Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Μαζική συγκέντρωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ


Από τη συγκέντρωση στο Καρπενήσι
Από τη συγκέντρωση στο Καρπενήσι
Μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ευρυτανίας στη συγκέντρωση ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας που διοργάνωσαν δεκάδες σύλλογοι και φορείς την Κυριακή 1 Αυγούστου στο Καρπενήσι.

Από νωρίς το πρωί η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε από κατοίκους που προσήλθαν από κάθε γωνιά της Ευρυτανίας, αλλά και από τη Φθιώτιδα. Ο λαός της περιοχής έστειλε δυναμικό μήνυμα ενάντια στην εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στο σύνολο σχεδόν του ορεινού όγκου της Ευρυτανίας, δεκάδων υδροηλεκτρικών εργοστασίων, αλλά και ενός τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου στη δυτική πλευρά του νόμου, απαιτώντας παράλληλα η Ενέργεια να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συγκέντρωση προσήλθαν μαζικά και συγκροτημένα με αυτοκινητοπομπή και προσυγκέντρωση οι αγρότες και οι νεολαίοι της Δυτικής Ευρυτανίας, με το πανό της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα φωτοβολταϊκά στη Βαλαώρα, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση πάνω από 3.000 στρέμματα, η οποία καλύπτει το 80% περίπου των βοσκοτόπων που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Aίτημα επαγγελματικού προσανατολισμού

 


Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τι ακριβώς επαγγέλλεσθε αλλά το «διά ταύτα» της όποιας εργασίας σας είναι εντυπωσιακό. Και επειδή για όλα καμαρώνετε – και σωστά κάνετε – μαθαίνω τα νέα σας σχεδόν κάθε πρωί, χωρίς να το επιδιώξω μια και κάθε ανάρτησή σας γίνεται viral.

Αξιοσέβαστη κυρία influencer (σας αποκαλώ έτσι με τον επαγγελματικό σας τίτλο, λόγω βαθιάς εκτίμησης προς τα επιτεύγματά σας).

Σας απευθύνομαι αιτούμενη τη βοήθειά σας καθότι έχω εντυπωσιαστεί από την αποτελεσματικότητα της δουλειάς σας.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τι ακριβώς επαγγέλλεσθε αλλά το «διά ταύτα» της όποιας εργασίας σας είναι εντυπωσιακό.

Μεγαλύτερα κέρδη από τις μεταλλάξεις για τους φαρμακευτικούς ομίλους

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εκκληση για «δράση» από τον ΠΟΥ πριν εμφανιστούν οι επικίνδυνες παραλλαγές

 

Copyright 2020 The Associated

Με φόντο την παγκόσμια ανισομετρία στους εμβολιασμούς και τη διαχείριση της πανδημίας από τα καπιταλιστικά κράτη χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και χωρίς ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι «τα κέρδη που αποκτήθηκαν δύσκολα στον αγώνα κατά της COVID-19 χάνονται, καθώς εξαπλώνεται η μεταδοτικότερη παραλλαγή "Δέλτα"».

Η «Δέλτα» «είναι μια προειδοποίηση ότι ο ιός εξελίσσεται, αλλά και μια έκκληση για δράση, να κάνουμε κάτι πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές», σημείωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι απαιτούνται η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας και άλλα μέτρα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όλα τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στη σοβαρή νόσηση και στη νοσηλεία.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε ότι κατά μέσο όρο στις 5 από τις 6 περιοχές του κόσμου που παρακολουθεί ο Οργανισμός τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 80% κατά τις τέσσερις τελευταίες βδομάδες, ενώ στην Αφρική οι νεκροί αυξήθηκαν επίσης κατά 80%.

Η οριακή λειτουργία και οι διακοπές αποκαλύπτουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της απελευθέρωσης και της «πράσινης ανάπτυξης»

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την οριακή λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης:

«Η οριακή λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης, με τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα, τα πανάκριβα τιμολόγια και τον κίνδυνο ενός γενικευμένου μπλακ αουτ, αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της απελευθέρωσης της ενέργειας και τον σχεδιασμό με βάση τις ΑΠΕ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη”.

