Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Καλή αγωνιστική χρονιά


     ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΗ               ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ
 



   ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ





Κάθε υπέρμετρη χαρά, πάντα βασίζεται στην αυταπάτη ότι ο άνθρωπος έχει βρει στη ζωή κάτι που είναι αδύνατο να βρεθεί εκεί –τη μόνιμη ικανοποίηση των απαιτήσεων και των αναγκών του, οι οποίες συνεχώς γεννούν καινούργιες. Από κάθε συγκεκριμένη αυταπάτη αυτού του τύπου πρέπει κανείς να έρχεται αργότερα στα συγκαλά του, και όταν η αυταπάτη εξαφανιστεί, να πληρώνει γι’ αυτήν με πόνο εξίσου πικρό όσο και η χαρά που προκάλεσε η αρχή της. Θα λέγαμε ότι μοιάζει με ένα ύψωμα απ’ το οποίο μπορούμε να κατέβουμε μόνο πέφτοντας.
 
Άρθουρ Σοπενχάουερ – Η τέχνη να είσαι ευτυχισμένος

Πουλώντας τρέλα...


Τα ρίξανε στον... ψυχίατρο και στα εσώψυχα τα αστικά κόμματα τη βδομάδα που πέρασε. Την αρχή έκανε ο Τσακαλώτος, που σε άρθρο του έγραψε ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (της ΕΕ) δρα ως μόνιμος ζουρλομανδύας».
 
 Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ, που σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε για «δίγλωσση κυβέρνηση, σχιζοειδή συμπεριφορά Τσακαλώτου» και ότι «θα χρειαστεί να παρέμβει ψυχαναλυτής». Και μετά ανέλαβε να απαντήσει το Μαξίμου, με σημείωμα στο οποίο λέει ότι «η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι "η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη", μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...».
 Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, η στρατηγική μιας ιμπεριαλιστικής ένωσης όπως η ΕΕ είναι προϊόν «παράλογων εμμονών», η ταξική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εξηγείται με ψυχιατρικούς όρους και η επιστήμη δεν έχει μπορέσει ακόμα να εξηγήσει τους σκυλοκαβγάδες των διαχειριστών του συστήματος και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές τους. Εμείς πάλι, παρά τα τόσα «παράλογα» βλέπουν τα αστικά κόμματα, το βρίσκουμε λογικό: Οσο πιο πολύ «καρφώνονται» για τη στρατηγική τους σύμπλευση, τόσο περισσότερη «τρέλα» θα πουλάνε για να εγκλωβίζουν το λαό στα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Ο νέος χρόνος είναι χρήμα - Τι κρίμα


1. Απίστευτα προβλέψιμος, ο νέος χρόνος παίρνει τη σκυτάλη και σίγουρα θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Για άλλη μια φορά ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο. Αλλά η ζωή είναι μία και μοναδική, το πέρασμα γρήγορο. Είμαστε εδώ για να καταργήσουμε με τις πράξεις μας το 1, 2, 3 του ιστορικού χρόνου και να ορίσουμε εμείς πώς θα κινηθούμε και πότε, για να ξηλώσουμε αυτό το γελοίο κατασκεύασμα των αστών που πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι χρήμα.
 
2. Μόλις κλείσουν τα φώτα της γιορτής του νέου εμπορεύματος «2017», τελειώνει κάθε ρεμβασμός και τα κεφάλια μέσα. Μπροστά μας, βαρετή και γερασμένη, η δημοκρατία θα επανέλθει στη θέση της καχύποπτη όσο ποτέ, μπροστά σε κάθε ταραχή που αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της.
 
3. Οσοι επιμένουν να είναι παραμυθιασμένοι, ας γνωρίζουν πως τα βεγγαλικά τελειώνουν γρήγορα. Θα ξυπνήσουν απότομα στο περιβάλλον των τραπεζιτών, που δεν αναγνωρίζει καμιά άλλη μορφή από το εμπόρευμα. Η εργατική τάξη θα σηκώσει όλο το βάρος αυτού όπως και του προηγούμενου χρόνου. Δεν φτάνει η αλήθεια της στις βιτρίνες των τηλεοπτικών καναλιών. Είτε το θέλει είτε όχι, ο εργαζόμενος οφείλει να υπερασπιστεί τις επιθυμίες, τους πόθους και τα σχέδια που έχει για τη ζωή, αλλιώς θα εξαφανιστεί.