Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ανάπτυξη, αυτή η άγνωστη...


Αν σας ρωτούσα ποια λέξη έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα τελευταία χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα το μυαλό σας θα πήγαινε αμέσως στην λέξη "ανάπτυξη". Και πώς να μη πάει αφού αυτή η αόριστη "ανάπτυξη" προβάλλεται ως πανάκεια, ως η μόνη λύση για όλα μας τα προβλήματα. Και όμως, παρά την μέχρι αηδίας επανάληψή της από τους πάντες, αμφιβάλλω αν αντιλαμβανόμαστε πόσες σκοτεινές πτυχές έχει αυτός ο όρος. Για παράδειγμα:

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ η επίσημη παγκόσμια "θρησκεία" τους






''Η απαγόρευση δεν πέρασε! Τα μέλη της ΚΝΕ, την Τετάρτη, έκαναν εξόρμηση στο χώρο του Φεστιβάλ όπου διακίνησαν χιλιάδες ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκατοντάδες αντίτυπα της διεθνούς έκδοσης του Οδηγητή και της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης με το τεύχος που είναι αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση.''
19o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Απαράδεκτη προσπάθεια απαγόρευσης και παρεμπόδισης των κομμουνιστικών συμβόλων

Οι κοινές ελληνοαμερικανικές αξίες…


Της Κάλι Καρά

Με ένα σμπάρο... πολλά τα τρυγόνια.

Πέρα από την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, και των F-16, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις μπίζνες με επίκεντρο τους τομείς της Ενέργειας και του Εμπορίου, με την Ελλάδα να συνιστά έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό μέσα στα αποκαΐδια των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, συντελέστηκε το απίστευτο, το «ξέπλυμα» του ιμπεριαλισμού, μέσα από το «ξέπλυμα» της ναυαρχίδας του, τις ΗΠΑ.

Στο κενό η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σταματήσει ομιλία του ΚΚΕ σε εργάτες

ΚΟ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εξόρμηση - περιοδεία σήμερα στους χώρους δουλειάς με επικεφαλής την Δ. Μανωλάκου

Από πρόσφατη εξόρμηση του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική
Από πρόσφατη εξόρμηση του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική

«Τα τσιράκια των αφεντικών, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που προσπάθησαν να σταματήσουν με προβοκάτσιες, απειλές και προκλήσεις ομιλία του ΚΚΕ σε εργάτες», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Κόμματος, σημειώνοντας ότι «η επιδίωξή τους έπεσε στο κενό». Προσθέτει ότι «οι φασίστες για άλλη μια φορά έδειξαν ποιος είναι ο αληθινός τους αντίπαλος. Είναι το ΚΚΕ, που καλεί την εργατική τάξη να αμφισβητήσει την εξουσία του κεφαλαίου».
 Η ΚΟ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, μεγάλη εξόρμηση - περιοδεία στους χώρους δουλειάς στο Πέραμα, διακινώντας την ανακοίνωσή της. Επικεφαλής της περιοδείας θα είναι η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Απόρρητο έγγραφο επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για τη φύλαξη πυρηνικών

 
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ


Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις κάλπικες «διαψεύσεις» της στις σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ. Να ενημερώσει τώρα το λαό τι συζητάει με τις ΗΠΑ

Τη μέρα που ολοκληρωνόταν η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ήρθε η επιβεβαίωση των σοβαρών καταγγελιών που έκανε το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, ότι έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες και προετοιμασίες στην αεροπορική βάση του Αραξου, προκειμένου να αποθηκευτούν εκεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 26 και 28 Σεπτέμβρη έγινε σύσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την επισκόπηση των εργασιών για τον «εκσυγχρονισμό» της βάσης του Αραξου. Σχετική ενημέρωση από αυτήν τη σύσκεψη στάλθηκε υπηρεσιακά στο υπουργείο Αμυνας, με απόρρητο έγγραφο. Το περιεχόμενο του εγγράφου έφερε στη δημοσιότητα ενημερωτική ιστοσελίδα (militaire.gr).

Το έγγραφο αναφέρει ότι μεταξύ των έργων που εξελίσσονται στη βάση είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση «ειδικών όπλων», τα οποία, στη «γλώσσα» της Πολεμικής Αεροπορίας, σημαίνουν «πυρηνικά». Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, επίσης με απόρρητο έγγραφο.