Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις στρατιωτικών εξοπλισμών

 

ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ SIPRI

«Εσπασε» για έκτη συνεχή χρονιά το 2020 και σε συνθήκες συρρίκνωσης της καπιταλιστικής οικονομίας

 

Νέο ρεκόρ πωλήσεων στρατιωτικών εξοπλισμών, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψαν το 2020 οι παγκόσμιοι κολοσσοί της πολεμικής βιομηχανίας, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση της ίδιας χρονιάς.

Τα στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου Ερευνών της Στοκχόλμης για τη Διεθνή Ειρήνη (SIPRI) αντανακλούν το επικίνδυνο φούντωμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε κάθε γωνιά του χάρτη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την αγιάτρευτη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, με τη νέα αύξηση στις ήδη τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες, την ίδια ώρα που σε συνθήκες πανδημίας τα δημόσια συστήματα Υγείας «γονατίζουν» από τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και τα εισοδήματα των λαών σε όλο τον κόσμο.

«Οι γίγαντες της βιομηχανίας θωρακίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη διαρκή κρατική ζήτηση για στρατιωτικά προϊόντα και υπηρεσίες», αναφέρει η Αλ. Μαρκστάινερ, ερευνήτρια στο Πρόγραμμα Στρατιωτικών Δαπανών και Παραγωγής Οπλων του SIPRI, και συμπληρώνει: «Σε μεγάλο μέρος του κόσμου, οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν και ορισμένες κυβερνήσεις επιτάχυναν ακόμη και τις πληρωμές στη βιομηχανία όπλων προκειμένου να μετριάσουν τον αντίκτυπο της κρίσης της Covid-19»!

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την κτηνωδία σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο


Ακόμη μια κτηνωδία σε βάρος των απροστάτευτων παιδιών ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες, με τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο αρρένων και σεξουαλικές πράξεις μεταξύ παιδιών 7 - 11 ετών.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, βρισκόταν σ' εξέλιξη η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, 5 από τα παιδιά του ορφανοτροφείου έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και αναμένεται το πόρισμα των γιατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία είχε γίνει αρχικά στο ΔΣ του φορέα, στα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά κρατήθηκε στο συρτάρι.

Για την τραγωδία που ζουν στο πετσί τους χιλιάδες απροστάτευτα παιδιά είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Είναι χαρακτηριστική η «άγνοια» του κράτους για το πόσοι και ποιοι φορείς «δραστηριοποιούνται» στην παιδική προστασία, τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούν και την πορεία τους. Την ίδια ώρα, πτέρυγες σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας κλείνουν, εκατοντάδες παιδιά «λιμνάζουν» για μήνες, ακόμη και χρόνια, στα Νοσοκομεία Παίδων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κρατικές δομές.

Η πιο χυδαία εκδοχή


«Αντιγραφή» των πρωτοκόλλων που συνέταξε ο αμερικανικός ΕΟΔΥ (CDC) είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μειωθούν οι μέρες της καραντίνας από 10 σε μόλις 5 για όσους ασθενείς με κορονοϊό παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί. Οπως μάλιστα ομολόγησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, το μέτρο αυτό πάρθηκε για να μη λείπουν πολλές μέρες από τη δουλειά τους όσοι νοσούν, τώρα που η μετάλλαξη «Ομικρον» απειλεί τους πάντες και η αντιμετώπισή της βάζει σε μεγάλη δοκιμασία τη λειτουργία της οικονομίας. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι προτεραιότητά τους στη διαχείριση της πανδημίας ήταν και παραμένει η διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι η προστασία του λαού. Οσοι λοιπόν ...αυτοδιαγνωστούν ως «ασυμπτωματικοί», θα πρέπει στο εξής να επιστρέφουν στη δουλειά μετά από 5 μέρες, φορώντας μάσκα μέσα κι έξω από το σπίτι και τηρώντας όλα τα άλλα μέτρα αυτοπροστασίας. Μιλάμε δηλαδή για την πιο χυδαία εκδοχή της «ατομικής ευθύνης»! Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στην Αμερική δεν υπάρχει ούτε καν η σύσταση για διενέργεια rapid test μετά το τέλος της πενθήμερης καραντίνας, επειδή προφανώς ξέρουν ότι αυτό θα δείξει θετικό! Με την εφαρμογή του μέτρου και στη χώρα μας, δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πού θα φτάσουν τα κρούσματα και οι άλλοι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας σε μερικές βδομάδες από σήμερα.

ΚΝΕ Ανασκόπηση του 2021 - Ευτυχισμένο το 2022, με υγεία και δύναμη! (VIDEO)

 

 
 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Δείτε το video της ΚΝΕ για την ανασκόπηση του 2021.

Ευτυχισμένο το 2022, με υγεία και δύναμη!