν να σύρουν ολόκληρη την περιοχή στο χάος του πολέμου και της καταστροφής, με απρόβλεπτες διαστάσεις, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που μαίνονται και κλιμακώνονται σε μια σειρά μέτωπα.

* * *

Ο κίνδυνος διάχυσης του πολέμου είναι μεγαλύτερος από ποτέ τα τελευταία χρόνια και αποτυπώνεται στα καθημερινά επεισόδια, στην ανταλλαγή απειλών και τελεσιγράφων ανάμεσα στο Ισραήλ και σε άλλα κράτη της περιοχής. Ενδεικτικά, παράλληλα με την προετοιμασία του ισραηλινού στρατού να εισβάλει στη Γάζα καταγράφονται τα εξής:

Η επόμενη μέρα

 

 

Με την ενίσχυση του σημαντικού βήματος που έγινε στον πρώτο γύρο, η εκλογή κομμουνιστών δημάρχων εκεί όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» πέρασε στον β' γύρο επισφράγισε την επιτυχία και σκόρπισε χαμόγελα ευρύτερα στον λαό.

Αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα έρχεται σε συνέχεια των θετικών στοιχείων που αναδείχθηκαν την πρώτη Κυριακή: 10% το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά στις Περιφέρειες, πάνω από 480.000 ψήφοι, 110.000 περισσότερες σε σχέση με το 2019, μεγάλη ενίσχυση σε αστικά κέντρα και εργατικές - λαϊκές συνοικίες, σε περιοχές όπου το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν σημαντικοί αγώνες, με πανελλαδική απήχηση.

Στην πράξη λοιπόν, σε πρώτο και δεύτερο γύρο, πήραν απάντηση εκβιασμοί, συκοφαντίες και ψευτοδιλήμματα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και ο αντικομμουνισμός, που επιστρατεύτηκαν ειδικά στους δήμους όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδινε τη μάχη του β' γύρου, με τους εργαζόμενους να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στους υποψηφίους του ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας ότι πράγματι μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά στηρίγματα στην πάλη τους. Οτι δεν θα είναι τα «καλά παιδιά» της εκάστοτε κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.