Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σαββατιάτικα (107) - τα παναμέζικα

 

Από το εξαιρετικό ιστολόγιο Cogito ergo sum

Σαββατιάτικα (107) - τα παναμέζικα

*** Φέσσας Θεόδωρος, Φειδάκης Γεώργιος (1) *** Όσο Κωλόχαρτος και Βορίδης θα κατηγορούν άλλους (έστω και τον Τσεκελώτο) για ξεπούλημα της χώρας, τα Σαββατιάτικα θα έχουν λόγο ύπαρξης. *** Συγγνώμη, αυτός ο Μαρτίνης που μπαγλαρώσανε για μίζες 3,2 εκατ., είναι ο γνωστός, ο κολλητός τού μητσοτακέικου; *** Μα δεν θα αφήσουν κανέναν αγνό πατριώτη που να μη τον σπιλώσουν αυτοί οι βρομοκομμουνιστές τού ΣυΡιζΑ; *** Έπαιρνε η Παναγιωταρέα επί Μαρτίνη 8.000 τον μήνα για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του "Ερρίκος Ντυνάν"; *** Εμ, έτσι εξηγείται που μετά ανέλαβε και τις δημόσιες σχέσεις στην Αμφίπολη. *** Λογικό είναι να πας από το νοσοκομείο στον τάφο. *** Αρέσει σε 7.661 η σελίδα τής
Λόρδε μου, η αριστοκρατία δεν κρύβεται
Παναγιωταρέα στο Φέισμπουκ; *** Ζωντανούς; *** Τσουπίδης Παναγιώτης και Αναστασία, Φάις Σάμ (2) *** Μη μου πείτε ότι δεν ήταν πανέξυπνη η ντρίπλα τής κυβέρνησης να φορολογήσει το υγρό των ηλεκτρονικών τσιγάρων! *** Άντε πια, με τους χλεχλέδες, που θέλανε να κόψουνε το τσιγάρο τζάμπα. *** Αλέξη, τώρα σειρά για φορολόγηση έχουν τα κομπολόγια. *** Όταν λέτε ότι ο Κωλόχαρτος διδάσκει σε σεμινάρια αριθμολογίας, εννοείτε ότι υπάρχουν κάποιοι που πληρώνουν για να τον ακούνε; *** Ωρέ, Τατιάνα λέμε, που είναι και τζάμπα! *** Χιούμορ Βουλγαράκη: "Αν δε πίνεις,δε καπνίζεις,δε τρως, δεν έχεις αμάξι, σπίτι,τηλέφωνο,τηλεόραση δε πληρώνεις κανένα φόρο...Τέλειο κόλπο!" *** Γιώργο μου, πόσο αγράμματος είσαι που δεΝ ξέρεις ότι άλλο το ΔΕ κι άλλο το ΔΕΝ; *** Α! τα σπίτια δεΝ μας απασχολούν γιατί τα έχουμε σε οφσόρ και δεΝ πληρώνουμε. *** Με πιάνεις, μπαγασάκο, έτσι; *** Μπερνίτσας Παναγιώτης, Μολυβιάτης Γεώργιος (3) *** Έχει κανείς να μου δώσει τίποτε πληροφορίες γι' αυτή την ΜΚΟ τής Εκκλησίας, την "Αποστολή"; *** Κάποιος μου είπε ότι φτιάχτηκε μόλις διαπιστώθηκε ότι η προηγούμενη ΜΚΟ, η "Αλληλεγγύη", βρέθηκε φεσωμένη με 9,5 μύρια και θέλω να δω κάτι. *** Συρμαλένιος, βουλευτής ΣυΡιζΑ: "Δεν μπορώ να μην ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο γιατί έτσι θα έκανα το χατίρι της αντιπολίτευσης." *** Νίκο μου, πας καλά; *** Για να παίζετε τις κουμπάρες με την αντιπολίτευση σας ψήφισε ο κόσμος; *** Φιλικά στο λέω: κάνε σύντομα μια αξονική εγκεφάλου να βρεθεί η βλάβη.

Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό, ότι πρέπει να παλέψει να ανατρέψει συνολικά αυτό το σύστημα, γιατί η κυβέρνηση και τούτη και οι προηγούμενες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να υπηρετούν ωμά, κυνικά πια τα συμφέροντα του κεφαλαίου




ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Υποκριτική αλλαγή ρόλων γύρω από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)




Τοποθετούμενος πάνω στο θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που έθεσε το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί του Σαββάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέδειξε την υποκρισία όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Θαρραλέα Συριζαίικη αναδιανομή του πλούτου…

skitso-anaptyksh-palio-syriza-ploutos-ftwxeia


«Δεν κόβουμε το ΕΚΑΣ γενικώς, κόβουμε σε αυτούς που δεν το δικαιούνται. Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι πάρα πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και που δεν το δικαιούνται. Υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι παρανόμως έπαιρναν το ΕΚΑΣ, από αυτούς θα κοπεί και θα ζητηθεί να επιστραφεί».

Αυτήν την έντιμη και θαρραλέα δήλωση έκανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή και έπεσαν πάνω της να την φάνε!

Γιατί;! Γιατί είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρίες για τους παλιόγερους που τσεπώνουν το ΕΚΑΣ αποκρύπτοντας άλλες πηγές πλουτισμού που διαθέτουν κάνοντας τους καστανάδες, τους μπαλονάδες, τους μικροπωλητές και άλλα! Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε αήθεις επιθέσεις επειδή τόλμησε να εκφράσει αυτό για το οποίο ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ! Το κόμμα της Αριστεράς ήρθε στην εξουσία μιλώντας για αναδιανομή του πλούτου! 

