Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Από τότε που έπεσε το τείχος του Βερολίνο!


Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ !!! 

 

 
Χαρά! Χαρά να δουν τα μάτια σου τότε που έπεφτε το τείχος του Βερολίνο!
Πανηγύριζαν τότε οι ψευτοαριστεροί γιατί έλεγαν ότι τέλειωσε ο ψυχρός πόλεμος και η ανθρωπότητα θα ζήσει χωρίς τον φόβο του πολέμου, με ευημερία και ασφάλεια! Πανηγύριζαν οι ψευτοαριστεροί την ώρα που είχαν παγώσει και δίσταζαν να πανηγυρίσουν οι δεξιοί με την πτώση του τείχους του Βερολίνο!


 

 

Με σχέδιο και επιμονή για την οργάνωση της πάλης του λαού



Μεθαύριο, Τρίτη 14 Φλεβάρη, θα διαδηλώσουν στην Αθήνα μικρομεσαίοι αγρότες απ' όλη την Ελλάδα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Τη μέρα εκείνη, οι αγρότες θα συμπληρώνουν περισσότερες από 20 μέρες στα μπλόκα, παλεύοντας να επιβιώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τους ξεκληρίζει, έχοντας απέναντι τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την ΚΑΠ της ΕΕ.
 Ολοι αυτοί, μονοπωλιακοί όμιλοι, κυβέρνηση, αστικά κόμματα και επιτελεία, επιστράτευσαν τις προηγούμενες μέρες κάθε μέσο και επιχείρημα για να συκοφαντήσουν, να λοιδορήσουν, να υπονομεύσουν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να σπάσουν τα μπλόκα. Δεν το κατάφεραν, και σ' αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς του κινήματος άπλωσαν δίχτυ αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Αναδείχτηκε επίσης και αυτή η πλευρά: Η επίθεση που δέχτηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αναντίστοιχη με την εικόνα που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τα διάφορα κυβερνητικά και άλλα κέντρα ότι τα μπλόκα είναι «επετειακά», ότι φέτος οι κινητοποιήσεις είναι ξεφτισμένες και ότι αυτό μεταφράζεται σε κατανόηση, αν όχι σε αποδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης και στον αγροτικό τομέα.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί τόσος φθόνος και τέτοια επιθετικότητα απέναντι στα μπλόκα; Γιατί τόση συκοφαντία και προσπάθεια υπονόμευσης του πανελλαδικού συντονισμού, με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων; Γιατί τόσο άγχος από την κυβέρνηση να αποδείξει στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα ότι οι κινητοποιήσεις είναι αδικαιολόγητες, επειδή τα αιτήματα των αγροτών έχουν τάχα ικανοποιηθεί μετά τις περσινές κινητοποιήσεις;

Εξαγωγές


Ο γγ του υπουργείου Εργασίας, σε συνέντευξή του σε ιταλικό περιοδικό, «βλέπει» ξανά δικαίωση στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις, όταν αυτό αποφάσισε το ακριβώς αντίθετο. Παρουσιάζει τις θέσεις του ΔΝΤ ως ακραίες για τα Εργασιακά σε αντιδιαστολή με όσα συμβαίνουν στην «Ευρώπη», λίγες μέρες μετά την έκθεση της ΕΚΤ που καλεί σε ολική εξουδετέρωση των Συλλογικών Συμβάσεων... Βλέπει «μείωση της ανεργίας» και υποστηρίζει την «πραγματική, αξιοπρεπή, προστατευμένη και εγγυημένη απασχόληση», λίγες μόλις μέρες μετά τις νέες ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ με προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης φτηνού εργατικού δυναμικού. Οπως φαίνεται, τα κυβερνητικά στελέχη καταλαβαίνουν ότι χόρτασαν τους Ελληνες εργαζόμενους από παχιά λόγια και είπαν να κάνουν και εξαγωγές στην Ιταλία...