Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Ενημέρωση από την σύσκεψη του Σάββατου 30 Μάρτη, για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

 
Το Σάββατο 30 Μάρτη,  στον Εύοσμο, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πρωτοβουλιών και επιτροπών, συλλόγων και κατοίκων για την κοινή δράση για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Στην πρόσκληση πρόταση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ευόσμου ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν οι: Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου, Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου Ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση, με ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας, της επίθεσης της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας, που εξειδικεύεται στον τομέα της υγείας, με υποβάθμιση των υπηρεσιών, κλείσιμο νοσοκομείων, κατάργηση του δικαιώματος στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με γνώμονα την ανάγκη της συμμετοχής και κινητοποίησης των κατοίκων των δυτικών συνοικιών, αποφασίστηκε:
1. Συγκέντρωση ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα, το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 11 πμ, στο Δημαρχείο Ευόσμου.
2. Έκδοση αφίσας για όλες τις Δυτικές Συνοικίες, με κάλεσμα στην συγκέντρωση και αιτήματα:
  • 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ευόσμου.
  • Στελέχωση του κέντρου υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικο, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Πλήρη, ίση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικού βιβλιαρίου.
3. Απεύθυνση στους συλλόγους γονέων, στα σωματεία και στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες και επιτροπές, που δρουν στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
 
 
 




 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου και ανέργων συμπολιτών μας.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28.03.2013 η δεύτερη-για το ίδιο θέμα-συνάντηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου και ανέργων συμπολιτών μας, με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ.Δημήτρη Σαραμάντο...

 Το θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση και υλοποίηση των αιτημάτων που κατέθεσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων και η Επιτροπή Ανέργων στο δημοτικό συμβούλιο στις 22.01.2013  για τη στήριξη των ανέργων συμπολιτών μας.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν εν συντομία τα εξής :

Ø Ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει και προχωράει η καταγραφή των ανέργων. Από την πλευρά μας σημειώσαμε πως πρέπει να γίνει πιο έντονη η προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας, π.χ. με ανακοινώσεις στα σχολεία, ώστε να γίνει γνωστή σε όλους η συγκεκριμένη διαδικασία και ο σκοπός για τον οποίο πραγματοποιείται. Επισημάναμε επίσης την ύπαρξη ανέργων οι οποίοι δεν μπορούν να αποκτήσουν κάρτα ανεργίας λόγω του ότι οφείλουν κάποιο ποσό στον ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ) και για τους οποίους πρέπει να βρεθεί μια λύση, ώστε να μην αποκλειστούν από όποιο μέτρο στήριξης υπάρξει.

Ø Για το θέμα της οργάνωσης της συγκέντρωσης και δωρεάν διανομής τροφίμων, αναφέρθηκε ότι έχει βρεθεί από πλευράς Δήμου, ο συγκεκριμένος χώρος, που θα διατεθεί για τον παραπάνω σκοπό, καθώς επίσης και ότι έχει ξεκινήσει η απεύθυνση σε μια σειρά επαγγελματίες για να στηρίξουν τη συγκέντρωση τροφίμων. Εμείς θέσαμε το ζήτημα πως θεωρούμε πολύ σημαντικό, η υπόθεση της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση του συνόλου των συμπολιτών μας και όχι μόνο κάποιων επαγγελματιών.

Ø Μας κοινοποιήθηκε ακόμα ότι ο Δήμος-ανταποκρινόμενος σε ένα από τα αιτήματά μας- οργανώνει στις 14 Απριλίου νέα πώληση φθηνών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς.

Ø Για την εξασφάλιση φθηνών θερμαντικών μέσων και πιο συγκεκριμένα ξύλων, προτείναμε τη μαζική παραγγελία ξύλων σε επίπεδο Δήμου, από τοπικούς ή μη εμπόρους ή από δασικούς συνεταιρισμούς. Προτείναμε τον μήνα Απρίλιο σαν διάστημα καταγραφής αναγκών και τον Μάιο για έρευνα αγοράς. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, θετικά.

Ø Για το ζήτημα της εξασφάλισης πρωινού κολατσιού στα παιδιά των οποίων οι γονείς αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν μόνοι τους, αποφασίσθηκε να σταλεί έγγραφο άμεσα στα σχολεία, ώστε να γίνει καταγραφή των παραπάνω περιπτώσεων με τη συνεργασία των διευθυντών, των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων. Από τη πλευρά του δήμου, υπήρξε η δέσμευση της προσπάθειας για εξασφάλιση των αναγκαίων τροφίμων,

Ø Για την εξασφάλιση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε άνεργους και άπορους, ο δήμαρχους ανέφερε, ότι θα εξετασθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

   Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, θα συνεχίζει να κινείται στην κατεύθυνση της κοινής διεκδίκησης με τους ανέργους, την κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης και έκφρασης αλληλεγγύης, διεκδικώντας την υλοποίηση μιας σειράς μέτρων που μπορούν να απαλύνουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία ζούμε. Ξέρουμε όμως ότι η λύση στο πρόβλημα που είναι η εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας για όλους και χωρίς προϋποθέσεις  και σε ύψος που να ανταποκρίνεται στο κόστος ζωής, καθώς και το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, απαιτούν την ύπαρξη πολύ ισχυρού λαϊκού και εργατικού κινήματος και προφανώς καμία τοπική κίνηση δεν αρκεί από μόνη της, ό,τι και να κάνει. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε συλλογικά όλοι οι άνεργοι, όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι. Απαιτεί συνεχή αγώνα και ιδιαίτερα πίστη στο ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

·        ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

·        ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

(τηλ. 6977242124, 6945513280)