Έταξε στον κόσμο ότι θα πάρει από τους πλούσιους και θα δώσει στους φτωχούς κι αυτό ακριβώς κάνει. Παίρνει από τους κωλόγερους που γεμίζουν τα σεντούκια τους, τσεπώνοντας παρανόμως το ΕΚΑΣ και αποκρύπτοντας τα υπόλοιπα εισοδήματά τους και δίνει στους αναξιοπαθούντες βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν τα μαγαζάκια τους, ώστε να μην πεινάσουν τα παιδάκια τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο θαρρετά οφείλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του κάνοντας πράξη αυτό που κι ο λεβέντης πολιτικός του συνιστά! Να κόψει δηλαδή τελείως τις συντάξεις! Τι τους θέλουμε τους κωλόγερους! Ας ψοφήσουν! Χώρια που δίνουν από τις συντάξεις στα παιδιά και στα εγγόνια τους χωρίς να το δηλώσουν στην εφορία!

Βρε ουστ παλιοτόμαρα που οι παππούδες παίρνουν παράνομα τις συντάξεις τις οποίες πλήρωσαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους. Βρε ουστ κοπρόσκυλα που λέγατε γραφικούς και όργανα της Δεξιάς, όσους φώναζαν ότι θα έρθετε για να τελειώσετε την βρομοδουλειά που δεν μπορούσαν να τελειώσουν οι Πασοκοδεξιοκουβελοκαρατζαρουραίοι!

Νάβις

Χαρίλαος Φλωράκης: Σημειώσεις για την αντεπανάσταση, τον σοσιαλισμό και τον οπορτουνισμό



 

harilaos_kentriki1

Χαρίλαος Φλωράκης: Σημειώσεις για την αντεπανάσταση, τον σοσιαλισμό και τον οπορτουνισμό



Επιμέλεια: Νίκος Μόττας* // Στο Ατέχνως
Στις 22 Μάη συμπληρώνονται 11 χρόνια από το “φευγιό” του Χαρίλαου Φλωράκη. Πέρυσι τέτοια εποχή, με αφορμή τα δέκα χρόνια απ’ το θάνατο του, είχαμε επιχειρήσει να προσεγγίσουμε πτυχές της ζωής και δράσης του αλύγιστου κομμουνιστή, του αγωνιστή καπετάνιου και λαϊκού ηγέτη, του επί σχεδόν 20 χρόνια στυλοβάτη-Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ.
Φέτος, αντί οποιουδήποτε άλλου αφιερώματος, παραθέτουμε σημειώσεις του ίδιου του Χαρίλαου για τις αντεπαναστατικές ανατροπές της περιόδου 1989-1991 στην ΕΣΣΔ και την ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για σημειώσεις που- όπως αναφέρει ο Χρήστος Θεοχαράτος- «διαποτίζονται από ένα πνεύμα νηφαλιότητας και λαϊκής σοφίας- με μοναδική εξαίρεση μιά μικρή δέσμη από αυτές, που είναι γραμμένες με οργή και με αγανάκτηση και που πρέπει- λογικά- να γράφτηκαν από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το καλοκαίρι του 1992. Είναι οι σημειώσεις που αναφέρονται στις ανατροπές, στι χάος, στις προδοσίες και στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στην αποθράσυνση του ιμπεριαλισμού και της “νέας τάξης” στην “δημοκρατική” Ευρώπη και στη “δημοκρατικότερη” Αμερική». Στο τέλος κάθε σημείωσης, σε παρένθεση, αναφέρεται η κατά προσέγγιση και με βάση τα συμφραζόμενα χρονολογία κατά την οποία γράφτηκε.

***

«Αποχωρούν, λέει, τα πρώτα σοβιετικά στρατεύματα από την Ανατολική Γερμανία. Άρα, οι Γερμανίες ενώνονται. Κι εμείς που πιστεύαμε ότι η σοβιετική παρουσία στη Γερμανία διασφαλίζει την παγκόσμια ειρήνη; Κι εμείς που θεωρούσαμε τη σοβιετική παρουσία στη Γερμανία στρατηγικό πλεονέκτημα του σοσιαλισμού; Ποιος να μας πείσει ότι δεν πρόκειται για στρατηγική αναδίπλωση και υποχώρηση; Ποιος να μας πείσει ότι δεν πρόκειται για ήττα; Αλήθεια, οι σημερινοί Σοβιετικοί ηγέτες (θου κύριε φυλακή τω στόματί μου) αναλογίστηκαν ότι, και να φύγουν οι ζωντανοί στρατιώτες τους, οι νεκροί που μένουν πίσω είναι υπερτριπλάσιοι;…» (Αύγουστος 1990, όταν έγινε γνωστή η είδηση για την αποχώρηση των πρώτων Σοβιετικών από την Αν.Γερμανία).

***

«Τι σόι πραξικόπημα είναι αυτό που περιορίζεται στο κέντρο της Μόσχας; Αν είναι πραγματικό, γιατί δεν απλώνεται; Και αν δεν μπορούσε να απλωθεί, γιατί έγινε; Αν έγινε για να…αποτύχει, τότε, αντίο Σοβιετική Ένωση. Η αντίδραση θα κάνει σημεία και τέρατα σε βάρος του λαού και του σοσιαλισμού» (20 ή 21 Αυγούστου 1991).

***

«Το γερμανικό “λύνεται” χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά! Τι και αν τρίζουν τα κόκκαλα του Κόνιεφ και του Ζούκοφ και εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών και αξιωματικών; Η “νέα σκέψη” του Γκορμπατσόφ και του Γιέλτσιν αξίζει περισσότερο από μιλιούνια κορμιά ηρώων…» (Σεπτέμβριος 1991).