Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τις ΗΠΑ -Ένας και πλέον στους τρεις νέους Αμερικανούς βλέπουν θετικά τον κομμουνισμό και το μαρξισμό



Παρά τον ορυμαγδό αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, που έχει απήχηση κυρίως σε μεγαλύτερες γενιές, ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ότι η εξίσωση κομμουνισμού – φασισμού δεν περνά στον επιθυμητό για την άρχουσα τάξη βαθμό σε καμία ηλικιακή ομάδα. 

Πολλά έχουν γραφτεί για τους λεγόμενους millenials, δηλαδή τους νέους από 23 έως 38 και το ναρκισισμό τους, την αποστροφή τους από την πολιτική και άλλα σε παρόμοιους τόνους. Φαίνεται όμως πως η απολιτικοποίηση δεν είναι ένα συνολικό φαινόμενο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ηλικιακή αυτή κατηγορία στις ΗΠΑ και μάλιστα ότι σε έναν απροσδόκητο βαθμό οι αναζητήσεις τους περιλαμβάνουν και έντονο ενδιαφέρον για τη μαρξιστική και κομμουνιστική ιδεολογία, ενάντια στη συστηματική αντικομμουνιστική προπαγάνδα που βιώνουν εξ απαλών ονύχων.

18η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 29-10-2019


Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην 18η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου 29-10-2019 και τα τρία ψηφίσματα που πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

 




ΨΗΦΙΣΜΑΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο καύσης απορριμματογενών αποβλήτων, ως φθηνό καύσιμο στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» και οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο, όπως στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία και απαιτεί μία σειρά από μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

            Η καύση των παραπάνω απορριμμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή και εκπομπή οργανικών ενώσεων όπως διοξίνες,φουράνια, οξείδια του αζώτου. Αυτά προκαλούν καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαταραχές στο αναπνευστικό και ουροποιητικό σύστημα, υπέρχρωση δέρματος και υπερτρίχωση, πολυνευροπάθεια, αδυναμία στα κάτω άκρα, αισθητικές διαταραχές (όραση, ακοή, όσφρηση και γεύση), μέχρι και ψυχιατρικές διαταραχές.

Καθόλου «τυφλή»… Δικαστήριο αθώωσε «παλικαρά» εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια και καταδίκασε την παθούσα για «απειλή»



Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα, έλεγε μια παλιά ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Κάθε άλλο παρά «τυφλή» είναι λοιπόν η δικαιοσύνη και το αποδεικνύει η ίδια με τις αποφάσεις τις.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα, έλεγε μια παλιά ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Κάθε άλλο παρά «τυφλή» είναι λοιπόν η δικαιοσύνη και το αποδεικνύει η ίδια με τις αποφάσεις τις. Την περίοδο που πολλά δικαστήρια κρίνουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, μια απόφαση δικαστηρίου έρχεται στην ουσία να τιμωρήσει τη συνδικαλιστική δράση. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το δικαστήριο κάνοντας χρήση της νέας νομοθεσίας αθώωσε τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια στο κεφάλι και στο σώμα, μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή Εργασίας και έκρινε ένοχη την παθούσα συνδικαλίστρια για «απειλή», επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 3 μηνών! «Καλούμε την εργατική τάξη του νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, να καταδικάσει τέτοιου είδους περιστατικά, να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στα αστικά δικαστήρια να αφήσουν ελεύθερους τους εργοδότες να αλωνίζουν μέσα στους χώρους δουλειάς, μετατρέποντας τους σε σύγχρονες γαλέρες, καταδικάζοντας κάθε τίμιο εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ψυχρός Πόλεμος» για την Ανταρκτική; 💥 «Μάχη» για τον έλεγχο Βόρειου και Νότιου Πόλου;





Στα δύο χωρίζει τον πάγο το ρωσικό παγοθραυστικό Yamal, ανοίγοντας δρόμο προς νέους ορίζοντες στη Βόρεια Θάλασσα.
Οι ακραίες συνθήκες δεν φαίνεται να στέκονται εμπόδιο στο πυρηνοκίνητο θηρίο των 75.000 ίππων -αντίθετα διασκεδάζει…

