Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Διδάγματα...


Μια αποστροφή των όσων είπε χτες ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης» είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει τον αντιλαϊκό και επικίνδυνο προσανατολισμό του. «Το σχέδιο ενσωματώνει και πολλά από τα διδάγματα της πανδημίας, με έμφαση στις πολιτικές αλληλεγγύης και στο ρόλο του κράτους τελικά ως πρωταγωνιστή των μεταρρυθμίσεων, αλλά και ως αρωγού, όποτε αυτό χρειάζεται, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τι σημαίνει αυτό, μιλώντας για τα «διδάγματα της πανδημίας»; Οτι την ώρα που πεθαίνει κόσμος έξω από τις ΜΕΘ, το αστικό κράτος στέκει με ...«αλληλεγγύη» και «αρωγός» των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Υγεία και όπου αλλού, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ από τα κέρδη τους! Αλλο «δίδαγμα» της πανδημίας είναι και το πώς μπορεί μια κυβέρνηση να την αξιοποιεί ως ευκαιρία για να νομοθετεί γενίκευση της «ευελιξίας», να απαλλάσσει τη μεγαλοεργοδοσία από τα «περιττά βάρη» της Ασφάλισης, να επιστρατεύει την καταστολή για το χτύπημα όσων διεκδικούν. Και βέβαια, όταν μιλάνε για «κράτος πρωταγωνιστή» έχουν το νου τους στις αντεργατικές ανατροπές της επόμενης μέρας, στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θα προστεθούν στα 100 και πλέον νομοσχέδια της περασμένης χρονιάς. Με αυτά τα «διδάγματα» λοιπόν και με αυτές τις «προδιαγραφές» θα μοιραστούν «επενδυτές» και λοιπά αρπακτικά τα κονδύλια από το «Ταμείο Ανάκαμψης», που θα πληρώσουν μέχρι δεκάρας οι λαοί της ΕΕ.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις


Τρίτη 31/3/21 Θεαγένειο Θεσσαλονίκη 

Χωρίς Λόγια 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Υποδύεται την... ανήξερη για την επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας


Χαρακτηριστική η απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

 

Από παλιότερη παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚ Πολωνίας ενάντια στην αντικομμουνιστική νομοθεσία
Από παλιότερη παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚ Πολωνίας ενάντια στην αντικομμουνιστική νομοθεσία
«Την ανήξερη υποδύεται η συνυπεύθυνη ΕΕ για την επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας», σχολιάζει η Ευρωκοινωβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει, σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κ. Παπαδάκη για το πρόσφατο αίτημα του γενικού εισαγγελέα και υπουργού Δικαιοσύνης της Πολωνίας να απαγορευθεί το ΚΚ Πολωνίας, με την επίκληση ότι στο πρόγραμμά του καταγράφεται προσπάθεια επιβολής «ολοκληρωτικών και κομμουνιστικών μεθόδων», η Κομισιόν απαντά προφασιζόμενη ότι... «τα ζητήματα που αφορούν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πολωνίας δεν έχουν μέχρι στιγμής τεθεί υπόψη της Επιτροπής».

Η Κομισιόν, διά μέσου της αντιπροέδρου Γιούροβα, προκλητικά κάνει την ανήξερη, ενώ η ίδια έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα σε σειρά Ερωτήσεων, παρεμβάσεων και διαβημάτων της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σιγοντάροντας την επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι απαράδεκτες διώξεις ενάντια στους Πολωνούς κομμουνιστές διαρκούν εδώ και χρόνια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το κατηγορητήριο κατέρρευσε και το ΚΚ Πολωνίας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Απορρίφθηκε το αίτημα του προέδρου του Σωματείου του «Αγ. Σάββας» για προσωρινή διακοπή της απόλυσής του

 

Από την πρόσφατη κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στις διώξεις 
Από την πρόσφατη κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στις διώξεις

 

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, για προσωρινή διακοπή της απόλυσής του. Ο Κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση (έληξε χθες) δεν παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβρη. Πριν την απόλυσή του, είχε μετακινηθεί στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου «Σωτηρία», μετά τις καταγγελίες του Σωματείου για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Βρώμικες συκοφαντίες

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Την ίδια στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την ώρα που δεκάδες διασωληνωμένοι δίνουν μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει και ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει ανενόχλητος να βγάζει κέρδη, τζογάροντας με την υγεία του λαού, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συκοφαντήσει και να στοχοποιήσει τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς και συνδικάτα, με κεντρικό αίτημα τη λήψη εδώ και τώρα ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού από την πανδημία, με ευθύνη του κράτους!

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η στοχοποίηση από την κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία των μεγάλων διαδηλώσεων στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην κρατική βία και τον αυταρχισμό. Η ανακοίνωση ότι τα κρούσματα στην περιοχή αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα από 138 σε ...176, έδωσε αφορμή σε υπουργούς και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να επιτεθούν στη μεγάλη κινητοποίηση που οργάνωσαν σωματεία και φορείς στη Νέα Σμύρνη πριν από τρεις βδομάδες, αποδίδοντας στις διαδηλώσεις την έξαρση της πανδημίας συνολικά στην Αττική.

Πλέγμα καταστολής του λαού


Ενισχύοντας τους μηχανισμούς παρακολούθησης, καταγραφής και καταστολής του λαού, με τελικό αποδέκτη το οργανωμένο κίνημα, η Ελληνική Αστυνομία θα προμηθευτεί τον ερχόμενο Ιούνη τις πρώτες 1.000 φορητές συσκευές αναγνώρισης προσώπων, μέσω του προγράμματος «ανάπτυξης και προμήθειας συστημάτων έξυπνης αστυνόμευσης», που συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2017 και στη θητεία της ολοκληρώθηκε το βασικό σκέλος του διαγωνισμού. Η υπογραφή της συμφωνίας με την εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο ανακοινώθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 και την υλοποίησή της ανέλαβε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι συσκευές θα μοιάζουν με smartphones και θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση πολιτών με τη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και λήψης δακτυλικού αποτυπώματος. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της αστυνομίας σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, σκοπός του προγράμματος είναι «η εξακρίβωση προσώπων, οχημάτων και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των αστυνομικών, να μειωθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών και να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους και υλικούς πόρους και χρόνο εργασίας». Υπάρχει μάλιστα η πρόβλεψη για πολλαπλάσιες προμήθειες (10.000) και γενικευμένη χρήση των συγκεκριμένων συσκευών, ενώ από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα και για κατάρτιση λιστών παρακολούθησης (watchlist) βάσει κριτηρίων.