Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"Παρέλαση" κατοίκων στον ΣΜΑ Ευκαρπίας


Ειρηνικές κινητοποιήσεις κατά το εορταστικό τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν όσοι εναντιώνονται στην κατασκευή του σταθμού Μεταφόρτωσης.Την Πέμπτη, κάτοικοι και αντιπροσωπεία του δήμου Παύλου Μελά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ευάγγελο Μαδεμλή, προγραμματίζουν κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του υπό κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία.
Στα σχέδιά τους είναι και ειρηνικές κινητοποιήσεις κατά το εορταστικό τριήμερο από 26 έως 28 Οκτωβρίου.
Ο Μιχάλης Σπάσος, εκπρόσωπος του «Δικτύου των 50 Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας», κάτοικοι και αντιπροσωπεία του δήμου Παύλου Μελά θα ενημερώσουν τον κ.Μαδεμλή για τους λόγους που αντιδρούν στην κατασκευή του έργου και να παραθέσουν τα σχετικά έγγραφα.
Παράλληλα, θα κάνουν γνωστό πως εκκρεμούν δύο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, που θα συζητηθούν στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 και στις αρχές Ιανουαρίου του 2013.
«Ως κάτοικοι ζητούμε άμεσα νέο περιφερειακό σχεδιασμό. Μικρούς ΣΜΑ και όχι έναν γιγάντιο στην περιοχή της Ευκαρπίας. Θέλουμε επίσης να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες από τον εργολάβο. Η τοπική κοινωνία δεν θα κάνει βήμα πίσω», ανέφερε ο κ.Σπάσος.
Κάτοικοι και φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Τετάρτη στο χώρο του υπό κατασκευή ΣΜΑ, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να μην ξεκινήσει τις εργασίες.
 
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και για το τριήμερο από 26 έως 28 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου θα συγκεντρωθούν έξω από τον ναό του Πολιούχου και με πανό θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατασκευή του έργου.
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει στο δήμο Παύλου Μελά θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια.

Μουσική που δεν κοιμίζει.


Ότι προσπαθούμε να σώσουμε σήμερα. Έχουν θαφτή το 1981 και στο Μάαστριχτ.
Τότε φορέσαμε το  αγκάθινο στεφάνι  και ανεβήκαμε στο σταυρό μόνοι μας γιατί πιστέψαμε αυτούς που μας είπαν ότι είναι η κορυφή του κόσμου.