Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Τώρα που κλείνουν τα σχολεία μήπως οι διεκδικήσεις των μαθητών δικαιώνονται;

 


Σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση κλείνει τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας!

Σήμερα, ξαφνικά, τα σχολεία είναι χώροι συνωστισμού και μετάδοσης του ιού και η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί!

Αν άκουγαν τους μαθητές, αν υλοποιούσαν τα δίκαια αιτήματά τους, μήπως δεν θα φτάναμε εδώ;

Μήπως τελικά το κλείσιμο των σχολείων αποτελεί την απόλυτη δικαίωση των μαθητικών αιτημάτων;

 

Ρητορικά βέβαια τα ερωτήματα, γιατί κανείς από αυτούς που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση δεν πρόκειται να το παραδεχτεί.

Περί ατομικής ευθύνης, ελευθερίας και «επιλογών»


INTIME NEWS

Μαζί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, μαζί με την προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείρισή της και την άρνησή τους να πάρουν ακόμα και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, τις μέρες αυτές «φουσκώνει» ξανά και ένα ακόμα κύμα ιδεολογικής επίθεσης, με προμετωπίδα την περιβόητη «ατομική ευθύνη».

Στον πυρήνα του έχει την προσπάθεια να βγουν λάδι το εκμεταλλευτικό σύστημα και το αστικό κράτος, να «εμπεδώσει» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα ότι τα όσα ζουν αποτελούν μονόδρομο και ότι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποδεχτούν τη μοίρα τους, να «ακολουθήσουν τις οδηγίες» της κυβέρνησης, του αστικού κράτους, της εργοδοσίας, και να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» για να ξελασπώσει μια ώρα αρχύτερα το κεφάλαιο από την κρίση.

Το κριτήριο

Σε ένα από τα πολλά σχετικά άρθρα διαβάζουμε: «Γι' αυτόν τον λόγο έρχονται διαρκώς νέες απαγορεύσεις και τα "μέτρα" για να αναπληρώσουν την ξεθυμασμένη ενέργεια της ατομικής ευθύνης. Το κράτος αναλαμβάνει να χειριστεί το έλλειμμα ατομικής ευθύνης, τη λειψή και σποραδική της ύπαρξη (...) όμως (...) η ατομική ευθύνη είναι (...) πολύτιμη προίκα όλων των φιλελεύθερων κοινωνιών. Αυτές οι κοινωνίες πατούν στην ατομική κρίση, σε ένα "εγώ τώρα κρίνω" και δεν περιμένω να μου δίνεται, κάθε φορά, η εντολή και το νόημα απέξω ή από "πάνω"» (Ν. Σεβαστάκης, lifo.gr).

Ανακοίνωση για τα μέτρα της κυβέρνησης με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τα μέτρα της κυβέρνησης με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο προβοκατόρικος προπηλακισμός του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ έδωσε τροφή στην κυβέρνηση, αλλά και σε ορισμένους καθηγητές ΑΕΙ, για μια νέα επίθεση ενάντια στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, για τη λήψη μέτρων έντασης της αστυνόμευσης και την ολοκληρωτική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για τη ζύμωση των πιο παραπλανητικών και αντιδραστικών ιδεολογημάτων περί "κόκκινου φασισμού" και "τραμπούκων της Αριστεράς".

Οι τραμπούκοι των γνωστών προβοκατόρικων μηχανισμών, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχουν καμιά σχέση με το "κόκκινο χρώμα" του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Η ιδεολογική - νομοθετική - κατασταλτική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα δικαιώματα των φοιτητών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών είναι κομμάτι της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς, στην υγεία του λαού, στη μόρφωση των παιδιών του, σε συνθήκες που η κρίση βαθαίνει.

Όταν ο Άδωνις απέκλειε δεύτερο λοντάουν (vid)



Βίντεο της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για το νέο lockdown της κυβέρνησης

Η πρώτη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στις 18 Μάη, λίγο μετά τον τερματισμό του πρώτου λοκντάουν, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ:

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστούμε ποτέ ξανά ένα δεύτερο λοκντάνουν κατά τον τρόπο που το ζήσαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο λόγος είναι…»

«Ούτε το φθινόπωρο κύριε υπουργέ;»

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ποτέ στο Μέλλον, για τον εξής λόγο: Στο ενδιάμεσο το κράτος μας προετοιμάστηκε πάρα πολύ καλά…»