Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ο βήχας του κορονοϊού και η ενόχληση των Ελληνικών Hoaxes με την Κούβα δεν κρύβονται – Περί “παραπληροφόρησης” για την Ιντερφερόνη Άλφα 2Β



Πίσω από επιστημονικοφανείς περικοκλάδες προσπαθούν απλώς να κρύψουν ότι βασικό πρόβλημά τους είναι ότι υπάρχει ένα κουβανικό φάρμακο που φαίνεται να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς κορονοϊού στους οποίους έχει χρησιμοποιηθεί. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών, τα fake news και η σπερμολογία για τον COVID – 19 είναι λογικό να οργιάζουν. Εξάλλου ακόμα και οι εκτιμήσεις κατά τεκμήριο ειδικών με το αντικείμενο στη χώρα μας και διεθνώς δε συγκλίνουν απαραίτητα μεταξύ τους. Σίγουρα θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν στιβαρά επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με την προέλευση, τις ακριβείς ιδιότητες και φυσικά τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας. Εκ των πραγμάτων μέχρι τότε θα διατυπώνονται εκτιμήσεις και θεωρίες, άλλες σοβαρές, άλλες λιγότερο, άλλες καλοπροαίρετες κι άλλες σκανδαλοθηρικές και κακόβουλες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Δεν θέλουμε χειροκροτήματα - Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά




«Δεν θέλουμε να μας χειροκροτήσετε, γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά», υπογραμμίζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απευθύνοντας έκκληση «έστω την ύστατη στιγμή, αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε».

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή της:

ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ



Κοντολογίς, άντε και τα ‘πλυνες τα χέρια. Τα ανομήματα να δούμε πώς θα πλύνουμε. 

Άντε και το νόμισμα να ‘χει δυο όψεις. Άντε και η μια να είναι η πανδημία του κορονοϊού. Με την άλλη όψη του εκβιασμού, τι κάνουμε είναι το ζητούμενο. Κοντολογίς, άντε και τα ‘πλυνες τα χέρια. Τα ανομήματα να δούμε πώς θα πλύνουμε. Και τα ανομήματα συσσωρεύτηκαν δεκαετίες ολόκληρες κι όχι βδομάδες του ιού. Χρόνιο καπιταλιστικό νόσημα, με φριχτές εξάρσεις όπως τώρα, η οξεία εκμετάλλευση και η αρπαχτή κερδοφορία, η καλπάζουσα εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ. Δεν την λένε και τυχαία καρκινική γραφή. Χρόνια κόβεται τιμολόγιο απ’ τις ζωές των άλλων, τώρα κόβεται κι από το θάνατό τους. Στις ΗΠΑ ο Τραμπ κόβει τόσες πτήσεις αεροπλάνων όσες του χρειάζονται, κι από κει που του χρειάζονται, ώστε να μπορεί να στηρίξει τη χρήση κρατικών (ομοσπονδιακών) κονδυλίων και να στηρίξει τις τουριστικές του επενδύσεις αλλά και των φίλων του, όπου Γης. Στην Ελλάδα τα τραμπάκια που δε φαίνονται, άρχισαν ήδη τους αντεργατικούς τραμπουκισμούς τους, κι ας μην είναι τα νιτερέσα τους στους χρηματιστηριακούς γκρεμνούς.

Γεγονός από τη Δευτέρα 16 Μάρτη το ολοκαίνουργιο site της ΚΝΕ!



Το ολοκαίνουργιο site της ΚΝΕ είναι γεγονός! Με βάση την Απόφαση του 12ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, στο πλαίσιο της βελτίωσης και αναβάθμισης της παρέμβασης της ΚΝΕ στο διαδίκτυο, ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Μάρτη 2020 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο, ανανεωμένο site της ΚΝΕ.

Για να μαθαίνεις τι λέει η ΚΝΕ από την ίδια την ΚΝΕ ανά πάσα στιγμή! Οι θέσεις, οι δράσεις, η Ιστορία, οι εκδόσεις, οι ανακοινώσεις μας με ένα κλικ στην οθόνη σου, στο kne.gr!