Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγέλλει πως του επιβλήθηκε πρόστιμο με... «ενοχοποιητικό» στοιχείο τον «Ριζοσπάστη»!

 

 

Επιστολή - καταγγελία από εθελοντή αιμοδότη που του επιβλήθηκε πρόστιμο κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο από αστυνομικούς, αν και τηρούσε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όπως καταγγέλλει, «ενοχοποιητικό» στοιχείο ήταν ότι είχε μαζί του τον «Ριζοσπάστη» και μάσκα που έγραφε «και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή». 

Ολόκληρη η επιστολή του εθελοντή αιμοδότη που δέχθηκε πρόστιμο, προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη:

«Κύριοι υπουργοί,

Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών «Να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος», ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, ξεκίνησα χτες από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα «χεράκι βοήθειας» στους ήρωες υγειονομικούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Εμβόλια...

 

Πηγή: Associated Press

Της Κάλι Καρά

Φαρμακοβιομηχανίες και καπιταλιστικά κράτη επιδίδονται σε μια κούρσα ανταγωνισμού για το εμβόλιο-εμπόρευμα κατά του κορονοϊού.

Η κούρσα του ανταγωνισμού μεταξύ κρατών και φαρμακευτικών επιχειρηματικών ομίλων για την ανάπτυξη εμβολίου και θεραπείας κατά του νέου κορονοϊού Covid-19 φαινομενικά «τραβάει μπροστά» την επιστήμη. Στην πραγματικότητα, το κυνήγι του κέρδους όχι μόνο δεν αποτελεί «κινητήρια δύναμη» της προόδου, αντίθετα η επιστημονική έρευνα μαζί με τους καρπούς της φρενάρονται σημαντικά.

Οι φαρμακοβιομηχανίες επιδίδονται σε μια κούρσα ανταγωνισμού, αποκρύπτοντας η μια από την άλλη πολύτιμη πληροφόρηση στερώντας την έγκαιρη ανταλλαγή επιστημονικών δεδομένων και την απαραίτητη διεπιστημονική συνεργασία, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και να επιταχύνουν τη διάθεση των εμβολίων.

Ο λογαριασμός

 

Πηγή: Eurokinissi

Τα «μεγάλα μαχαίρια» έχουν βγει ξανά στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινάει σήμερα, με βασικό μενού τους «μηχανισμούς» για τη διαχείριση της νέας καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία επιδρά καθοριστικά η πανδημία.

Οι μεγάλες «αβεβαιότητες», οι προβλέψεις για ύφεση πάνω από 8% για το 2020, που έρχονται να προστεθούν στην οικονομική επιβράδυνση των προηγούμενων χρόνων, τα ζητήματα επιμερισμού των τεράστιων κρατικών πακέτων ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και της πίεσης που αυτά ασκούν στα ελλείμματα και τα χρέη, αποτελούν παράγοντες που οξύνουν τις αντιθέσεις, στο έδαφος της ανισόμετρης ανάπτυξης.

Τις αντιθέσεις αυτές αποτυπώνουν, για παράδειγμα, οι σκυλοκαβγάδες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απειλή άσκησης βέτο από Ουγγαρία και Πολωνία.

Μιντιακός Αυταρχισμός


Eurokinissi

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η Εκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τα έτη 2018 - 2019. Σε αυτήν, εκτός των άλλων δημοσιεύονται και τα στοιχεία για την προβολή των πολιτικών κομμάτων στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δημόσια και ιδιωτικά. Αρκεί μία απλή και γρήγορη ματιά για να διαπιστώσει κανείς την πλήρη καταστρατήγηση της αρχής της αναλογικής εκπροσώπησης των κομμάτων, η οποία προβλέπει ότι κάθε κόμμα δικαιούται χρόνο προβολής στα δελτία ειδήσεων και τις πολιτικές εκπομπές τουλάχιστον ίσο με το εκλογικό του ποσοστό.

Θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν κόμματα, με πρώτο και κύριο το εκάστοτε κυβερνητικό, που υπερεκπροσωπούνται, με ποσοστά της τάξης του 60% και 70%, και κόμματα που υποεκπροσωπούνται, με ποσοστά κάτω από αυτά που πήραν στις εκλογές. Υπάρχουν επίσης κόμματα που αν και δεν είναι κυβερνητικά, π.χ. το ΚΙΝΑΛ, απολαμβάνουν μονίμως ευνοϊκής μεταχείρισης, γιατί έχουν το ρόλο του «μπαλαντέρ» και του πιθανού κυβερνητικού εταίρου στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πού το πάνε με τη Frontex;

 


Τον επικίνδυνο ρόλο της Frontex στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και την αξιοποίηση της παρουσίας στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, για την προώθηση ευρύτερων σχεδιασμών, που ναρκοθετούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει ένα διαβαθμισμένο «εσωτερικό σημείωμα», με ημερομηνία 10 Νοέμβρη, σχετικά με την άμεση συνοριακή παρέμβαση (Rapid Border Intervention - RBI) της Frontex στην Ελλάδα το 2020.

Το εμπιστευτικό έγγραφο αφορά τις επιχειρήσεις «RBI Aegean 2020» και «RBI Evros 2020», που «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας, στο όνομα της διαχείρισης του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού. Η εμπλοκή της Frontex σε αυτές και σε προηγούμενες επιχειρήσεις, ειδικά μετά την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, έγινε με πρόσκληση της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η Frontex παρουσιάστηκε και συνεχίζει να διαφημίζεται ως «εγγυητής των συνόρων της Ευρώπης», άρα και της Ελλάδας, και ως «ασπίδα» στην τουρκική επιθετικότητα. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική...