Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ


Φορτώνουν τα «ζόρια» τους στο λαό
 
 
Eurokinissi
Σε περιβάλλον έντονης αστάθειας των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών και με φόντο τη συγχρονισμένη παραπέρα επιβράδυνση των ρυθμών μεγέθυνσης του ΑΕΠ τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην παγκόσμια οικονομία εξελίσσονται τα αντιλαϊκά παζάρια της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.
 Στα σχετικά παζάρια σε πρώτο πλάνο δεσπόζει το ζήτημα των εγχώριων τραπεζικών ομίλων, της κεφαλαιακής τους επάρκειας, ουσιαστικά δηλαδή η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στο ενδεχόμενο νέων αναταράξεων αλλά και στις «απαιτήσεις» ενός νέου κύκλου καπιταλιστικής κερδοφορίας, ικανότητα που σχετίζεται βέβαια με την επίτευξη στόχων τους αναφορικά με τη ραγδαία απομείωση της μάζας με τα «κόκκινα» δάνεια.

Στις αντιλαϊκές διεργασίες εντάσσεται και το ζήτημα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, προσχέδιο του οποίου με νέα «μορφή» κατατίθεται αυτήν τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που με τη σειρά της αναμένεται να το δημοσιοποιήσει την ίδια μέρα. Για την ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ενώ τα παζάρια συνεχίζονται μέχρι το «παρά 5», το προσχέδιο της κυβέρνησης ενσωματώνει και το μέτρο για την περαιτέρω κατακρεούργηση των συντάξεων. Η «συζήτηση» για την τελική διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με φόντο τις δεσμεύσεις που προβλέπονται τόσο από το «ενισχυμένο εποπτικό πλαίσιο» όσο και από την «κανονικότητα» των «Ευρωπαϊκών Εξαμήνων», όπου εντάσσεται από φέτος και η ελληνική οικονομία.

Φαιό Νταμάρι



«Εδώ είναι Αττική (ωσάν να λες Ελλάδα) φαιό νταμάρι, κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Το αριστούργημα του Αλκη Αλκαίου, με την εξίσου σπαρακτική μουσική του μεγάλου Θάνου Μικρούτσικου, είναι τυφλοσούρτης ανάλυσης της τρέχουσας λεγόμενης εξωτερικής πολιτικής. 
Το αρπάζω μπας και ταραχτεί το φυλλοκάρδι και των μη κομμουνιστών, καθώς παρακολουθούν την πιο απροκάλυπτη προτεκτοράδικη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα δολοφονικά αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα, που ακονίζουν τα νύχια τους στο πετσί των λαών.
 
Φτηνά πεδία βολής για ασκήσεις στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα, βγήκε στα παζάρια και προσφέρει έναντι πινακίων φακής - εξουσίας ο συγκυβερνήτης των Συριζανέλ, βεβαίως εν γνώσει του τέως παιδιού και δις εκλεγέντος πρωθυπουργού της πρώτη φορά ΝΑΤΟικής αριστεράς. Κι από κάτω τα γκεσέμια, πότε τρία, πότε πενηντατρία, να αναρωτιούνται «ποια νυχτωδία το φως σου έχει πάρει και σε ποιο γαλαξία να σε βρω» αριστερά μου, που 'μαθες μόνο να εξυπηρετείς τη μικροπολιτική ψηφοθηρική διαχειριστική του συστήματος, δεξιά μου!

Η επαναστατικότητα και η συνειδητοποίηση δεν περνάνε στο DNA


ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΝ-ΟΠΛΑ. Δεν είναι απλά αρκτικόλεξα, πίσω από αυτά είναι το πρωτοπόρο κομμάτι του λαού με μπροστάρη το ΚΚΕ. Όσο κι αν επικαλούνται κάποιοι την συγγένεια τους με παππούδες, γιαγιάδες με καμάρι, αλλά και με αποστροφή από το μάχιμο ταξικό κίνημα. Να τους πούμε πως δεν περνάει στο DNA καμιά επαναστατικότητα και καμιά συνειδητοποίηση. Δεν λέει τίποτα το συγγενικό αίμα. Δεν συγκινεί από  μόνο του, ούτε κινητοποιεί κανέναν.


Σαν χτες, στις 12 Οκτώβρη του 1944, η Αθήνα απελευθερωνόταν από τη Γερμανική Κατοχή. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι Γερμανοί να εκκενώσουν την πόλη, ο κόσμος ξεχύνεται από συνοικίες, σχολεία, εργοστάσια ζητωκραυγάζοντας. Σύνταγμα, μέχρι Ομόνοια και γύρω δρόμοι πλημμυρίζουν από κόσμο. Παντού ελληνικές και κόκκινες σημαίες. Τεράστια πανό του ΕΑΜ και του ΚΚΕ για λαοκρατία υψώνονται. 1264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό μετράγανε τότε. Μαχητές του ΕΛΑΣ κατεβάζουν τη γερμανική σημαία και υψώνουν την ελληνική.

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΝ-ΟΠΛΑ. Δεν είναι απλά αρκτικόλεξα, πίσω από αυτά είναι το πρωτοπόρο κομμάτι του λαού με μπροστάρη το ΚΚΕ. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν αυτή την 100χρονη πορεία του. Όσο κι αν επικαλούνται κάποιοι την συγγένεια τους με παππούδες, γιαγιάδες με καμάρι, αλλά και με αποστροφή από το μάχιμο ταξικό κίνημα. Να τους πούμε πως δεν περνάει στο DNA καμιά επαναστατικότητα και καμιά συνειδητοποίηση. Δεν λέει τίποτα το συγγενικό αίμα. Δε συγκινεί από  μόνο του, ούτε κινητοποιεί κανέναν.