Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ένοχες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, που έγινε στις 12 Μαΐου, κατά της επένδυσης χρυσού


Ένοχες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνταν για τα προ ημερών επεισόδια στο δάσος των Σκουριών στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού.
Δυο εξ αυτών, μία 25χρονη και μία 40χρονη, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επτά μηνών, η καθεμιά, και η τρίτη, ηλικίας 39 ετών, σε φυλάκιση 6 μηνών και 10 ημερών.
Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.
Οι ποινές είναι με 3ετή αναστολή, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε και στις τρεις το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Την ενοχή των τριών γυναικών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.
Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για προσχηματικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, που έγινε στις 12 Μαΐου, κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που κινούνταν στην περιοχή, ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας.
Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις συντοπίτισσές τους.

Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ (videos)

Συναυλία Ιερισσός 25-05-2013, Α΄μέρος



Συναυλία Ιερισσός 25-05-2013, Β΄ μέρος