Για να κρύψει αυτή την πραγματικότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει κι εδώ την “ατομική ευθύνη” του λαού για περιορισμένη κατανάλωση, ενώ ακόμη και οι διακοπές ρεύματος φορτώνονται στα λαϊκά νοικοκυριά, αφού οι μεγάλες ενεργοβόρες ξενοδοχειακές κι άλλες μονάδες δουλεύουν “στο φουλ”.

Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

902gr

«Πράσινες» μπίζνε

 

Από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο 
Από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο
Πηγή: Eurokinissi

 

Δεν πρόλαβε το θερμόμετρο να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς, με τις φλόγες να κατακαίνε ό,τι άφησαν πίσω τους οι περσινές πυρκαγιές, και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής επανήλθε στην αιχμή της αστικής προπαγάνδας.

Όχι βέβαια ως επιβεβαίωση της ανάγκης να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού και του περιβάλλοντος από τις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων και τις πραγματικές αιτίες που κάθε χρόνο μετατρέπουν σε κάρβουνο χιλιάδες στρέμματα δάσους...

Αλλά ως προκάλυμμα για τις τεράστιες ευθύνες του κράτους για τις μεγάλες καταστροφές και ως άλλοθι για τη μεγάλη μπίζνα της «πράσινης ανάπτυξης», που προβάλλεται ως η μόνη «φιλοπεριβαλλοντική λύση» ώστε να αρχίσει ένας νέος γύρος κερδοφόρων επενδύσεων για το κεφάλαιο, που θα στηριχθεί απλόχερα από το κράτος και θα τον πληρώσουν οι λαοί.

Γράφει ο λογαριασμός


Από την μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα καμένης έκτασης, απείλησε αρκετούς οικισμούς, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί αλλά και στη Χάλκη, ενώ πλησίασε και την Κοιλάδα των Πεταλούδων

Eurokinissi

Από την μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα καμένης έκτασης, απείλησε αρκετούς οικισμούς, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί αλλά και στη Χάλκη, ενώ πλησίασε και την Κοιλάδα των Πεταλούδων
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε μια βδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού, ενώ το ποσοστό σε 59,5% για άτομα με εισόδημα κάτω από το λεγόμενο «όριο κινδύνου φτώχειας», τα ψίχουλα δηλαδή που καθορίζει η ΕΕ ως «κατώφλι» της εξαθλίωσης. Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η χειρότερη κατάσταση (88,9%) σε επίπεδο ΕΕ καταγράφεται στην Ελλάδα της «βαριάς τουριστικής βιομηχανίας», αλλά και σε άλλες χώρες με ανεπτυγμένο τον τουριστικό κλάδο (π.χ. η Ιταλία καταγράφει 7 εκατομμύρια άτομα που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά). Αντίστοιχα υψηλά είναι τα νούμερα και για τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.λπ. Ο λογαριασμός λοιπόν συνεχίζει να «γράφει» για τα οφέλη από την αλματώδη ανάπτυξη των τουριστικών μονοπωλιακών ομίλων και την ιλιγγιώδη κερδοφορία τους. Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν να «διαλέξουν» από καμιά δεκαριά διαφορετικές εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις, ενώ συνολικά η εργατική τάξη με το ζόρι παίρνει λίγες ανάσες ξεκούρασης μακριά από το σπίτι. Μια κατάσταση που μέσα στην πανδημία έγινε ακόμα πιο βάρβαρη, με τους εργαζόμενους να «πληρώνουν» και τις συνέπειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων - λάστιχο, παίζοντας την υγεία τους «κορόνα - γράμματα» για να μη θιγούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου. Και, κυρίως, στοιχεία όπως τα παραπάνω καταρρίπτουν για μια ακόμα φορά τους μύθους της «ανάπτυξης για όλους», της «δίκαιης ανάπτυξης» ή όπως αλλιώς βαφτίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη οι αστικές κυβερνήσεις.