Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Παραδοχή Γεωργιάδη για νομιμοποίηση και ένταση της εργασιακής ζούγκλας κατά παραγγελία των εργοδοτών

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελεί παραγγελία επιχειρήσεων «κρίσιμων για την ελληνική οικονομία» επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Φυσικά ο υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε, με το γνωστό του ύφος, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με φληναφήματα, αλλά και ισχυρή δόση αντικομμουνισμού.

Επίσης, παραδέχτηκε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο νομιμοποιεί και εντείνει την ήδη υπάρχουσα εργασιακή ζούγκλα που διαμόρφωσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, με τις ευλογίες και τις κατευθύνσεις της «Ευρωπαϊκής Ενώσεως»...

Ο Αδ. Γεωργιάδης επιχείρησε μάτια να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως υπερασπιστή των εργαζομένων απέναντι στην «άνιση σχέση» εργοδότη - εργαζόμενου, λέγοντας ανερυθρίαστα ότι «είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική σχέση του εργαζόμενου όταν έχει δύο εργοδότες», γιατί «κάνει τον εργοδότη πιο προσεκτικό απέναντι στον εργαζόμενο για να μην τον χάσει».

Μεγαλοεπιχειρηματίας δηλώνει «Να σκοτώσουμε τους αγώνες των εργατών!» (VIDEO)

 

 
 

«Μεγαλοεπιχειρηματίας δηλώνει "Να σκοτώσουμε τους αγώνες των εργατών!"», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή συνέντευξη Αυστραλού εκατομμυριούχου στην οποία προκλητικά σημειώνει ότι «πρέπει να ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ αυτή τη στάση», «δηλαδή να "σκοτώσουν" τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων!», επισημαίνει το ΠΑΜΕ. (Δείτε τις προκλητικές δηλώσεις στο κεντρικό βίντεο).

Αναλυτικά το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Καμία... εμπιστοσύνη

 

«Το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος», λένε και ξαναλένε τα έμπειρα αστικά επιτελεία, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των απανωτών καταστροφών, όπου «έλαμψε» η επιλεκτική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του λαού. Το πρόβλημά τους βέβαια δεν είναι ότι ο λαός βιώνει τη μία τραγωδία μετά την άλλη επειδή το κράτος απαξιώνει κάθε λαϊκή ανάγκη για να υπηρετήσει τα κέρδη των ομίλων, αλλά ότι οι επαναλαμβανόμενες καταστροφές αποκαλύπτουν την ταξικότητά του, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη της αγανάκτησης, όπως αυτές τις μέρες στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία.

Η ανησυχία τους μεγαλώνει από το γεγονός ότι στον ορίζοντα διακρίνονται νέες τρικυμίες: Η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια οικονομία δείχνουν σημάδια κρίσης. Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακώνεται, μαζί και η εμπλοκή της χώρας μας. Η δημοσιονομική πολιτική περνάει γρήγορα σε περιοριστικά μέτρα, για να συμμαζευτούν τα χρέη και ο πληθωρισμός. Τα δύσκολα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα δεν μπορούν να περιμένουν, για να κρατιούνται «ζεστές» οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Με όλα αυτά, η «έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος» δυσκολεύει τη διαχείριση και κάνει τα επιτελεία να ανεβάζουν παλμούς στο ενδεχόμενο να συμβεί κάτι χειρότερο απ' όσα ζήσαμε μέχρι τώρα. Ο,τι κι αν κάνουν, όμως, όσα ψέματα και «καθρεπτάκια» κι αν πουλήσουν, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν ότι δεν φταίει το κράτος αλλά κάποιοι «ανίκανοι» κρίκοι του μηχανισμού, ακόμα και σύσσωμη η κυβέρνηση, το κράτος ήταν, είναι και θα είναι εχθρικό για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Γι' αυτό και ο λαός πρέπει όχι μόνο να μην το εμπιστεύεται, αλλά και να δυναμώσει την πάλη για την ανατροπή του.

ΠΑΤΡΑ Έχουν δίκιο! Η Δημοτική Αρχή δεν πάλεψε για τα οικονομικά συμφέροντα!

 

 

Το τελευταίο διάστημα διάφοροι υποψήφιοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, βγαίνουν γράφουν και λένε για όσα δεν έκανε η Δημοτική Αρχή Πάτρας, λόγω των «ιδεοληψιών της», του γεγονότος ότι «στηρίζεται από το ΚΚΕ», συνεπώς αδιαφορεί για τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών προτάσσοντας τις «πολιτικές επιταγές» που υπηρετεί το κόμμα.

Έχουν δίκιο! Η δημοτική Αρχή, λόγω της φιλολαϊκής στάσης, θέσης και μάχης που δίνει καθημερινά:

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Για τρεις μέρες στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» θα χτυπά η καρδιά της νεολαίας

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ | Ολες τις μέρες στα Στέκια και τις Σκηνές φιλοξενούνται πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

 

Στα χρώματα του αγώνα και της νεανικής ζωντάνιας και δημιουργικότητας ντύθηκε το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, όπου από σήμερα και για τρεις μέρες θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στις 9 μ.μ., στον χώρο του Φεστιβάλ, όπου θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι Οργανώσεις και οι φίλοι της ΚΝΕ, με μεγάλο ενθουσιασμό και αναμονή, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στο στήσιμο της "Κόκκινης πολιτείας", μετράμε αντίστροφα για το πιο μεγάλο και ελπιδοφόρο για το μέλλον ραντεβού της νεολαίας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης», είπε μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Και πρόσθεσε: «Το ίδιο το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι επίκαιρο και αναγκαίο να φωτίσει τη σκέψη και τη δράση περισσότερων νέων, που ψάχνουν σήμερα διέξοδο από τα σκοτάδια του συστήματος. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι σε χώρους κατάρτισης και δουλειάς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα αντίστοιχα Στέκια και περίπτερα, να ξεναγηθούν στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ, να συμμετάσχουν στις συζητήσεις και να διασκεδάσουν ποιοτικά, με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 4 μουσικές Σκηνές του. Φέτος, επίσης, λόγω των εξελίξεων με τις καταστροφικές για τον λαό πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες, προχωρούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες.

«Ορόσημο» για την κυβέρνηση η συγκρότηση ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού σε βάρος του λαού

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Eurokinissi

Αντί για τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής - αντισεισμικής θωράκισης και υποδομές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η συγκρότηση ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού σε βάρος του λαού, που είναι η δικαστική αστυνομία. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμενόταν να ψηφιστεί χτες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση» - επεσήμανε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα - «ότι αναφέρει η κυβέρνηση στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου πως η στελέχωση και λειτουργία της δικαστικής αστυνομίας έως το τέλος του 2023 είναι ορόσημο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, αντί να αποτελούν ορόσημο τα κατάλληλα έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες, η στελέχωση της Πυροσβεστικής, των Δασικών Υπηρεσιών, η στελέχωση και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας, που τώρα, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν να διαχειριστούν μια πραγματική υγειονομική βόμβα. Λείπει ακόμα και το καθαρό πόσιμο νερό, και ποια ήταν η παρέμβαση της κυβέρνησης; Ο μαυραγοριτισμός. 2,5 ευρώ η εξάδα, αντί να είναι δωρεάν και ενώ οι πληγέντες θέλουν νερό όχι μόνο για να πιουν αλλά και για να πλυθούν».