Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν τους βγήκε

 


Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο ...δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τον υπουργό της εργοδοσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, που «έθαψαν» στα χθεσινά τους φύλλα την απεργία και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Ακόμα και εκεί που κάτι γράφτηκε, το ρεπορτάζ πέρασε μάλλον από την ...έγκριση του Γεωργιάδη πριν δημοσιευτεί. Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί. Κυβέρνηση και αστικά επιτελεία θα ήθελαν το νομοσχέδιο να περάσει άβρεχτο, χωρίς αντιδράσεις, και έκαναν τα πάντα γι' αυτό: Το δημοσιοποίησαν καλοκαιριάτικα, προσπάθησαν να το αμπαλάρουν με τζούφιες τροπολογίες για τις τριετίες, έβαλαν τη ΓΣΕΕ και άλλους εργατοπατέρες να υπονομεύσουν ανοιχτά την οργάνωση του αγώνα, αμόλησαν τα σκυλιά της εργοδοσίας να γαβγίζουν για τις «θετικές διατάξεις» του νομοσχεδίου και να απειλούν μέσα στους χώρους δουλειάς όποιον σκέφτεται να απεργήσει. Δεν τους βγήκε όμως. Οι εργαζόμενοι έμαθαν για το τερατούργημα, παρά το πέπλο σιωπής και προπαγάνδας που άπλωσαν οι μηχανισμοί κυβέρνησης και εργοδοσίας. Και όχι μόνο αυτό. Συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, ξεπερνώντας φόβους και αναστολές, κάλπικα διλήμματα και απειλές. Η απόρριψη του νομοσχεδίου είναι καθολική από τους εργαζόμενους και κανένας δεν περιμένει από τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ να το «πιστοποιήσει». Και μόνο το γεγονός ότι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ σε απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων φανερώνει ποιος είναι ο πραγματικός τους φόβος: Οτι η απεργία έγινε ενάντια σε θεούς και δαίμονες, με εκατοντάδες αποφάσεις «από τα κάτω». Αυτή είναι η επιτυχία της, και ταυτόχρονα η καλύτερη παρακαταθήκη για τη συνέχεια ενάντια στον άθλιο νόμο. ΥΓ. Αλλη μια ...δημοσιογραφική (και όχι μόνο) «επιτυχία» της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ότι ο Γεωργιάδης υιοθετεί τα δημοσιεύματά της για την απεργία, προκειμένου να «απαντήσει» στο ΚΚΕ, πραγματικά μας ξεπερνάει!

Το ... κόκκινο «αντίδοτο»

 

Copyright 2023 The Associated

«Amber Alert» για τους κυβερνητικούς υποψηφίους σε Περιφέρειες και δήμους

Προεκλογική εκστρατεία σε ...αποστειρωμένα περιβάλλοντα.

Κάτι «εξτραδάκια» - πληρωμένες καταχωρήσεις στα φιλικά κανάλια

κάτι περιοδείες με στημένους κλακαδόρους

κάτι δελτία Τύπου που γίνονται ολοσέλιδα ρεπορτάζ και μακρόσυρτες ειδήσεις.

Αυτή είναι μέχρι τώρα η ...αντιπαράθεση για τις εκλογές.

«Μούγκα» και στα ΜΜΕ,

που οι εκπομπές τους με υποψηφίους είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Ποιον συμφέρουν οι εκλογές στα βουβά;

Πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση που είναι στριμωγμένη από τις εξελίξεις

...αλλά και όσους δυσκολεύονται να πείσουν ότι δεν μοιάζουν με τη ΝΔ σαν δυο σταγόνες νερό.

Οπότε, «σβηστούς» τους βλέπουμε να φτάνουν μέχρι τις 8 Οκτώβρη...

* * *

Είκοσι μέρες κοντεύουν από τη μέρα που πλημμύρισε η Θεσσαλία

Είκοσι εφιαλτικές μέρες για τον λαό της περιοχής

που θρηνεί απώλειες ανθρώπων, τεράστιες καταστροφές

και ζημιές σε περιουσίες.

Κι ενώ τα προβλήματα έχουν αρχίσει να ...λιμνάζουν

με τη γύμνια και την επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού

να λάμπουν και μετά την καταστροφή,

Μέλη της ΚΝΕ από Θεσσαλονίκη και Λάρισα κάνουν πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ



Μέλη των Οργανώσεων της ΚΝΕ από την Θεσσαλονίκη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Λάρισα, κάνουν πράξη στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης στην Λάρισα, το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», συνδράμοντας έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα από το πρωί που έφτασε η αποστολή των μελών των Οργανώσεων της ΚΝΕ από την Θεσσαλονίκη στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, μαζί με μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Λάρισα, ξεφόρτωσαν ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Θεσσαλονίκη. Μια αλυσίδα λαϊκής εργατικής αλληλεγγύης ξεφόρτωσε και τακτοποίησε τα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να παραδοθούν σε οικογένειες στις Εργατικές Κατοικίες.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 23 - 24 Σεπτέμβρη 2023


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 23 - 24 Σεπτέμβρη 2023:

 

  • 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή: Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας τη δεύτερη μέρα. Ένα μεγαλειώδες ποτάμι στέλνει μήνυμα: Με το ΚΚΕ για τις ανάγκες μας! Το Σάββατο η κορύφωση στο Πάρκο Τρίτση, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση | Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας | Θα χαιρετίσουν ο Θ. Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Ενάντια στην εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική: Με παρακαταθήκη την απεργία συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν με την πάλη τους το αντεργατικό έκτρωμα
  • Περιφερειακές εκλογές: Ούτε μέρα χαμένη στη μάχη για δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Οργάνωση - αλληλεγγύη, η μόνη υποδομή που αντέχει σε όλους τους καιρούς.