Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Αξιος ο μισθός του...

 


Ο λόγος για τον αρθρογράφο της «Καθημερινής» και της «Liberal» Σάκη Μουμτζή, ο οποίος ανέλαβε πρόθυμα να σηκώσει το βάρος της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που περήφανα αρνήθηκαν να γίνουν γρανάζι στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, που ανεφοδιάζει αυτές τις μέρες στη χώρα μας πολεμικό εξοπλισμό για να προωθηθεί στην Ανατολική Ευρώπη, όπου διεξάγεται εδώ και βδομάδες ένας άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Τι ακριβώς, όμως, ενόχλησε αυτήν τη διάνοια της δημοσιογραφίας για να φτάσει στο σημείο να ζητά από την εταιρεία να κρεμάσει τους εργαζόμενους στα μανταλάκια και να τους στείλει να ψάξουν αλλού για δουλειά;

Για να μην ανησυχεί, του ξεκαθαρίζουμε ότι πρόθεση των εργαζομένων δεν ήταν να συνδιαμορφώσουν με την κυβέρνηση την εξωτερική πολιτική της χώρας. Υπάρχουν πολλοί πιο πρόθυμοι εκεί έξω, ακόμα και ανάμεσα στα αστικά πολιτικά κόμματα, που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε κάτι τέτοιο.

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ Κοροϊδία τα περί «τέλους εποχής», ο λαός συνεχίζει να πληρώνει

 

Αντιλαϊκή εποπτεία με την «πάγια διαδικασία» παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης
 

Σύντομα αναμένονται οι νέες εκθέσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία με κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής

 

INTIME NEWS

Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις μεγαλοστομίες για «τέλος εποχής», όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που «ματώνει» τον λαό και απορρέει από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όχι μόνο παραμένει άθικτο αλλά εμπλουτίζεται διαρκώς.

Ετσι, με την πάγια διαδικασία του άρθρου 4 που προβλέπεται στο καταστατικό του ΔΝΤ, θα συνεχίζονται οι εποπτικοί έλεγχοι του ιμπεριαλιστικού οργανισμού στην ελληνική οικονομία, ενώ βέβαια ειδική έμφαση θα δίνεται στη λεγόμενη βιωσιμότητα του ελληνικού κρατικού χρέους που φορτώνεται στις πλάτες του λαού. Η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται ανεξάρτητα από την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων προς το ΔΝΤ που η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει, λέγοντας ότι «στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για τη χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας και ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους».

Μάλιστα, στο προσεχές διάστημα αναμένονται οι νέες εκθέσεις του ΔΝΤ και για την ελληνική οικονομία, ενώ η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων παραμένει όρος και προϋπόθεση για βιώσιμη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, προκειμένου να αντληθούν φρέσκα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των ομίλων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μέσα στο λιμάνι μπήκαν οι διαδηλωτές που καταδικάζουν την εμπλοκή στον πόλεμο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται μεταφορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού, κατάφερε να φτάσει η πορεία των συνδικάτων. Εκεί οι  εργαζόμενοι φώναξαν δυνατά «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εργαζόμενους να περάσουν μέσα από το λιμάνι και έτσι η πορεία συνεχίστηκε προς την Πύλη 11, όπου και οι διαδηλωτές κατάφεραν να «αιφνιδιάσουν» τις αστυνομικές δυνάμεις και να μπουν στο χώρο του λιμανιού.

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Αλλος για Μοζαμβίκη;

 

Αν ψάξει κανείς στον χάρτη, είναι βέβαιο ότι δεν θα εντοπίσει εύκολα τη Μοζαμβίκη. Φαίνεται όμως ότι η χώρα αυτή της Αφρικής - απέναντι ακριβώς από τη Μαδαγασκάρη - που κάποτε ήταν αποικία των Πορτογάλων, έχει «κλειδώσει» στο ραντάρ της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών, που επιχειρούν να διεισδύσουν και στρατιωτικά, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα έναντι των ανταγωνιστών τους στην αφρικανική ήπειρο. Αυτός είναι και ο λόγος που στις 12 Ιούλη 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση μιας «Εκπαιδευτικής Αποστολής» της ΕΕ (EUTM MOZ), με στόχο να αναπτυχθεί στη βόρεια επαρχία Cabo Delgado, όπου, σύμφωνα με τα επιτελεία τους, δρουν «ακραίοι ισλαμιστές». Η EUTM MOZ συνιστά στην πραγματικότητα μια ιμπεριαλιστική αποστολή, με 1.100 στρατιώτες, κατά βάση από την Πορτογαλία. Το υπόλοιπο δυναμικό θα καλυφθεί από χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ρουμανία και η Φινλανδία. Κι επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, τις βαλίτσες τους για τη Μοζαμβίκη φαίνεται πως ετοιμάζουν και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων, αφού η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε «παρούσα» από την πρώτη στιγμή σ' αυτήν τη νέα ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική αποστολή! Το ερώτημα προς το υπουργείο Αμυνας και την κυβέρνηση είναι το εξής: Αληθεύει ότι η αναχώρηση αυτής της ομάδας είναι θέμα χρόνου, προκειμένου οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν την άμυνα της χώρας μας ...6.309,2 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά της; Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση...

Πριν στεγνώσει το μελάνι

 

 

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτική δύναμη στη Βουλγαρία για να στελεχώσει ένα από τα τέσσερα νέα Battlegroups που συγκροτεί το ΝΑΤΟ. Πρόκειται για τις γνωστές ετοιμοπόλεμες δυνάμεις που αναπτύσσονται περιμετρικά της Ρωσίας, με έδρα όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες της «πρώτης γραμμής», από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Προστίθεται έτσι ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Και δεν είναι μόνο αυτό: Θυμίζουμε πως στο τραπέζι παραμένει η αποστολή αντιπυραυλικών συστημάτων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της «ευρωατλαντικής αλληλεγγύης» στην Ουκρανία και για την εκκαθάριση του ελληνικού οπλοστασίου από ρωσικά υλικά.