Θεωρητικά, η πράξη του είναι παράνομη, αφού σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ανταρκτικής του 1961, καμία χώρα δεν ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα στο νότιο πόλο και δεν μπορεί να διατηρεί εκεί στρατιώτες ή άλλους κρατικούς υπαλλήλους. Αυτή όμως η σφραγίδα του διαβατηρίου, που σήμερα αποτελεί ένα «διπλωματικό αστείο» των επιστημόνων που ζουν στην περιοχή, σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πολέμου, ανάμεσα στους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη.
Στην καρδιά της αντιπαράθεσης, βρέθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες για πρώτη φορά έθεσαν ανοιχτά το θέμα στρατιωτικοποίησης της Ανταρκτικής. Ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν, διοικητής της Αμερικανικής Αεροπορικής Δύναμης Ειρηνικού υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να έχουν στην Ανταρκτική τις ίδιες δυνάμεις που έχουν και στην Αρκτική». Το μήνυμα ήταν ότι, όπως οι ΗΠΑ στέλνουν στο βόρειο πόλο πυρηνικά υποβρύχια, πλοία του πολεμικού ναυτικού και σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-22 Raptors, το ίδιο θέλουν να κάνουν και στο νότιο πόλο.

Σχόλιο για την ανιστόρητη ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Στρ. Σιμόπουλου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης



Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για την ανιστόρητη ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αναφέρει: 
«Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Σιμόπουλος, σε χτεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι τάχα οι Γερμανοί ναζί κατακτητές της Θεσσαλονίκης εγκατέλειψαν την πόλη από μόνοι τους και αμαχητί στις 30 Οκτωβρίου 1944 και ότι μετά την αποχώρησή τους μπήκε στην πόλη ο ΕΛΑΣ.

"Αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους …τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα"… αυτή η φράση ταιριάζει "γάντι" στην ανακοίνωση του κ. Σιμόπουλου. Ο βουλευτής της ΝΔ και άλλοι πριν από αυτόν που παραχαράσσουν την Ιστορία κάνουν πως δεν άκουσαν ή δεν είδαν τα πάμπολλα ντοκουμέντα για τις σκληρές και αιματηρές μάχες που έδωσαν τμήματα του ΕΛΑΣ ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου, ΧΑΝΘ κ.ά.) για την απελευθέρωση της πόλης στις 30 Οκτώβρη 1944.

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ''SILLY WALK'' ΤΩΝ ''MONTY PYTHON'' !!! [ video ]



Το θεατρικό σκετς των κοριτσιών παραπέμπει ευθέως στο «Silly Walk» των Monty Python.

Τι ήταν όμως αυτός ο «χορός»; Σε τι αναφερόταν και τι συμβόλιζε;

 



Με το κεφάλι κάτω


Σκίτσο του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 31 Οκτώβρη

Η συζήτηση για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, μετά το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Β. Μακεδονία, αλλά και η αναζωπύρωση σ' αυτό το φόντο της αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρουσιάζουν για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα «με το κεφάλι κάτω» και αξιοποιούνται για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Οι καθυστερήσεις στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Δυτικών Βαλκανίων εμφανίζονται ως παράγοντας «αστάθειας» και «αποσταθεροποίησης» της περιοχής, επειδή αφήνουν χώρο σε ανταγωνίστριες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα. Την ίδια ώρα, όμως, είναι αυτός ο σχεδιασμός ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που οξύνει τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ναρκοθετεί την περιοχή, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους λαούς.

Πολυεργαλεία για κάθε χρήση...




Από το Σάββατο, που με θριαμβευτικό τρόπο ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, η εξόντωση του περιβόητου αρχηγού του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ξεδιπλώνεται ένα μπαράζ αναλύσεων και δημοσιευμάτων που μιλάνε για ένα «σημαντικό βήμα στον πόλεμο κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», αλλά και για την «ανάγκη ο αγώνας να συνεχιστεί». Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν από το ΝΑΤΟ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμ. Μακρόν, μέχρι άρθρα σε αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ελληνικές αστικές εφημερίδες, με στόχο (τι άλλο;) να διατηρείται ενεργή η απειλή από την «τρομοκρατία» (στην προκειμένη περίπτωση από τους ισλαμιστές) και να αξιοποιείται ως πρόσχημα για επεμβάσεις και πολέμους, αλλά και για μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών, στο όνομα της διαφύλαξης τάχα της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, βέβαια, οι ΗΠΑ δήλωσαν για άλλη μια φορά ότι θα εξακολουθούν να φυλάνε τις συριακές πετρελαιοπηγές για να ...μοιράζεται καλύτερα ο πλούτος.